Can't launch rxtools

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by Daisies, Sep 21, 2015.

  1. Daisies
    OP

    Daisies Advanced Member

    Newcomer
    79
    80
    Aug 17, 2015
    UK
    Hello

    For some reason whilst trying to launch rxtools, my 3DS just comes up with the 'An error has occured' message on the home screen. Prior to this, I had used rxtools, and had just turned my 3DS off. When I tried to launch it again, it stopped working. I've tried deleting cookies and history, as well as replacing my rxtools.dat with a fresh one. Is it worth restoring my emuNAND?

    Edit: Here's something interesting, my system settings app is showing all of my titles nameless as 0 blocks. Not sure what it means.

    I've now tried restoring my emuNAND and completely reinstalling rxtools but it still doesn't launch. The only thing I seem to be able to launch via the browser is Gateway.

    Edit 2: Tried removing my sysNAND's software folder from my SD card, didn't change anything though, as I expected. I'm going to be heading to sleep for now, I'd appreciate any help I can get if you post it, thank you!
     
    Last edited by Daisies, Sep 21, 2015
  2. lPolarisl

    lPolarisl GBAtemp Fan

    Member
    334
    92
    Jan 24, 2015
    Hungary
  3. StriderVM

    StriderVM GBAtemp Fan

    Member
    424
    87
    Jan 16, 2015
    What exploit do you use to load rxTools and how did you load it?
     
  4. Daisies
    OP

    Daisies Advanced Member

    Newcomer
    79
    80
    Aug 17, 2015
    UK
    I launch rxTools through the browser.
     
  5. Arkansaw

    Arkansaw GBAtemp Advanced Fan

    Member
    993
    194
    Jul 23, 2005
    Trinidad and Tobago
    this can be caused if wrong mset loader is used (an error has occurred)

    but installed app corruption seems to be a more serious problem
     
  6. Daisies
    OP

    Daisies Advanced Member

    Newcomer
    79
    80
    Aug 17, 2015
    UK
    I just don't understand why it's suddenly happening, considering I was using it directly before it happened. I can still launch Gateway from the browser, but that appears to be it.
     
  7. VerseHell

    VerseHell GBAtemp Psycho!

    Member
    3,067
    1,067
    Jun 29, 2014
    France
    What is your rxtools version ? Which url are you using ?
     
  8. tivanh

    tivanh GBAtemp Regular

    Member
    100
    37
    Sep 14, 2009
    If you still stuck i'll upload the full working cfw files to mega etc, PM you the link and give you a mset link that works with the code.bin i include in the download.

    Let me know, if you need it.

    This is under the assumption you are on 4.x on a O3ds.
     
  9. tivanh

    tivanh GBAtemp Regular

    Member
    100
    37
    Sep 14, 2009
    I sent you a Pm with a fix.

    Do as you will, but unless your on n3ds in which case i suggest reinand or you are testing and developing, stick with what i gave you.

    There is no new features for the end user or a need for playing with other later versions.

    If i were you you.
    I'd remove and format the sd card, making sure it remove old emunand partition.
    Restore a nand backup with gateway.
    Create emunand with gateway. (i know this formats the sd and invalidates step one, just do it)
    Install the files i gave you.
    Remove the sd card and format the 3ds to unlnk.
    Point the browser at the link in the PM to install mset.
    Inject fbi through rxtools menu.

    The only thing missing from the download i provided was the fbi injection files which i'm sure you have and know how to do.

    Let me know if you still need assistance, all the best...
     
    Last edited by tivanh, Sep 22, 2015
  10. Daisies
    OP

    Daisies Advanced Member

    Newcomer
    79
    80
    Aug 17, 2015
    UK
    Thank you all for the replies, I shall try your suggestions. I'm on 7.2o3DS though.

    I'm sorry about not mentioning more details in the OP, they just slipped my mind.

    I'm using rxTools 2.6 on a 7.2 o3DS, I've tried a few different URLs for launching the exploit, and they all do the same thing.

    I'll see to your PM, Tivan, thank you.
     
  11. Daisies
    OP

    Daisies Advanced Member

    Newcomer
    79
    80
    Aug 17, 2015
    UK
    Update: I actually fixed it. I just backed up the contents of my SD card, reformatted it, and put the files back on, and behold, it was fixed.

    Anyone have any idea what might have been up?

    Edit: I've just realised a game I had installed has disappeared from my home menu. It seems to be only that game, too. It's probably related.
     
    Last edited by Daisies, Sep 23, 2015