1. Vincent Vicious

    OP Vincent Vicious Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Dec 8, 2015
    Messages:
    84
    Country:
    Macau
    i installed menuhax and set it on type 2 so when i hold R button it should boot to sysnand
    booting to emunand is working fine but when i hold R on next boot to go to sysnand the botton screen gets stuck on yellow color.
    Tried to go to rxTools menu and laucn rxmode on sysnand it gets stuck on yellow screen again
    help please
     
  2. yusuo

    yusuo GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Oct 19, 2006
    Messages:
    3,364
    Country:
    United States
    You gone done something wrong, sounds like an exploit is crashing when trying to enter sysnand, easiest way to sort is to restore the sysnand backup you obviously made before attempting anything. you did make a backup, didn't you?
     
    Vincent Vicious likes this.
  3. SomeGamer

    SomeGamer GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Dec 19, 2014
    Messages:
    6,821
    Country:
    Hungary
    Hold down L+R+Down+B on startup.
     
  4. Try this at the root of your SD card

    Something must have went wrong while selecting the button for accessing sysnand, and it's actually just loading menuhax anyway but gets stuck on a yellow screen because it just does that sometimes.

    I had a similar issue where I went on menuhax boot config to try and set it to ignore menuhax if R was held down, I was pretty sure I did it right but it somehow didn't do it right.
     

    Attached Files:

    Last edited Dec 16, 2015
  5. Sono

    Sono cripple piss
    Developer

    Joined:
    Oct 16, 2015
    Messages:
    2,434
    Country:
    Hungary
    It crashes for me with a yellow screen when the SDCard derps up (because the contacts just barely touch the SDCard), so I take out the SDCard, try to blow in the slot without spitting, and put the SDCard back. Most of the times it fixes the problem for me. Or if it doesn't, just take out/put back the SDCard a few times if the contacts are the problem. Or if nothing works, try to boot without the SDCard.
     
    Last edited by Sono, Dec 16, 2015
    Vincent Vicious likes this.
  6. Vincent Vicious

    OP Vincent Vicious Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Dec 8, 2015
    Messages:
    84
    Country:
    Macau
    Thanks alot your a life savior !!!! it works like a charm now

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    u scared me lol cause i just recently posted that my nand backup got deleted
     
  7. Xinaman

    Xinaman GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Sep 21, 2015
    Messages:
    251
    Country:
    Brazil
    Remove the SD Card and turn it on, then insert the sd card and install homemeuhax again, it worked for me.
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - sysnand,