Difficulties booting rxTools without using the browser

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by annoyingcalc, Jan 6, 2016.

  1. annoyingcalc
    OP

    annoyingcalc GBAtemp Regular

    Member
    164
    30
    Mar 16, 2014
    United States
    As I'm sure most of you know, booting rxTools via the web browser is a pain, mostly due to it not working without internet. I first tried to install the MSET exploit, I successfuly downgraded the cia and ran rxinstaller.bin, but whenever I go to the DS Profile, the system crashes back to the home screen of sysNand instead of booting into emuNand. After many unsuccessful trys, I gave up on that. I then tried the launcher for ninjhax. I ran it, and it said "Successfully Installed", but it gave a black screen when booting into emunand, and now it just displays a black screen after a loading rxtools screen goes by. Does anyone know why neither of these options work for me? OLD 3DS Sysnand 9.2, Emunand 10.3, CFW: Rxtools (also I have MiniPasta)
     
  2. nobody231

    nobody231 GBATemp's Resident Nobody

    Member
    338
    62
    Dec 8, 2014
    United States
    Nowhere, USA
    So for the black screen, does it kick you back to the Home Menu?
     
  3. annoyingcalc
    OP

    annoyingcalc GBAtemp Regular

    Member
    164
    30
    Mar 16, 2014
    United States
    Nope, I have to hold the power button.
     
  4. nobody231

    nobody231 GBATemp's Resident Nobody

    Member
    338
    62
    Dec 8, 2014
    United States
    Nowhere, USA
    I've heard of this issue before, but I don't know how to fix it. You're best off asking in the rxTools thread instead of making new threads for this purpose, in a brand new thread, you're more likely to be ignored.
     
  5. annoyingcalc
    OP

    annoyingcalc GBAtemp Regular

    Member
    164
    30
    Mar 16, 2014
    United States
    Alright, will do.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Wait a second @nobody231 I tried the MSET exploit again and I see now, it does kick me back to the homescreen. the ninjhax one does not though.
     
  6. nobody231

    nobody231 GBATemp's Resident Nobody

    Member
    338
    62
    Dec 8, 2014
    United States
    Nowhere, USA
    That means that you've booted into EmuNAND! See, rxTools autoboots you into EmuNAND, so for beginners, it's hard to tell if you're even in EmuNAND. But check the version in the System Settings. You should see something a little different
     
  7. annoyingcalc
    OP

    annoyingcalc GBAtemp Regular

    Member
    164
    30
    Mar 16, 2014
    United States
    Really? I'm missing my theme and all of my applications that I usually see once I enter emunand.
     
  8. nobody231

    nobody231 GBATemp's Resident Nobody

    Member
    338
    62
    Dec 8, 2014
    United States
    Nowhere, USA
    Huh, then something else is happening. Did you unlink your NAND or something?
     
  9. annoyingcalc
    OP

    annoyingcalc GBAtemp Regular

    Member
    164
    30
    Mar 16, 2014
    United States
    Yes, I unlinked my NAND
     
  10. nobody231

    nobody231 GBATemp's Resident Nobody

    Member
    338
    62
    Dec 8, 2014
    United States
    Nowhere, USA
    If you did so recently, that's why. Unlinking the NANDs will format one of the NANDs. So in this case, it's probably the EmuNAND. If you did so a while ago, though, then I have no clue.
     
  11. annoyingcalc
    OP

    annoyingcalc GBAtemp Regular

    Member
    164
    30
    Mar 16, 2014
    United States
    I unlinked it first thing when I installed rxtools. I can still access emunand via the web browser, but that's very inconvenient because I use my 3ds while offline a lot.
     
  12. nobody231

    nobody231 GBATemp's Resident Nobody

    Member
    338
    62
    Dec 8, 2014
    United States
    Nowhere, USA
    Then that's really odd. Go check things out in the rxTools thread, more people can help you there!