Hacking cIOS rev10 Issue

LilPup

Active Member
Newcomer
Joined
Dec 22, 2008
Messages
33
Trophies
0
XP
41
Country
United States
i previously had gamma v3 and gcbl 0.1xi working perfectly, then i used cIOS36_rev10-Installer to install IOS36-64-v1042.wad for the usb loader, now both of my loaders no longer work, wtf?
 

vettacossx

Wii Theme Team Founder
Member
Joined
Sep 19, 2008
Messages
1,330
Trophies
0
Location
Right Behind You! Uh Oh!
XP
217
Country
ohmy.gif
now that you mention it your right i just tried 2 games that normally worked from the disc channel on the wii and got:
QUOTE said:
an error occoured>
press the eject button,remove the game disc, and turn the power off.
Please read the wii operations manual for more information.

holy shit! now what! (imma re-install cioscorps)

edit:
well cioscorps didnt help any...

EDIT2: well at least commercial games work it picked up zelda :tp np
tongue.gif
ill keep trying to see how to fix it im checking my preloader settings now will report back (this seems to only be with backups)

also tried to disconnect all devices (usb,sd,mem cards ect) then load a backup from disc channel to no avail!
ohmy.gif


EDIT 2:

DISABLE YOUR PRELOADER HACKS ALL OF THEM and it will work apparently there is a conflict 3 being REMOVE DIAGNOSTIC DISC CHECK and DISC AREA CHECK and IOS RELOADING for 3.2U
wink.gif


HACKS.INI HEX VALUES THAT CLASH

[Disc Area Check]
version=289
offset=0x81377AE4
value=0x4082001C
offset=0x81377B08
value=0x41820010

[IOS Reloading]
version=289
offset=0x81375D38
value=0x3B200001
offset=0x81375D3C
value=0x3B0000F9

[Remove diagnostic disc check]
version=289
offset=0x81373A34
value=0x60000000
 

LilPup

Active Member
Newcomer
Joined
Dec 22, 2008
Messages
33
Trophies
0
XP
41
Country
United States
seems the wii loader is still working, just a bit slower, but the gamecube booter always causes the controllers to go dead
 

Filter

Well-Known Member
Member
Joined
Aug 23, 2008
Messages
283
Trophies
0
XP
78
Country
United States
I get a error no matter how I load my games on my hard drive after rev10. I tried via Wii to HD and PC to HD.

It worked fine before and now when I boot up usb loader it shows my HD is empty and has 14 games with full disk space. I click a empy slot and it asked me to load I do and nothing happens.

I just reinstalled rev 9 but I get the same error. ( Did not uninstall rev 10 )
 

sionsays

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Apr 8, 2009
Messages
68
Trophies
0
XP
82
Country
United States
I got the same error on rev 9 and 10, only game working for me is madworld. Disk eject error is there any work around
 

D4rkl1nXus

New Member
Newbie
Joined
Mar 28, 2009
Messages
2
Trophies
0
XP
1
Country
United States
Im also having issues though im on 4.0 :/ all my wii games show a banner but fail to load just reboot into the system menu. Swapping games causes the menu to freeze up as well as letting the menu run for 10-30 minutes. Gamecube games still run though.
 

SoLuckys

Well-Known Member
Member
Joined
Nov 12, 2008
Messages
246
Trophies
0
Age
26
Location
Paralimni
Website
Visit site
XP
177
Country
Cyprus
All my backup games(NTSC and PAL) work through disk channel and when i wwant to them from the gamma, it only shows me on the top of the screen BackupLauncher Gamma Wiigator and on the bottom of the screen left shows a green gecko(even GeckoOs Doesnt working)after installing hacks.ini from preloade0.29
unsure.gif
 

ether2802

we have the techno...!!
Former Staff
Joined
Oct 14, 2007
Messages
4,349
Trophies
0
Age
38
Location
Pto. Vallarta
XP
282
Country
Mexico
SoLuckys said:
All my backup games(NTSC and PAL) work through disk channel and when i wwant to them from the gamma, it only shows me on the top of the screen BackupLauncher Gamma Wiigator and on the bottom of the screen left shows a green gecko(even GeckoOs Doesnt working)after installing hacks.ini from preloade0.29
unsure.gif

Unplug your Damn GC memory cards before loading the Gamma Launcher, actually only plug them when playing GC games, otherwise, keep them unplugged, got it..??
wink.gif
 

LilPup

Active Member
Newcomer
Joined
Dec 22, 2008
Messages
33
Trophies
0
XP
41
Country
United States
i stepped back to rev9 and still gcloader still has a frozen controller, but wii loader is back to its normal speed
 

LilPup

Active Member
Newcomer
Joined
Dec 22, 2008
Messages
33
Trophies
0
XP
41
Country
United States
LMAO, o man, im so going to kick myself in the ass tonight, i was trying to change games and launch them using the wii controller instead of the gamecube controller, sorry for all your troubles, now that i downgraded back to rev8, time to work my way back up to 10 for the usb loader
 
D

Deleted User

Guest
ok today i used my rev 8 with cios USB Beta 3 with DVDX it it all worked great for me to watch the last white hope on my USB games worked as well on gamma launcher, but once i upgrade to either rev 9 or rev 10 some things i was doing on my rev 8 did not work, rev 9 my mplayer CE 0.4 had an error and did not load, saying reload in 8 seconds after 8 seconds it will freeze gamma works, rev 10 nothing works at all my mplayer CE freezes at start to a black screen nothing on the top left corner and when i press B for the rebooter as soon as i click the disk channel the 2 disks are spinning and without warning it freezes with everygame i put in there
right before i can press the start button in fact i dont even see it go it freezes completely

i installed my crap in this order because i would reinstall all my cios for a new REV
1. Cios
2. DVDX
3. Cios Usb

and thats how i worked it out can anyone tell whats going on here ?
 

TheWon

Well-Known Member
Member
Joined
Sep 30, 2008
Messages
384
Trophies
0
XP
249
Country
United States
I made a post about this last night. The New rev 10 seems to cause Gamma problems. So I reintalled 9 so I could use USB and Gamma.
 
D

Deleted User

Guest
yea so whats so important about REV 10 i dont get it ?
because it does only affect gamma it does to evrything that uses cios36 249 as well
 

TheWon

Well-Known Member
Member
Joined
Sep 30, 2008
Messages
384
Trophies
0
XP
249
Country
United States
well if you want to use the USB loader that has the network download ability to get covers. You need it.
 

dun4cheap

Well-Known Member
Member
Joined
Mar 15, 2009
Messages
179
Trophies
0
XP
49
Country
United States
Thats not true, the Ultimate Loader comes it two versions 1.1 and 1.5. Both of them support downloading.

The 1.1 version will work on rev 9 or 10.
 

TheWon

Well-Known Member
Member
Joined
Sep 30, 2008
Messages
384
Trophies
0
XP
249
Country
United States
dun4cheap said:
Thats not true, the Ultimate Loader comes it two versions 1.1 and 1.5. Both of them support downloading.

The 1.1 version will work on rev 9 or 10.

The Ultimate Loader I use. Can't remember the version. You need rev 10 for it too work. If not you get a network error.
 

Site & Scene News

General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
  • kenenthk @ kenenthk:
    Nearly Christmas time so I can upset people by pulling out the divider in popcorn bins
  • kenenthk @ kenenthk:
    Cause no one likes cinnamon
  • kenenthk @ kenenthk:
    Or was it peppermint :unsure:
  • Freezer6 @ Freezer6:
    Peppermon i think
  • kenenthk @ kenenthk:
    Cheddar carmal and peppermint bins
  • Freezer6 @ Freezer6:
    Cheddar :toot::wub:
  • RichardTheKing @ RichardTheKing:
    I don't like popcorn at all; bland taste, and it got ruined for me because of high school - the school cafeteria reeked of microwave popcorn for several days...utterly revolting, couldn't even enter the place it stunk so bad.
  • RichardTheKing @ RichardTheKing:
    Nah, for movies I'd rather get a bag of lollies instead of popcorn.
  • Costello @ Costello:
    lollypops? a whole bag?
    +1
  • RichardTheKing @ RichardTheKing:
    Not lollipops; what Americans would call "candies" or just "candy" IDK. Before the pandemic, cinemas used to have buckets of different ones - sour cola, sour watermelon, and many others; I used to get a scoopful of two or three types into a paper bag to have throughout the movie.
  • kenenthk @ kenenthk:
    Pft who needs teeth
  • kenenthk @ kenenthk:
    I got liquid candy once they do so in your face dentist
  • kenenthk @ kenenthk:
    Rot*
  • s1cc @ s1cc:
    B:whip:
  • RedoLane tempBOT:
    RedoLane has left the room.
  • kenenthk tempBOT:
    kenenthk rolls 1d6 and gets 6 (6).
  • kenenthk @ kenenthk:
    Aye let's go got 6
  • The Real Jdbye @ The Real Jdbye:
    i agree popcorn is bland but caramel popcorn is really good
  • tabzer @ tabzer:
    butter soy (sauce) popcorn is the way to go
  • DinohScene @ DinohScene:
    yuck, popcorn
  • Veho @ Veho:
    Mmmm, popcorn.
  • Veho @ Veho:
    Bring on the caramel kettle corn pls.
  • HarvHouHacker @ HarvHouHacker:
    Okay, users of Vivaldi on Android: Don't toggle "Desktop Site" on GBAtemp.net. Stuff breaks.
  • ZeroT21 tempBOT:
    ZeroT21 has left the room.
  • ZeroT21 tempBOT:
    ZeroT21 has joined the room.
    ZeroT21 tempBOT: ZeroT21 has joined the room.