Constant freezes

Discussion in 'Acekard' started by m3rox, Oct 12, 2010.

Oct 12, 2010

Constant freezes by m3rox at 6:55 AM (1,081 Views / 0 Likes) 7 replies

  1. m3rox
    OP

    Member m3rox GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Nov 13, 2006
    Messages:
    1,673
    Location:
    WA
    Country:
    United States
    Ok, so using my AK2i with the latest AK firmware and AKAIO 1.7+, all of my games have started freezing recently in the middle of gameplay. This only started happening after I installed the latest firmware from the Acekard team (the one that allows you to use the latest dsi firmware).

    My card is a Kingston 2gb if that matters at all.

    Any way to fix this?
     
  2. GreatCrippler

    Member GreatCrippler Greatness Fallen

    Joined:
    Mar 27, 2010
    Messages:
    1,141
    Country:
    United States
    I would guess contact issue. Try the paper trick.
     
  3. kevan

    Member kevan Imagination rules the world

    Joined:
    Dec 4, 2009
    Messages:
    1,378
    Location:
    Place
    Country:
    Australia
    Probally the contacts like the first user said.

    Only help i can give (and do not recommend it).

    Is with my bro's ds, to get a game to work. i have to push the game in harder then usual

    Once again don't recommend
     
  4. Clookster

    Banned Clookster Your Clookster

    Joined:
    Aug 20, 2009
    Messages:
    710
    Location:
    Suisse Romande
    Country:
    Switzerland
  5. dahem_kh_ff

    Newcomer dahem_kh_ff Member

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    47
    Country:
    United States
    yeah do that , i did it and it worked for me

    the mighty PAPAH TRIHCK
     
  6. m3rox
    OP

    Member m3rox GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Nov 13, 2006
    Messages:
    1,673
    Location:
    WA
    Country:
    United States
    Thanks guys. I'll give that a shot.

    But.. could the update have really caused a contact issue? I ask because I used my AK2i for a little over a month with no freezes whatsoever, before updating the software.

    Edit: did not work [​IMG] how far in do I slide the paper? Also, does it have to be a certain thickness?
     
  7. DJ91990

    Member DJ91990 Dark-Type Trainer

    Joined:
    Feb 9, 2009
    Messages:
    928
    Location:
    Oakwood Region
    Country:
    United States
    How long has it been sense you have re-formatted your microSD card?

    If you are not using the Panasonic SD formatting tool, then you should. It works better than the Windows one.

    Sometimes when your MicroSD starts to lose formatting, strange things happen, files become corrupt, games crash, SAV files erase, lots of nasty stuff.

    I suggest re-formatting every month or so. Monthly seems to keep the bugs away.
     
  8. m3rox
    OP

    Member m3rox GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Nov 13, 2006
    Messages:
    1,673
    Location:
    WA
    Country:
    United States
    Thank you, that did the trick [​IMG]
     

Share This Page