Dreamcast doesn't boot, just the led is on

Discussion in 'Other Consoles & Oldies' started by DaRk_ViVi, Aug 28, 2008.

Aug 28, 2008
  1. DaRk_ViVi
    OP

    Member DaRk_ViVi ...is everywhere!

    Joined:
    Apr 13, 2004
    Messages:
    1,014
    Location:
    Asti, Italy
    Country:
    Italy
    I bought a broken DreamCast some days ago (I didn't need a working one) but when i received it i thought: "Why doesn't try to repair it? Maybe i can play some DC games i was missing on the real console...".
    The problem is that the DC had the resetting problem (at least what the seller told me) so it was an easy thing to fix, but when i received it this morning it doesn't even boot! [​IMG]
    When I press the POWER button the led goes on but nothing seems to work (the cd is not spinning, no sounds coming from the console, no video/audio signal to tv).
    I opened it (actually i did it twice, once i just did the fix to the 6 pins for the autoreset problem, the second time i removed every part of the DC and reassembled it) and tried to check if something was broken, but everything seems ok (i used the reset fix on the 6 pins too).

    Anyone got an idea on how to fix this problem?
     
  2. Try2bcool

    Member Try2bcool GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 11, 2004
    Messages:
    378
    Country:
    United States
    Sounds like a bad power supply.
     
  3. DaRk_ViVi
    OP

    Member DaRk_ViVi ...is everywhere!

    Joined:
    Apr 13, 2004
    Messages:
    1,014
    Location:
    Asti, Italy
    Country:
    Italy
    Yeah i thought that too, but i think it's impossibile to fix, right?
     
  4. Try2bcool

    Member Try2bcool GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 11, 2004
    Messages:
    378
    Country:
    United States
  5. DaRk_ViVi
    OP

    Member DaRk_ViVi ...is everywhere!

    Joined:
    Apr 13, 2004
    Messages:
    1,014
    Location:
    Asti, Italy
    Country:
    Italy
    I found out 2 things about this DC:
    1) The Scart cable probably is broken, the seller told me that he tried with the composite at a friends house and it worked up to the menu, with the scart just black screen.
    2) This thing doesn't have the cooling fan! Is it possible or probably the seller just took apart the console and forgot to reinsert it? Is it possible to use a normal PC fan into the DC?
     
  6. Try2bcool

    Member Try2bcool GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 11, 2004
    Messages:
    378
    Country:
    United States

    1) I had to look up what an Scart cable was for...must be a European thing? Haven't seen one in use here in the states. What would you plug it into?
    2) It might take some doing to rig one up, but it apparently won't run without a fan, Here's a link to replace the fan.
     
  7. Mazor

    Member Mazor Z80 master arch

    Joined:
    Feb 14, 2008
    Messages:
    547
    Country:
    Sweden
    You plug scart into the TV. All consoles/DVD players etc use it.
     
  8. DaRk_ViVi
    OP

    Member DaRk_ViVi ...is everywhere!

    Joined:
    Apr 13, 2004
    Messages:
    1,014
    Location:
    Asti, Italy
    Country:
    Italy
    Oh i kinda forgot this topic. :\
    I think no one cares now, but i fixed that DC some days after those posts: new cooling fan and bit of fixes here and there and now that DC is fully working again, i already spent hours on it. ^^

    @Try2bcool: Here in Europe all the standard things that plug to a TV use a Scart cable. [​IMG]
     

Share This Page