Edge Rom Compatability

Discussion in 'EDGE' started by fatbeer, May 22, 2009.

May 22, 2009

Edge Rom Compatability by fatbeer at 4:17 PM (2,367 Views / 0 Likes) 18 replies

  1. fatbeer
    OP

    Newcomer fatbeer Newbie

    Joined:
    Jun 18, 2007
    Messages:
    5
    Country:
    Australia
    Any chance of getting a sticky thread for Edge rom compatability? Just for the minority of major titles that don't work or have troubles.

    Maybe one for the latest firmware as well?

    Would save a lot of searching if you just wanted to know whether game is still broken or not, or if your running the latest firmware.

    Cheers,
     
  2. Maz7006

    Member Maz7006 iSEXu

    Joined:
    Aug 2, 2008
    Messages:
    3,622
    Country:
    Lebanon
    As of the latest firmware update, they all work, with no problems, whenever a game doesn't work, the EDGE team release a firmware update, so there is no need to compile a list, because there isn't one
     
  3. Brian117

    Member Brian117 GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    3,249
    Location:
    Cleveland, OH
    Country:
    United States
  4. Big Green

    Newcomer Big Green Advanced Member

    Joined:
    Nov 30, 2008
    Messages:
    67
    Country:
    United States
    Not really, there is probably some obscure game that doesn't work. It's impossible to guarantee it for everything when not everything has been tested. that one guy who postd here said that Smack Down vs Raw 09 doesn't work
     
  5. moodswinger

    Member moodswinger GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 6, 2008
    Messages:
    237
    Country:
    Philippines
    Well most of the games that don't work with EDGE doesn't work also with other flashcart.
     
  6. fatbeer
    OP

    Newcomer fatbeer Newbie

    Joined:
    Jun 18, 2007
    Messages:
    5
    Country:
    Australia
    So 'Star Wars: Clone Wars' is now working, and 'GTA: China Wars' has no freezing problems then?
     
  7. Brian117

    Member Brian117 GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    3,249
    Location:
    Cleveland, OH
    Country:
    United States
  8. Maz7006

    Member Maz7006 iSEXu

    Joined:
    Aug 2, 2008
    Messages:
    3,622
    Country:
    Lebanon
    Just get the latest firmware, 1.45, and then upgrade, its a simple download, unrar, and drag and drop to your SD card, there is absouely nothing to it [​IMG]
     
  9. eSPy

    Member eSPy GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    145
    Country:
    Canada
    also i believe even the retail version of gta has freezing issues. (please correct me if im wrong)
     
  10. moodswinger

    Member moodswinger GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 6, 2008
    Messages:
    237
    Country:
    Philippines
    It does, but I think many of the other flashcarts out there also have this problem.
     
  11. Crest

    Newcomer Crest Newbie

    Joined:
    Jun 9, 2009
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    Since the last firmware update was sometime in March does that mean that all of the releases after March are unplayable? Also there wasn't a announcement on EDGE's website about them stopping updating. Is the "EDGE is dead" comment that has been floating around the forum based on anything in particular? And could someone tell me if Knights in the Nightmare is 100% playable.
     
  12. xoinx

    Member xoinx GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 9, 2008
    Messages:
    175
    Country:
    Singapore
    KITN is playable, 100% or not i don't know but from the 2 hours that i've tried, it works fine.

    and where did you actually get your 'announcement on EDGE's website" from?? the news page doesnt say anything about that
     
  13. Crest

    Newcomer Crest Newbie

    Joined:
    Jun 9, 2009
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    Ah. Thanks very much. I guess I'll get an EDGE then. I meant the last firmware update was 16 / 3 / 2009. I dunno if EDGE development has halted or not.
     
  14. Brian117

    Member Brian117 GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    3,249
    Location:
    Cleveland, OH
    Country:
    United States
    Like said above, the current firmware supports all games up to date. So there's no need to give us an update unless they release a cool feature like real-time save....(still waiting [​IMG])

    If a game ever comes out in the next week or month and it doesn't work on EDGE, then the EDGE team will support us and give us a firmware update to make that game work. [​IMG]
     
  15. Maz7006

    Member Maz7006 iSEXu

    Joined:
    Aug 2, 2008
    Messages:
    3,622
    Country:
    Lebanon
    So have I [​IMG]

    and for the above posts, for the love of everything that has to do with gaming, go get firmware 1.45 and update your EDGE firmware, all games work, no problem [​IMG] + :yayEDGE:
     
  16. indask8

    Member indask8 New Member Forever

    Joined:
    Apr 19, 2007
    Messages:
    987
    Location:
    Look at the Flag...
    Country:
    France
    Better than doing a compatibility list...

    With the EDGE you just need to do a non-compatibility list:

    So far i just know:
    -GTA
    -Chrono trigger (E).
    -Kingdom Hearts.

    EDGE compatibility stay anyway one of the best i've seen (almost like cycloDS), if the kernel was upgraded more often, it would rocks.
     
  17. Raven Darkheart

    Member Raven Darkheart The Radioactive Flamer

    Joined:
    Aug 27, 2008
    Messages:
    1,720
    Location:
    Cyclo DS Paradise
    Country:
    United States
    ummm kids dont you guys realize that the edge is a cyclo clone? thy only update after an "official" cyclo update comes out so..........you'll be waiting a while for another edge update
     
  18. Maz7006

    Member Maz7006 iSEXu

    Joined:
    Aug 2, 2008
    Messages:
    3,622
    Country:
    Lebanon
    With firmware 1.45 GTA,and Chrono Trigger (E) will work, if the (E) release didn't work it would be becasue the EDGE team didn't impliment the Anit-piracy update in their firmware update, if that's the case just play the (J) release. As for Kingdom hearts, i haven't played it yet, or bothered trying, but you should be able to get it up and running one you have patched it.
     
  19. heyyouguys

    Member heyyouguys GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 1, 2006
    Messages:
    338
    Country:
    United States
    Agreed, GTA works on latest edge firmware.
     

Share This Page