Hacking Custom IOS36 rev 08

jpref

Well-Known Member
OP
Newcomer
Joined
Oct 19, 2008
Messages
76
Trophies
0
XP
122
Country
Canada
translated from http://www.teknoconsolas.es/blogs/waninkoko

Description:


This is a Custom IOS, an IOS modified to add new features not available in the official IOS.

This IOS has been created to be used ONLY with homemade software.

Custom IOS is installed and does not change as IOS249 any other IOS so it is safe to install.



Changelog:



- Command IOCTL_DI_OFFSET custom (to support multigame).
- Support for custom commands DIP.
- The read command to read D0 now 6x using original disks or modchip.
- System transparent patching error 001/002.
- Fixes and improvements.

download:

http://www.teknoconsolas.tv/wanin/cIOS36_rev8-Installer.zip
 

OSW

Wii King
Former Staff
Joined
Oct 30, 2006
Messages
4,787
Trophies
0
XP
451
Country
No Way! new cIOS + USB 2.0 in one day...

woot!

but I need to install a new cIOS30 now...
 

demon33

Well-Known Member
Member
Joined
Jan 21, 2009
Messages
159
Trophies
0
XP
1,207
Country
Canada
does this means that backups runs at 6x ??or only modchip ? 'cause it says for hembrew only so.... ?


Posts merged

does this means that backups runs at 6x ??or only modchip ? 'cause it says for hembrew only so.... ?
 

OSW

Wii King
Former Staff
Joined
Oct 30, 2006
Messages
4,787
Trophies
0
XP
451
Country
NO! It means that ORIGINALS or, Backups WITH A MODCHIP, run at 6X.

This must have been an issue with past cIOS?

Backup on softmod are still definitely 3x.
 

kedest

Well-Known Member
Member
Joined
Feb 6, 2007
Messages
3,289
Trophies
0
Website
Visit site
XP
534
Country
Netherlands
' The read command to read D0 now 6x using original disks or modchip. '

What's the point of that? With a modchip, you would always run backups through the disc channel, not through a loader. So it would already read at 6x
 

WiiBlaster

Well-Known Member
Member
Joined
Nov 23, 2008
Messages
1,189
Trophies
0
XP
29
Country
United States
Sure i can update CIOSCORP unless someone beats me to it.
But is it really worth it, And when i do update it Fair Warning i will not be testing the New CIOS30

So if anyone else wants to update it Let me now, or i'll go ahead and do it

So my question is it really worth the process of updating?
 

Cygoku

Banned!
Banned
Joined
Jul 14, 2006
Messages
237
Trophies
0
XP
94
Country
Canada
The only advantage I would see to this rev8 is the 002 error fixing ... Tho softchip does it pretty good already. Beside, what's "Fixes and improvements" anyway huh ?!?! Not worth the update.

Cygoku
 

smash_brew

I may or may not have fallen
Member
Joined
Oct 8, 2008
Messages
708
Trophies
0
Website
Visit site
XP
118
Country
United States
@ wiiblaster
If you want to update it i'll throw it on my wii. I've got a 1:1 backup up of need for speed undercover i'd like to test out the 002 error fix on.
 

rash219

Member
Newcomer
Joined
Feb 24, 2009
Messages
16
Trophies
0
XP
19
Country
United States
Dont see the point in updating.....unless this takes care of some of those backup issues that lead to black or green screen...which is not mentioned...
 

Skarface05

Well-Known Member
Member
Joined
Dec 11, 2008
Messages
453
Trophies
0
Location
Bath
Website
Visit site
XP
66
Country
Damn, can none of you see the improvements from this - it's a better CIOS all round.

Someone also stated that all people with modchips use the disc channel anyway and get 6x - wrong

I personally do not have a chip, but - a lot of people have 1st gen chips which sill have the 001 error and 002 error and as such use Geko OS for ex.

So, it is a better Cios all round.

I don't know about all the new features, but it is definitely better.
 

blitzer320

Well-Known Member
Member
Joined
Sep 29, 2008
Messages
370
Trophies
0
Age
30
Location
NYC
XP
102
Country
United States
and also if what i read is true then you will be able to run multigame wii discs from the disc channel with cioscorp
 

Cygoku

Banned!
Banned
Joined
Jul 14, 2006
Messages
237
Trophies
0
XP
94
Country
Canada
If it's not broken, don't fix it. Launchers already takes care of the 001/002 error. Again, no use of updating.

Cygoku
 

WiiShizzza

Graphics juggler
Member
Joined
Oct 10, 2008
Messages
1,201
Trophies
0
Website
Visit site
XP
230
Country
Gambia, The
This is definitely better then the rev7 cios. Lot of code improvements.
I wonder if it will work with IOS50, too.

Can you say something about that linkinworm ?
 

WiiBlaster

Well-Known Member
Member
Joined
Nov 23, 2008
Messages
1,189
Trophies
0
XP
29
Country
United States
Well its done and uploading, Reminder though, not been tested at all, so if you want to test them make sure to test the other IOS's before testing IOS30, but still thats no guarantee the new CIOS30 wont brick you
 

linkinworm

Well-Known Member
Member
Joined
May 30, 2008
Messages
1,553
Trophies
0
Age
31
Location
Birmingham (England)
XP
1,507
Country
WiiBlaster said:
Well its done and uploading, Reminder though, not been tested at all, so if you want to test them make sure to test the other IOS's before testing IOS30, but still thats no guarantee the new CIOS30 wont brick you
an easy test is to install CIOS31 and load something that use's it if it works CIOS30 will work aswell as there DIP are 99% the same

Posts merged

QUOTE(WiiShizzza @ Mar 8 2009, 05:31 AM) This is definitely better then the rev7 cios. Lot of code improvements.
I wonder if it will work with IOS50, too.

Can you say something about that linkinworm ?
what you mean by work with IOS50? you mean use a IOS50 wad to as the install wad?
 
General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    iDestroyRebels @ iDestroyRebels: having problems updating to newest version of PS3HEN. no idea what im doing, can't find any...