1. Goos

    OP Goos Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 22, 2018
    Messages:
    52
    Country:
    Netherlands
    Hi im new here so sorry if this isnt the right place to post this!

    I just put pokemon mystery dungeon for the 3ds in my sd csrd and then i installed it through FBI.

    Right when it was at 99% it stopped and gave me a error saying cia failed to instal. ( or something like that.. wish i made a picture. )

    What could I do? This was the first time trying to install a game through FBI. I first did it with freeshop but today i discovered that its dead.

    Someone please help!
     
  2. NFates

    NFates Wants to understand™
    Member

    Joined:
    Mar 13, 2016
    Messages:
    646
    Country:
    Dominican Republic
    Format your SD card using guiformat as FAT32 with 32kb cluster size and test it using H2testw.

    Assuming your card is A-OK, make sure you have enough space on it to install the game and try with another .cia file.

    If it doesn't work after all of this, make a pic of the error.
     
  3. Goos

    OP Goos Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 22, 2018
    Messages:
    52
    Country:
    Netherlands
    If i format i will lose all my files? I have to move my files first right?
     
  4. NFates

    NFates Wants to understand™
    Member

    Joined:
    Mar 13, 2016
    Messages:
    646
    Country:
    Dominican Republic
    Yes, back them up.
     
  5. Goos

    OP Goos Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 22, 2018
    Messages:
    52
    Country:
    Netherlands
    Fuck waited long til 99% just to ses this error again!

    I think its the game? Caus i just downloaded the new Toad game and that worked just fine..

    What do you think?
     

    Attached Files:

    Renorhymes likes this.
  6. NFates

    NFates Wants to understand™
    Member

    Joined:
    Mar 13, 2016
    Messages:
    646
    Country:
    Dominican Republic
    Try with another .cia of that game (don't ask me where to get it). If other games are being installed correctly...
     
    TurdPooCharger likes this.
  7. TurdPooCharger

    Member

    Joined:
    Jan 1, 2018
    Messages:
    7,292
    Country:
    United States
    @Goos, something looks really fishy about your SD card. FBI states the size as 122.8 GB.

    Are you by any chance using a supposedly 128 GB micro SD?

    Real 128 GB cards have actual usable capacity of approximately 119 to 120 GB, but never over that.
     
    NFates likes this.
  8. am714

    am714 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Apr 1, 2018
    Messages:
    508
    Country:
    Italy
    Seems like it's a bad/corrupted CIA or faulty/fake SD card(Try formatting it like NFates said above) You could try test in h2testw, i have 2 questions do you have a CFW and did you ever install any others CIAs or freeshop titles

    P.S i can only find power disc slam usa online not eur
     
    Last edited by am714, Sep 23, 2018
    TurdPooCharger and NFates like this.
  9. dsrules

    dsrules GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Sep 20, 2005
    Messages:
    7,078
    Country:
    what cfw are you using, some cia can't be install in gateway emunand, need to get a different cia
     
  10. Goos

    OP Goos Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 22, 2018
    Messages:
    52
    Country:
    Netherlands
    I already have formatted my card. Did not test it bexause it took too long.

    What cfw? Do you mean FBI?
    My 3ds wont start without the boot file. The boot file has FBI in it. I get a cia file of a game and download it it in FBI

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Link between worlds does the same shit..
     

    Attached Files:

  11. NFates

    NFates Wants to understand™
    Member

    Joined:
    Mar 13, 2016
    Messages:
    646
    Country:
    Dominican Republic
    Test it. It's a big question mark and lets us know which direction to go.
     
    TurdPooCharger likes this.
  12. TurdPooCharger

    Member

    Joined:
    Jan 1, 2018
    Messages:
    7,292
    Country:
    United States
    Wrong answer. Go through the whole H2testw with the empty card.
     
    NFates likes this.
  13. am714

    am714 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Apr 1, 2018
    Messages:
    508
    Country:
    Italy
    Weird that error means it can't open the CIA file, i looked up some errors and might be something with your Nintendo 3DS folder on your SDCard
     
  14. Goos

    OP Goos Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 22, 2018
    Messages:
    52
    Country:
    Netherlands
    Why do some games work and some dont.. plus i factory resetted my 3ds. Didnt do anything with my 3ds folder
     
  15. lone_wolf323

    lone_wolf323 GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    May 27, 2011
    Messages:
    4,304
    Country:
    Canada
    factory resetting will create a new 3ds folder which will render all saves and gaves ya got useless if ya didnt backup the saves before hand.
     
  16. Goos

    OP Goos Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 22, 2018
    Messages:
    52
    Country:
    Netherlands
    I know. I meant i have a clean 3ds folder now. Didnt do anything with it
     
  17. Dionicio3

    Dionicio3 The Skiddo
    Member

    Joined:
    Feb 26, 2017
    Messages:
    3,784
    Country:
    United States
    Quick question, how big is your SD card, where did you buy it from, and how much did it cost?
     
  18. Goos

    OP Goos Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 22, 2018
    Messages:
    52
    Country:
    Netherlands
    128 GB. And it was 30 euro.
    Bought it on Groupon
     
  19. Goos

    OP Goos Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 22, 2018
    Messages:
    52
    Country:
    Netherlands
    Yeah i have a 128gb and the usable capacity is 124gb. So i have a crappy SD card?
     
  20. Goos

    OP Goos Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 22, 2018
    Messages:
    52
    Country:
    Netherlands
    Okay im trying it again. It says it will take up to 5 and a half hours! Why is this worth it?
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - install, failed,