1. LawrenceGee

    OP LawrenceGee Member
    Newcomer

    Joined:
    Nov 13, 2020
    Messages:
    11
    Country:
    United States
    Before anyone says anything about the system_settings.ini file on the MicroSD card yes, I have it configured it correctly. I even redid the file on and off again several times. Here's a screenshot of the modified line.
    [​IMG]
    I am on the current version switch firmware and atmosphere 10.2.0 and 15. It had worked before flawlessly where cheats always stayed off by default but now it's always on. Rebooting, making new system_settings.ini did not help. Anyone has this issue with the correct settings? Need help.
     
    Idrolitina likes this.
  2. chrisrlink

    chrisrlink Intel Pentium III Hamster inside
    Member

    Joined:
    Aug 27, 2009
    Messages:
    3,630
    Country:
    United States
    I'm also having the same issue and the edizon/atmos discords just ignored my questions
     
    Idrolitina likes this.
  3. Gamerjin

    Gamerjin GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    May 25, 2016
    Messages:
    1,293
    Country:
    United States
    are you using edizon or edizon-SE?
     
  4. LawrenceGee

    OP LawrenceGee Member
    Newcomer

    Joined:
    Nov 13, 2020
    Messages:
    11
    Country:
    United States
    EdiZon SE 3.7.18, used the version from HB App store and its only recently giving me this issue.
     
    Last edited by LawrenceGee, Nov 14, 2020
  5. Gamerjin

    Gamerjin GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    May 25, 2016
    Messages:
    1,293
    Country:
    United States
    see if there is a toggle file in the cheat folder. were the cheat already activated, or did you activate them once?
     
  6. LawrenceGee

    OP LawrenceGee Member
    Newcomer

    Joined:
    Nov 13, 2020
    Messages:
    11
    Country:
    United States
    Cheats were all pre-activated every time I launched a game in Tesla overlay. Previously they had stayed off and I could choose to toggle them on. I had followed instructions to modify the .ini file to keep them off and toggle on if necessary and it worked before. Not sure what changed and kept them all on.
     
  7. ConyoK

    ConyoK GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Dec 24, 2019
    Messages:
    273
    Country:
    France
    The ini files must be in the right folder, not in "config template"

    Also you have to reboot your CFW after editing the config.txt
     
  8. LawrenceGee

    OP LawrenceGee Member
    Newcomer

    Joined:
    Nov 13, 2020
    Messages:
    11
    Country:
    United States
    Not sure what you mean by right folder, because the file was previously in this folder and it had functioned properly and suddenly didn't. [/atmosphere/config/] Is the location and it had worked fine for about a month. As I also said in original post, I have restarted it, I used the word "rebooting" in first post.

    So if you would kindly tell me what folder you are talking about for the .ini file that worked for you that'd be great because mine had worked for about a month until probably recently.
     
    Last edited by LawrenceGee, Nov 14, 2020
  9. Starhatred

    Starhatred Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Feb 7, 2020
    Messages:
    51
    Country:
    Vietnam
    That's weird. It was configured correctly. Maybe because of file extension? Can you check if it is system_settings.ini.txt, instead of system_settings.ini?
     
  10. LawrenceGee

    OP LawrenceGee Member
    Newcomer

    Joined:
    Nov 13, 2020
    Messages:
    11
    Country:
    United States
    [​IMG]

    I think honestly I only discovered issue after upgrading to Atmosphere 15 and new payload.
     
  11. ConyoK

    ConyoK GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Dec 24, 2019
    Messages:
    273
    Country:
    France

    If you have updated atmosphere, without keeping older txt in the right place, its most likely the problem here, i dont remember exactly but there is a atmosphere setting folder, the txt have to be there.

    When you done you also have to restart your console.

    EDIT: it has to be in atmosphere/config folder
     
    Last edited by ConyoK, Nov 14, 2020
  12. Xjackio

    Xjackio GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    May 21, 2020
    Messages:
    1,038
    Country:
    Mexico
    Make a new folder inside the cheat folder
    Move txt to new folder and done
    Once you need the cheats use golenleaf (or something like that to move txt)
     
  13. ConyoK

    ConyoK GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Dec 24, 2019
    Messages:
    273
    Country:
    France
    Bruh :rofl2:
     
  14. spyro88

    spyro88 Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Aug 27, 2018
    Messages:
    84
    Country:
    Portugal
    I have same problem ... need help please .
     
  15. ConyoK

    ConyoK GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Dec 24, 2019
    Messages:
    273
    Country:
    France
    On SD card go to Atmosphere config template and take out the System setting.ini :
    [​IMG]

    Open it , search the line : "; dmnt_cheats_enabled_by_default = u8!0x1"[​IMG]

    Change it to this, simply remove the ";" : "dmnt_cheats_enabled_by_default = u8!0x0" [​IMG]

    Then put the newly modified ini in the config folder :
    [​IMG]

    Reboot the CFW to make the change working

    I hope it'll help you figure this out.
     
    Last edited by ConyoK, Nov 29, 2020
  16. spyro88

    spyro88 Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Aug 27, 2018
    Messages:
    84
    Country:
    Portugal
    first thank you for help
    then I did exactly what you said but nothing changed , same problem .
     
  17. ConyoK

    ConyoK GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Dec 24, 2019
    Messages:
    273
    Country:
    France

    Its extremely weird , maybe you had some toggle cheats saved in some folder...i dunno what to do about this sorry.

    If you did exactly what i said, then reboot the console, and it doesnt fix the thing i really dunno what is happening :wacko:
     
    Last edited by ConyoK, Nov 29, 2020
  18. WiiEJECT

    WiiEJECT The One and Only
    Member

    Joined:
    Jun 5, 2020
    Messages:
    373
    Country:
    Argentina
    Overwrite the system_settings.ini file inside the atmosphere\config folder with this one, see if that works.

    Remember to reboot the whole console into Atmos after doing that, in order for the changes to apply.
     

    Attached Files:

    spyro88 likes this.
  19. spyro88

    spyro88 Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Aug 27, 2018
    Messages:
    84
    Country:
    Portugal
    Thank you @WiiEJECT very much , after download your file and delete orginal file then put your file in config folder ... the problem is solved .... thank you very very much .

    And thanks for @ConyoK for trying help .
     
    WiiEJECT and ConyoK like this.
  20. MendedDrum
    This message by MendedDrum has been removed from public view by linuxares, Jan 11, 2021, Reason: non necessary bump.
    Jan 11, 2021
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - EdiZon, Cheats, Always