Chipmunk microphone voice?

Discussion in 'Acekard' started by Xarsah16, Jul 13, 2009.

  1. Xarsah16
    OP

    Xarsah16 GBATemp's Official Village Dingus/Idiot

    Member
    722
    188
    Oct 6, 2007
    Hyrule
    I use AKAIO 1.4.1 REPACK firmware on my Acekard 2i.

    I'm trying to run the My Japanese Coach ROM. Whenever I use the voice function, it's the weirdest thing, the playback of my voice saying the japanese words is double the speed and sounds like a chipmunk. The microphone works perfectly fine in Nintendogs, and in the official DSi sound recorder, it works great too. What's going on? Should I try a replacement ROM?
     
  2. logical thinker

    logical thinker GBAtemp Advanced Fan

    Member
    567
    0
    Jul 18, 2008
  3. Xarsah16
    OP

    Xarsah16 GBATemp's Official Village Dingus/Idiot

    Member
    722
    188
    Oct 6, 2007
    Hyrule
    Ok, I tried all that.

    DMA Quicksave mode (green) I still sound like a chipmunk.
    Older DMA (red) the game gets stuck on the save screen, when I go to shut it off despite the warning because it won't let me do anything else, it corrupts the file.
    Non DMA (blue) I still sound like a chipmunk, no improvement whatsoever.

    Anyone else got any other ideas?
     
  4. maor

    maor Member

    Newcomer
    40
    0
    Jul 3, 2009
    Iceland
    Happens to me aswell :\
     
  5. Xarsah16
    OP

    Xarsah16 GBATemp's Official Village Dingus/Idiot

    Member
    722
    188
    Oct 6, 2007
    Hyrule
    Anyone know the answer to this? I'd love to know...
     
  6. antonkan

    antonkan GBAtemp Maniac

    Member
    1,063
    8
    Jun 13, 2009
    Canada
    Burlington, ON
    Why not you just use the official firmware made by Team Acekard to work to see that it get no chipmunk voice?

    Click here to download
     
  7. Da-Bomb1

    Da-Bomb1 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    795
    0
    Apr 19, 2009
    Canada
    BC, Canada
    The official firmware won't be any better. AKAIO has much better ROM compatibility.