emulators

Discussion in 'iPhone, iPod & iPad' started by Joktan, Aug 19, 2010.

Aug 19, 2010

emulators by Joktan at 2:34 AM (2,309 Views / 1 Likes) 17 replies

  1. Joktan
    OP

    Member Joktan GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 5, 2010
    Messages:
    665
    Location:
    In a big mansion...in Rancoon
    Country:
    United States
    ok so i went and downloaded snes4iphone and tried two different roms with it and each time i try to load them it says that it fails.can someone tell me if it just doesnt work for 4.0 or am i doing something wrong. i put the roms in the snes roms folder that was created when i downloaded it and when i try it just doesnt work.btw the games i tried were chrono triger and final fantasy 5 jap translated. thanks in advance:)
     
    1 person likes this.
  2. ball2012003

    ball2012003 Newbie

    Do you have the bios?
    Google them if you don't.
     
  3. Joktan
    OP

    Member Joktan GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 5, 2010
    Messages:
    665
    Location:
    In a big mansion...in Rancoon
    Country:
    United States
    oh that makes sense.and would a pc emulator have the bios?
     
  4. MissingNo._

    Member MissingNo._ aka MissingNoL

    Joined:
    Apr 12, 2009
    Messages:
    748
    Location:
    Greater Bay Area, California
    Country:
    United States
    It's illegal for BIOS files to be distributed.
    If a BIOS file came with an emulator, it make that whole download illegal.

    So no, downloading an emulator doesn't mean that you also get the BIOS file.

    Happy hunting.
     
  5. Joktan
    OP

    Member Joktan GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 5, 2010
    Messages:
    665
    Location:
    In a big mansion...in Rancoon
    Country:
    United States
    oh ok i guess when i got it about 7 years ago it must have been included with it for some reason...what would it be labeled?just wondering.
     
  6. Jamstruth

    Member Jamstruth Secondary Feline Anthropomorph

    Joined:
    Apr 23, 2009
    Messages:
    3,456
    Location:
    North East Scotland
    Country:
    United Kingdom
    SNES does not have BIOS files -_- Stupid forummites. BIOS is required for CD consoles mainly.

    Have you tried simply reinstalling snes4iphone? Or uninstalling then re-downloading again (surely it'll remember you bought it). Or if you haven't bought it it may have been a bad crack.
     
  7. metamaster

    Member metamaster GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 7, 2010
    Messages:
    876
    Country:
    Canada
    Snes4iphone isn't perfect. Some roms just won't work. You just got unlucky to get two consecutive games that don't work.
     
  8. Joktan
    OP

    Member Joktan GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 5, 2010
    Messages:
    665
    Location:
    In a big mansion...in Rancoon
    Country:
    United States
    That makes alot more sense.I looked u bios and nothing came up at all...ok might be a bad crack.does it read smc? Thought that might be a problem.
     
  9. Jamstruth

    Member Jamstruth Secondary Feline Anthropomorph

    Joined:
    Apr 23, 2009
    Messages:
    3,456
    Location:
    North East Scotland
    Country:
    United Kingdom
    If it doesn't read the ROM format they simply won't show up in the menu. I think SMC is the format Snes4iphone uses though
     
  10. BORTZ

    Global Moderator BORTZ wtf, nintendo

    Joined:
    Dec 2, 2007
    Messages:
    10,652
    Country:
    United States
    Well i know this isnt the most helpful post, but are the games your looking for available on the GBA? The SNES and the GBA are kinda simular so i figure its worth a shot.
    Try here for alot of detailed help.
    I spoiled it cause im pretty sure i can post this and be ok, but just to be safe.
    Try the different topics. they are pretty useful and self explanatory.
     
  11. HateBreed

    Member HateBreed GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 20, 2009
    Messages:
    138
    Location:
    Houston, TX
    Country:
    United States
    uninstall and reinstall.. which repo did u get it from?
     
  12. Joktan
    OP

    Member Joktan GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 5, 2010
    Messages:
    665
    Location:
    In a big mansion...in Rancoon
    Country:
    United States
    Um a sinful one;)
     
  13. metamaster

    Member metamaster GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 7, 2010
    Messages:
    876
    Country:
    Canada
    Very discreet [​IMG] But i have a game that doesn't work on snes4iphone, but works on the ipad version. It's the same code, but it doesn't work. You should try to get another rom.
     
  14. Joktan
    OP

    Member Joktan GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 5, 2010
    Messages:
    665
    Location:
    In a big mansion...in Rancoon
    Country:
    United States
    I tried two different roms.
     
  15. HateBreed

    Member HateBreed GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 20, 2009
    Messages:
    138
    Location:
    Houston, TX
    Country:
    United States
    lol i had it too.. but i went with gba i cant have too many games clogging up my iphone.. just go with gba better graphics [​IMG]
     
  16. metamaster

    Member metamaster GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 7, 2010
    Messages:
    876
    Country:
    Canada
    I guess this happens for the same reason toast always falls jelly side down. (Don't ask me why) Just.. use another game or buy a snes for 5$.
     
  17. Joktan
    OP

    Member Joktan GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 5, 2010
    Messages:
    665
    Location:
    In a big mansion...in Rancoon
    Country:
    United States
    I have one already I just wanted a few games to be with me all the time.
     
  18. Joktan
    OP

    Member Joktan GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 5, 2010
    Messages:
    665
    Location:
    In a big mansion...in Rancoon
    Country:
    United States
    I tried again and it doesn't work.does 6.1.3 not work with iso 4.0?
     

Share This Page