1. Prolls

    OP Prolls Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Dec 14, 2019
    Messages:
    6
    Country:
    France
    Hello everyone,

    I bought a switch that doesnt power on on Ebay. After replacing the charging port and the PI3USB IC the Switch was booting and working fine.

    The previous owner of the Switch has set a parental code on the console and doesnt remember it so i tried to boot on a CFW to get the Device ID and remove the parental code but the console was not detected by TegraRCM even if it was really in RCM Mode. When i plug the Switch into my computer in OFW its not detected at all. Outside of that the console is charging fine and working on a TV in the dock.

    Ive check the D+ and D- rails ont the motherboard and got nothing on the ocsilloscope on the D+ and a steady 400mv on the D- while on a working Switch I got some pulses on each lines. Ive check the continuity between the pins of the connector and the test points (A1 to A2 and B1 to B2 on my picture) and its good. Ive check with a multimeter in diode mode on the D+ and D-, on the working Switch i have .500 on both but on the non functionnal one ive got OL on both. Ive check the component ive noted F on the picture which I presume is a filter and its good.

    Does someone have a solution for that or the issue is coming from the CPU and there is no hope ?

    Thanks

    data.png nskod-.jpg nskod+.jpg nsokd-.jpg nsokd+.jpg
     
    FXDX likes this.
  2. FXDX

    FXDX GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Sep 15, 2019
    Messages:
    274
    Country:
    Dominican Republic
    I had an exact switch with the same problem and unfortunately i could not find a solution. It seems that the problem is from the SoC. Probably a reballing would solve the problem. Request an opinion from user @Pintglass.
     
    Last edited by FXDX, Dec 17, 2019
    Prolls likes this.
  3. Agilato

    Agilato GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Jun 21, 2019
    Messages:
    331
    Country:
    United States
    What board revision you guys have with this issue?
    What about diode assembly(7C also filter) right under "F" - choke, mb it's grounding signal, did you checked it?
    I would take it off to make sure, Console should work without it.
     
    Last edited by Agilato, Dec 17, 2019
    Prolls and FXDX like this.
  4. Prolls

    OP Prolls Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Dec 14, 2019
    Messages:
    6
    Country:
    France
    The board is HAC-CPU-10 serial XAJ400366.

    Ive checked the 7C filter and I didnt find an issue with it. I have a Switch donnor board I will replace it and see if there is some changes.
     
    FXDX likes this.
  5. Prolls

    OP Prolls Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Dec 14, 2019
    Messages:
    6
    Country:
    France
    So Ive removed 7C as you said and I have some changes, now on D- in diode mode i have 1,66 and still OL on D+. When i plug the console on my PC I have a message of windows saying that the peripheral cant be recognized and have an issue.
     
  6. Pintglass

    Pintglass GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Jan 28, 2019
    Messages:
    337
    Country:
    United Kingdom
    I'd say your out of luck as the damage will be within the SOC
     
    FXDX likes this.
  7. pceslayer

    pceslayer Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Apr 16, 2006
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    I have a similar issue. D- is always 0.74v and D+ is 0.0v with nothing connected or USB connected.

    However when I solder a trinket mod it pulls 3.1v from D+ but still won't inject payload.

    HAC-CPU-20 revision
    Diode 7C doesn't seem to be on this board revision. All alternative USB points on the board test out fine for connectivity.

    I'll be getting my oscilloscope out of my storage unit later.
     
    Last edited by pceslayer, Dec 22, 2019
  8. Prolls

    OP Prolls Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Dec 14, 2019
    Messages:
    6
    Country:
    France
    Well if you cant eject a payload even with a trinket I guess i have a sorta working switch with a parental lock :wink:
     
  9. pceslayer

    pceslayer Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Apr 16, 2006
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    Does your USB port charge on both sides of the cable? Like if you flip it over...

    Also you can contact Nintendo and get the parental controls removed. Not really a big deal.
     
    Last edited by pceslayer, Dec 23, 2019
  10. Agilato

    Agilato GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Jun 21, 2019
    Messages:
    331
    Country:
    United States
    Trinket does exactly the same as any other usb-c payloader\pc, just in more organized way...
     
  11. Prolls

    OP Prolls Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Dec 14, 2019
    Messages:
    6
    Country:
    France
    Yes it is charging on both side and connect to the TV on dock aswell.

    I am not the original buyer of the console so if i contact Nintendo to remove the parental lock, will they not ask me some proof that I am the owner (like a theft protection) ?
     
  12. pceslayer

    pceslayer Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Apr 16, 2006
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    They charge $0.50 to remove the parental control.

    https://parentalcontrols.nintendo.com/?sys=switch
     
    Last edited by pceslayer, Dec 24, 2019
    Agilato likes this.
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - connect, lines, issue