CycloDS iEvolution Problem

Discussion in 'CycloDS' started by Sensator, Apr 4, 2011.

  1. Sensator
    OP

    Sensator Newbie

    Newcomer
    3
    0
    Apr 4, 2011
    So I just received my CycloDS iEvolution from Modariffic and it doesn't seem to be working. I put the boot.ievo firmware onto the MicroSD but when I put the microsd back into the cyclods cartridge and put the cartridge into both my DSi and 3DS it doesn't detect any cartridge present. I've tried putting that bootstrap thing on and putting the cartridge into the circular adapter then into a usb port, and the cartridge started blinking red. I'm not sure what I have to do, the cartridge itself looks fairly dodgy, like the sticker is all dirty and not placed right, as well as some of the plastic around the edges not being stuck together properly. Also, when putting the cartridge into a DS it feels like a really tight fit, and it actually gets semi stuck when trying to take it out.

    Do I have a broken CycloDS iEvo and should I get a refund or am I doing something wrong.
     
  2. deathking

    deathking GBAtemp Advanced Fan

    Member
    647
    18
    Mar 15, 2009
    United States
    does it work on the australian dsi ??
     
  3. jurassicplayer

    jurassicplayer Completionist Themer

    Member
    4,355
    505
    Mar 7, 2009
    United States
    Pantsuland
    -_-" Did you flash the firmware onto it (correctly) o.0?
     
  4. Sensator
    OP

    Sensator Newbie

    Newcomer
    3
    0
    Apr 4, 2011
    I'm really not sure what the 'correct' way is, seeing as it didn't come with a manual and I can't seem to find anything on the website to do it properly, which is why I'm asking for help here.
    Basically all I did was copy the .ievo file onto the microsd.
     
  5. jurassicplayer

    jurassicplayer Completionist Themer

    Member
    4,355
    505
    Mar 7, 2009
    United States
    Pantsuland
    There is a readme that came with the firmware download....it says pretty much the exact steps and what should occur...
     
  6. nitrozz

    nitrozz GBAtemp Regular

    Member
    233
    9
    May 5, 2009
    Portugal
  7. RoMee

    RoMee ??

    Member
    2,316
    61
    Sep 3, 2010
    United States
    ??
    you're doing it wrong

    [*]Copy “BOOTUPDT.EVO” to the root directory of a MicroSD card[*]Ensure that iEvolution does not have any MicroSD inserted, and then insert the cartridge into the updater dongle[*]Insert the updater dongle into a USB port on your PC and wait for the red LED to light up[*]Once the red LED is lit up, while keeping iEvolution plugged into the PC, insert the MicroSD card containing the “BOOTUPDT.EVO” file[*]The red LED should switch off after a few seconds, which indicates that the iEvolution bootstrap update is in progress. If the LED does not switch off, or if it flashes on and off, then there is a problem. This is often simply the result of contact issues with the MicroSD card, so try again from the beginning if you get such an error.[*]After a few minutes, the red LED will switch back on. This indicates that the bootstrap update has completed successfully. Your iEvolution is now ready to use.

    full instruction can be found here
    http://www.teamcyclops.com/forum/showthread.php?t=10826
     
  8. Sensator
    OP

    Sensator Newbie

    Newcomer
    3
    0
    Apr 4, 2011
    NVM I'm a scrub and should read more before posting, I'll post again if I have any issues, thanks [​IMG]
     
  9. Modariffic.com

    Modariffic.com Member

    Newcomer
    20
    0
    Apr 6, 2011
    Australia
    Glad this problem got rectified, thank you to all that helped.