1. toto9992

    OP toto9992 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    164
    Country:
    France
    Hi, is it possible to change the vWii region to start VC games without going through GX usb loader and play them in NTSC 60Htz instead of PAL 50Htz ?


    Thanks. :lol:
     
  2. metroid maniac

    metroid maniac An idiot with an opinion
    Member

    Joined:
    May 16, 2009
    Messages:
    1,827
    Country:
    You can try anyregionchanger... Just do not install a system menu and be prepared for the possibility of a bricked vWii.
     
  3. toto9992

    OP toto9992 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    164
    Country:
    France
    Huh, that mean nobody tried it ?
     
  4. metroid maniac

    metroid maniac An idiot with an opinion
    Member

    Joined:
    May 16, 2009
    Messages:
    1,827
    Country:
    As far as I know, yes.
    It is unlikely that a brick will occur, but you never know.
     
  5. toto9992

    OP toto9992 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    164
    Country:
    France
    Ok, i'm not brave enought to try it. :lol:


    Thanks anyway !

    PS: I tried to go with freewad + Wiiflow to force NTCS, and it didn't work, i still get a game slow as hell .:huh:
     
  6. JoostinOnline

    JoostinOnline Certified Crash Test Dummy
    Member

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    11,004
    Country:
    United States
    I wouldn't bet on that. SYSCONF gets restored when you restart vWii mode, but setting.txt doesn't as far as I'm aware.
     
  7. toto9992

    OP toto9992 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    164
    Country:
    France
    I'll wait untill we got something safer for that. :P
     
  8. AsWeGoAlong14

    AsWeGoAlong14 Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 25, 2019
    Messages:
    42
    Country:
    Australia
    From a person who is not afraid of bricks, anyregionchanger doesn't work on the vWii. Just errors out at boot. and goes back to the homebrew menu.


    aaaand I just realized this is a dead convo. My bad.
     
    Last edited by AsWeGoAlong14, Dec 16, 2020
  9. __YungGoat__

    __YungGoat__ Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Apr 9, 2021
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    Not anymore is there any other way to change the region of the vwii?
     
  10. mive

    mive GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jul 19, 2018
    Messages:
    166
    Country:
    Germany
    you could use sneek and change vwii region with SettingsEdit. this way you cant brick your "real" vwii
     
  11. Vague Rant

    Vague Rant Deceptively cute
    Member

    Joined:
    Aug 7, 2008
    Messages:
    2,319
    Country:
    There's a tutorial for exactly this situation.

    https://gbatemp.net/threads/modifying-your-vwii-game-region-and-or-video-mode.574598/

    As mive suggested, SettingEdit is the way to go. You really don't need to do this on an emulated NAND. Changing video modes isn't a bricking change, and you can access the vWii NAND from the Wii U side anyway, so as long as you take a backup of your original setting.txt, the absolute worst possible thing that can happen is that you open ftpiiu_everywhere on the Wii U side and restore your original settings.
     
    jeannotte likes this.
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Change, region,