EDGE DS 1.4 OS Update

Discussion in 'User Submitted News' started by jfdz, Aug 23, 2008.

Aug 23, 2008

EDGE DS 1.4 OS Update by jfdz at 12:52 PM (7,728 Views / 0 Likes) 17 replies

  1. jfdz
    OP

    Newcomer jfdz Newbie

    Joined:
    Aug 23, 2008
    Messages:
    5
    Country:
    Philippines
    From the website:

    EDGE OS v1.4 has been released. Changes include:

    * Game compatibility fixes (2436, 2472, 2540)
    * Automatic rumble support for EZ3in1
    * Automatic Opera Browser RAM patching for EZ3in1
    * Updated the cheat code database file

    a new and improved version of EDGE skin editor which includes bug fixes and two new languages (Japanese and Tagalog).

    Link to the download page http://www.edge-ds.cn/?lang=en&page=downloads
     
  2. euphemism

    Member euphemism GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 7, 2007
    Messages:
    165
    Country:
    United States
    They are just now adding support for the rumble and RAM functions? [​IMG]
     
  3. fischju

    Member fischju Rehabilitated Jaywalker

    Joined:
    Jan 11, 2008
    Messages:
    1,940
    Country:
    United States
    Automatic patching is nice, which other carts have this? Rudolph's tool gets old after a while
     
  4. Lord Toon

    Newcomer Lord Toon Advanced Member

    Joined:
    Dec 13, 2007
    Messages:
    82
    Location:
    Homestead, Fl
    Country:
    United States
    Hey Thanks for the Update! *goes and DL*// [​IMG]
     
  5. Foie

    Member Foie That one guy

    Joined:
    Jun 15, 2006
    Messages:
    867
    Location:
    Clackamas, Oregon
    Country:
    United States
    Nice to see updates sill coming out for the EDGE. Too bad none of them are new features (other than auto patching and stuff)... But then again, the EDGE is basically a low feature cart that runs games quickly and flawlessly. And I don't expect much more out of it.
     
  6. lenselijer

    Member lenselijer GBAtemp Maniac

    Joined:
    Mar 27, 2006
    Messages:
    1,497
    Country:
    Netherlands
    I hope they also fixed the pokémon wii connection ....
     
  7. Torrunt

    Newcomer Torrunt Advanced Member

    Joined:
    Apr 20, 2008
    Messages:
    62
    Location:
    Western Australia
    Country:
    Australia
    Do they know there is a problem with that? if not, maybe you should mention it to them.
     
  8. Examo

    Newcomer Examo Member

    Joined:
    Apr 1, 2008
    Messages:
    20
    Country:
    United Arab Emirates
    Like, the cart that the EDGE is based on? (CycloDS)
     
  9. neoscum

    Newcomer neoscum Newbie

    Joined:
    Aug 14, 2008
    Messages:
    9
    Country:
    United Kingdom
    Good to see Edge releasing more updates [​IMG]
     
  10. roguetrip

    Member roguetrip GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 25, 2007
    Messages:
    424
    Country:
    United States
    yay, now only if my EDGE comes in the mail this week!!
     
  11. Bri

    Member Bri GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Dec 25, 2007
    Messages:
    3,413
    Country:
    United States
    The Acekard 2 firmware supports built-in GBA and browser patching. So does any cart that YSMenu supports (DSTT, SCDS1, R4). I'm sure there are others.

    -Bri
     
  12. TwinRetro

    Global Moderator TwinRetro Don't start nothin', Won't be nothin'

    Joined:
    Aug 29, 2008
    Messages:
    6,181
    Location:
    Las Vegas, NV
    Country:
    United States

    You and me both. I grabbed mine off of Dealextreme, not knowing how slow their shipping is. [​IMG]

    Anyway, I really hope that some more features like slow-mo get released.
     
  13. lenselijer

    Member lenselijer GBAtemp Maniac

    Joined:
    Mar 27, 2006
    Messages:
    1,497
    Country:
    Netherlands
    i don't know if thats possible, hardware wise it isnt an exact clone of the cyclods.

    for cyclods you install the menu on the card itself, but for edge you need edge.dat on the microsd card, so it seems like the edge is missing 1 chip.
     
  14. WanZZZone

    Newcomer WanZZZone Newbie

    Joined:
    Sep 4, 2008
    Messages:
    2
    Country:
    Indonesia
    Can you help me with my EDGE?
    Yesterday, I played with EDGE and it's still work normally. On the next day I open my DS and the EDGE just showing "BOOTING"
    and when i put it on my computer the memory is blank, there is no data but, when i look at the properties the memory isn't blank it showing the used memory is 1.70GB but the memory is blank.
    What i want to ask is:
    1. Do EDGE can delete all the memory? How
    2. What is the solution for my memory?

    Thx before. Sorry if there is misspell letter
     
  15. jfdz
    OP

    Newcomer jfdz Newbie

    Joined:
    Aug 23, 2008
    Messages:
    5
    Country:
    Philippines
    I guess you have to reformat the microsd card to FAT then download the OS at the edge website.
     
  16. eL_sHanOa

    Newcomer eL_sHanOa Advanced Member

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    96
    Location:
    Manila
    Country:
    Philippines
    iT wOnt wOrk oN EDGE
     
  17. ojsinnerz.

    Member ojsinnerz. Damned

    Joined:
    Oct 27, 2007
    Messages:
    3,152
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    Good job. You just bumped a very old thread.
     
  18. Brian117

    Member Brian117 GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    3,249
    Location:
    Cleveland, OH
    Country:
    United States
    What an ass.
     

Share This Page