can't play copied verbatim disc after update?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by newr, Jul 18, 2010.

Jul 18, 2010
  1. newr
    OP

    Newcomer newr Advanced Member

    Joined:
    Jan 2, 2009
    Messages:
    57
    Country:
    Canada
    I have another problem that I'd appreciate some input. My wii is hard modded..not sure which chip now? I also soft modded the machine. Updated the system to 4.3bU...and also CIOS r17.

    What I notice is some discs which played fine before...now it will say read error and ask me to turn the machine off. I am not sure if they are all out of region discs....I tried downgrading to 4.0U and tried again...then one other disc that is a japanese game played..but it's not a copied verbatim disc. The Wii sport resort that I copied still won't work along with some others.....it just tries to read it and then it says error reading.. and ask to turn machine off. It's not a blue screen.

    All of these discs read fine before. The main change I did was update the CIOS to R17 from R14...and also menu from 4.1U to 4.3U

    ANy ideas? I am changing the menu to 4.1 again to see if it will work.

    Thanks
     
  2. newr
    OP

    Newcomer newr Advanced Member

    Joined:
    Jan 2, 2009
    Messages:
    57
    Country:
    Canada
    Another problem now... I updated the system menu to 4.1 from 4.0 Seems to work fine. When into homebrew and installed preloader. Seem ok....

    Now when I try to go back into homebrew..I get a black screen.

    Please help.
     
  3. bugaveli

    Banned bugaveli Banned

    Joined:
    Dec 7, 2008
    Messages:
    664
    Location:
    In a remote place
    Country:
    United States
    i see a brick in your near future. Unless you search for the answer.
     
  4. newr
    OP

    Newcomer newr Advanced Member

    Joined:
    Jan 2, 2009
    Messages:
    57
    Country:
    Canada
    Ok..it's working now. The problem seem to be related to the CIOS R17 update? Any ideas if that is not compatible with hard mod ?
     
  5. SirTempest

    Member SirTempest GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 21, 2009
    Messages:
    159
    Country:
    Germany
    is is compatible with hard mod. i have a d2pro and used r17 for a long time. i had no problems with playing from hdd, playing from original discs or playing backups
     
  6. trcmag

    Newcomer trcmag Member

    Joined:
    Dec 30, 2009
    Messages:
    31
    Country:
    United States
    This doesn't address your issue, but I was wondering where you found the information to make backup copies of your disks?

    Thank you for any information.

    I cannot seem to find it.
     
  7. Lexip;

    Member Lexip; GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 8, 2009
    Messages:
    413
    Country:
    United States
    Why do you need cios if you have a modchip? Also run the hbc installer again.
     

Share This Page