1. funkybeat

    OP funkybeat Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jan 25, 2016
    Messages:
    8
    Country:
    Gambia, The
    Hi, I'm on 6.1 and would like to load rxTools without Web Browser Exploit.

    On this vid it seems to work:


    Is there any way to launch emuNAND and/or rxTools without the browser on 6.1?

    Thanks!
     
  2. FenrirWolf

    FenrirWolf GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    4,347
    Country:
    United States
    I'd just update to 9.2 and use Menuhax
     
  3. A_Random_Guy

    A_Random_Guy Officially That Dev
    Member

    Joined:
    May 22, 2015
    Messages:
    859
    Country:
    Malaysia
    You need to use a DS flashcard to install MSET however
    EDIT 4 BELOW: Didn't read it properly :/

    He doesn't even have a browser! How can he even use RxTools if the OP can't use Rxtools


     
    Last edited by A_Random_Guy, Jan 25, 2016
  4. mid-kid

    mid-kid GBAtemp spamBOT
    Member

    Joined:
    Aug 2, 2012
    Messages:
    879
    Country:
    OR you use the web browser with a code.bin.
    https://gbatemp.net/threads/beta-spider-ds-profile-roploader-4-x-only.380725/page-14#post-5434311
    This should work for rxTools up until 2.6.

    EDIT: Nevermind, this is only for 4.x
    If you want it on 6.x, get an rxTools version compatible with the newer versions of CakeHax (any recent 3.0 nightly will do), get the code.bin, put a file named ropCustom.txt on your SD card with the following contents: "rxTools/sys/code.bin" (Without the "), and load this page: http://dukesrg.no-ip.org/3ds/cakes?code.bin
     
    Last edited by mid-kid, Jan 25, 2016
  5. peteruk

    peteruk GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Jun 26, 2015
    Messages:
    2,706
    Country:
    United Kingdom
    you can use the web browser as well

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    ninja'd bu mid-kid :ninja:
     
  6. funkybeat

    OP funkybeat Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jan 25, 2016
    Messages:
    8
    Country:
    Gambia, The
    Thanks for the speedy reply. I'll try it with cakehax. I want to avoid to update the console and stay on the original firmware.

    So I thought profile exploit would be a good alternative if I have no internet access.

    Thanks
     
  7. funkybeat

    OP funkybeat Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jan 25, 2016
    Messages:
    8
    Country:
    Gambia, The
    It seems I'm not able to run rxTools later than the first Alpha Build of 3.0 When I load the new rxTools/sys/code.bin structure... it runs the initial ry-setup. when its done and I'm beeing asked to press any key... rxtools freezes with 2 black screens. Maybe its not compatible with a 6.1 sysnand?
     
  8. VaiCorinthians

    VaiCorinthians GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Oct 7, 2014
    Messages:
    459
    Country:
    Brazil
    why use ds profile exploit, when we can autoboot?

     
  9. mid-kid

    mid-kid GBAtemp spamBOT
    Member

    Joined:
    Aug 2, 2012
    Messages:
    879
    Country:
    That's an rxTools issue, not CakeHax, since you've been able to get the initial setup thing.
    I haven't used rxTools since 2.4 so I can't really help you here. Detail your current setup and explain the problem, try a few more things, and maybe someone is able to help (try asking in different places if this forum can't help).
     
  10. Deleted User

    Deleted User Newbie

    _
     
    Last edited Feb 1, 2021
    funkybeat likes this.
  11. Juiss

    Juiss GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jan 3, 2016
    Messages:
    180
    Country:
    France
    He's on 6.1 meaning he can't install menuhax.
     
  12. VaiCorinthians

    VaiCorinthians GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Oct 7, 2014
    Messages:
    459
    Country:
    Brazil
    Of course. To get menuhax and coldboot, update to 9.0 or 9.2

    why stay on 6.1 or 4.x 5.x when on 9.0 9.2 is better? (my opinion)
     
    Wellington2k likes this.
  13. funkybeat

    OP funkybeat Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jan 25, 2016
    Messages:
    8
    Country:
    Gambia, The
    I know there is the option to update the Ds. However It runs very well on 6.1 and I did not want to risk to brick it with an update. i do not have a cartridge with 9.2 so I would have to use sysupdater and install it on sysnand.

    The spider exploit works fine but only if Im online. The mset install also starts but neither cake cfw nor the later rxtools will boot my emunand for some reason. I even tried to run customrop and link to the old rxtools.dat but it did not load as well.
     
  14. funkybeat

    OP funkybeat Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jan 25, 2016
    Messages:
    8
    Country:
    Gambia, The
    Just to complete this Thread: I managed to use the MSET boot. The only thing I need to do is to press the L button as soon as rxtools boots via Profile Exploit. It does not boot automatically as usual but its fine for me. thanks for your help
     
  15. urherenow

    urherenow GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Mar 8, 2009
    Messages:
    3,879
    Country:
    United States
    Looks like I'm late to the party, but FBI has all of the ROP loaders built in... for both old and new rxTools versions. And you can use a custom one if you need MSET for something else.
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Profile, exploit,