DS Online?

Discussion in 'NDS - Flashcarts and Accessories' started by chillyloop, Nov 5, 2009.

Nov 5, 2009

DS Online? by chillyloop at 9:52 AM (856 Views / 0 Likes) 7 replies

  1. chillyloop
    OP

    Member chillyloop GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 6, 2008
    Messages:
    136
    Country:
    United Kingdom
    How do you get a nintendo ds to connect to the internet, any ideas? Do you need any other hardware other than a DS? The reason I am asking is because I am interested in downloading extra content for the games.
     
  2. lolzed

    Member lolzed The GBAtemp Pichu

    Joined:
    Sep 13, 2008
    Messages:
    2,466
    Location:
    There
    Country:
    Philippines
    downloading extra content?i dun get it.either way,to use the internet set your router to WEP encryption or no encryption and make it a public router(people can see it,so the DS can see it too)and go to a game with wifi(pokemon or mario kart)and scan to see yours,type in the password and your set.get bunjalloo its one of the best.you can use DSOrganize's browser too,get 3.1.or you can use DSHobro but it uses your PC as a server.
     
  3. chillyloop
    OP

    Member chillyloop GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 6, 2008
    Messages:
    136
    Country:
    United Kingdom
    Sorry what I mean is I heard that with games like professor layton, you can download or play extra puzzles each week. So to be able to do this do I just need a wireless router and a DS?
     
  4. lolzed

    Member lolzed The GBAtemp Pichu

    Joined:
    Sep 13, 2008
    Messages:
    2,466
    Location:
    There
    Country:
    Philippines
    yes,set the router to WEP encryption
     
  5. chillyloop
    OP

    Member chillyloop GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 6, 2008
    Messages:
    136
    Country:
    United Kingdom
    Thank you
     
  6. brissmas

    Member brissmas GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 22, 2008
    Messages:
    165
    Location:
    Pallet Town ^-^
    Country:
    Australia
    You just set it up as lolzed said and go into the the extra puzzle bit.
     
  7. kurtsky

    Newcomer kurtsky Advanced Member

    Joined:
    Nov 5, 2009
    Messages:
    53
    Country:
    Philippines
    Is there a way to set up my DS wifi connection without booting a game with wifi?
     
  8. ProtoKun7

    Global Moderator ProtoKun7 GBAtemp Time Lord Regenerations: 3

    Joined:
    Jan 3, 2009
    Messages:
    7,480
    Location:
    Gallifrey
    Country:
    United Kingdom
    Only with a DSi, I believe. DS Lites and Phats don't have the WiFi option in their menu. Don't know if it's because WFC hadn't been launched before the release of the original DS?
     

Share This Page