Hacking dvd error 1419

lior020

Member
OP
Newcomer
Joined
Jun 27, 2010
Messages
7
Trophies
0
XP
6
Country
Iceland
i burn the new and awsome madden nfl 11 , i tried to get it working with neogamma r8 and i got dvd read error (1419) /:
if you can tell me what am i doing wrong that would be great!!

thanks
smile.gif
 

KiiNG

Well-Known Member
Member
Joined
Aug 20, 2009
Messages
180
Trophies
0
XP
26
Country
United States
-Post a syscheck. (Found on WiiBrew or via Homebrew browser. It puts a .csv file on your SD's root, copy/paste the result.)
-What IOS is Neogamma say its using?

More than likely, if the media isn't bad, you just need to patch the IOS Neogamma is using.
 

WiiPower

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 17, 2008
Messages
8,165
Trophies
0
XP
345
Country
Gambia, The
1st backup disc for you?

Try again with the latest NeoGamma, and post what it says which IOS/cIOS it is using. Maybe it even tells you why it does not work.
 

lior020

Member
OP
Newcomer
Joined
Jun 27, 2010
Messages
7
Trophies
0
XP
6
Country
Iceland
KiiNG said:
-Post a syscheck. (Found on WiiBrew or via Homebrew browser. It puts a .csv file on your SD's root, copy/paste the result.)
-What IOS is Neogamma say its using?

More than likely, if the media isn't bad, you just need to patch the IOS Neogamma is using.


csv result:
sysCheck v1.6.2 by Erik Spyder

Region: NTSC-U
The system menu v417 is running under IOS61 (rev 5405)
Hollywood v0x11
Console ID: 59553406
Boot2 v3
Found 104 titles
Found 24 IOS on this console
Found 7 IOS Stubs on this console


the neogamma is using ios249 (rev 19) , i tried using also the backuplauncher 0.3 gamma and it did not worked..

QUOTE(WiiPower @ Oct 5 2010, 10:12 PM) 1st backup disc for you?

Try again with the latest NeoGamma, and post what it says which IOS/cIOS it is using. Maybe it even tells you why it does not work.

it isnt mt first i have a lot of backup disc most of them worked (those who didnt are red steel 2 and wii sport resort).
where can i download the latest neogamma?? and where is it says what is the problem?

thanks
smile.gif
 

WiiPower

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 17, 2008
Messages
8,165
Trophies
0
XP
345
Country
Gambia, The
http://gbatemp.net/t219243-neogamma-r9-beta-test

For Red Steel 2 and Wii Sports Resort:
Set NeoGamma to alt .dol disc loading, select player.dol(that's the correct name, right?) and watch the WM+ video(s). After that set NeoGamma back to alt .dol disc+ only and everything should work fine.

Ok, either you have a terrible bad burn, or your have a DVD+R that is not bitset. Is it a DVD+R? Do you know what bitsetting is?
 

lior020

Member
OP
Newcomer
Joined
Jun 27, 2010
Messages
7
Trophies
0
XP
6
Country
Iceland
WiiPower said:
http://gbatemp.net/t219243-neogamma-r9-beta-test

For Red Steel 2 and Wii Sports Resort:
Set NeoGamma to alt .dol disc loading, select player.dol(that's the correct name, right?) and watch the WM+ video(s). After that set NeoGamma back to alt .dol disc+ only and everything should work fine.

Ok, either you have a terrible bad burn, or your have a DVD+R that is not bitset. Is it a DVD+R? Do you know what bitsetting is?

ok i tried the r9 beta45 (i only copied the files, i didnt installed any ios or mios ) didnt worked. it says dvd err(1824), apploader loop.
it is dvd-r..
bitsetting?? i have no idea

about the red steel and wii sport resorti need to burn them again and then i'll try
smile.gif
 

WiiPower

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 17, 2008
Messages
8,165
Trophies
0
XP
345
Country
Gambia, The
Ok if you get a read error after reading the disc id, it's either a bad burn, your drive is dying or a bad image file. There's a slim chance it's NeoGamma's fault, but i would rule that out because you tried different versions.

Why reburn Wii Sports Resort? All you need to do is to play with NeoGamma's settings.
 

lior020

Member
OP
Newcomer
Joined
Jun 27, 2010
Messages
7
Trophies
0
XP
6
Country
Iceland
it is to believe the dvd burner is dying because it is new.. is it matter if it is a laptop burner?

i need to burn them again because i dont have them anymore..

before i burn the iso's i run them trough wiibrickblocker and wiiscrubber , is there something else i need to do? till now that worked for me..
unsure.gif
 

WiiPower

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 17, 2008
Messages
8,165
Trophies
0
XP
345
Country
Gambia, The
WiiScrubber only makes sense if you want to save memory on your HDD when storing the .iso. If don't keep the .iso, or keep a 1:1 copy, then skip that step.

And brick blocking is NOT necessary when using a loader to run the games anyways.

What else do you do to your .iso files?
 

lior020

Member
OP
Newcomer
Joined
Jun 27, 2010
Messages
7
Trophies
0
XP
6
Country
Iceland
i use the wiiscrubber for the main.dol to extract error002 with generic wii patcher but the new neogamma fix it does'nt he?
i burned it with nero /imgburn or InfraRecorder at 4x speed and then play them
smile.gif


usually they work fine... exept this one.
i need something else?

cool.gif
 

KiiNG

Well-Known Member
Member
Joined
Aug 20, 2009
Messages
180
Trophies
0
XP
26
Country
United States
You don't need to do all that to the discs anymore. Today's loaders fix all that on the spot. By the sounds of it, if other games work, then its a bad dump of the game. If you have the original ISO of the game before you tampered with it, I'd try that (without removing anything from it.) If that doesn't work, it seems as if your original dump is bad.
 

lior020

Member
OP
Newcomer
Joined
Jun 27, 2010
Messages
7
Trophies
0
XP
6
Country
Iceland
i burned madden again without wiiscrubber and the rest... it showed me the same error..
on neogamma r9 b45 : dvd err(1824), apploader loop

maybe i need to install some ios?
i needed to do so for munster hunter 3 maybe it is similar?
you think that maybe the original iso is ruined?? i got it from wiisos and they usually works for me..
 

KiiNG

Well-Known Member
Member
Joined
Aug 20, 2009
Messages
180
Trophies
0
XP
26
Country
United States
Burn another game in the same manner. If it works, then you're looking at a bad copy of your game. As far as I'm aware, there are no tricks to get the game in question to play (IOS or settings.)
 

lior020

Member
OP
Newcomer
Joined
Jun 27, 2010
Messages
7
Trophies
0
XP
6
Country
Iceland
i tried burning another game (grand slam) and it did the same problem so i guess something wrong with the burner..

i'll try it on a friend computer

thank you very much !
yaywii.gif
 

Site & Scene News

Popular threads in this forum

General chit-chat
Help Users
    K3Nv2 @ K3Nv2: Were actually bots