Cannot connect my PSP/NDS to Internet

Discussion in 'Computer Games and General Discussion' started by prowler, Jun 7, 2010.

Jun 7, 2010
  1. prowler
    OP

    Member prowler Sony

    Joined:
    Jul 14, 2009
    Messages:
    9,473
    Location:
    Ragol
    Country:
    United Kingdom
    Anyway, like the title says. I can't connect my PSP or NDS to the Internet.
    I did it once and kept the settings, but now, it just won't connect.
    I've tried nearly everything, so if someone could tell me what needs putting where?

    NDS -
    IP Address - This is the NDS IP address right? So all I do is use my IP address and change a number at the end of the address
    Subnet Mask - 255.255.255.0
    Gateway - Am I supposed to use my IP, the routers IP or the GW-USMini2N IP address?
    Primary DNS - I use OpenDNS so that's 208.67.222.222

    PSP settings are the same just that Gateway is called Default Router.
    Oh and with my PSP, it always gives me the same error - DNS error.
     
  2. Elritha

    Member Elritha GBAtemp Addict

    Joined:
    Jan 24, 2006
    Messages:
    2,037
    Country:
    Canada
    Letting your DHCP server assign all this should work. I would carefully go through the settings on your router to see if there's a problem. Also you could try changing your router's wireless channel and temporarily disable wifi security to troubleshoot. Also be sure you don't have mac filtering on and you're not hiding SSID.
     
  3. prowler
    OP

    Member prowler Sony

    Joined:
    Jul 14, 2009
    Messages:
    9,473
    Location:
    Ragol
    Country:
    United Kingdom
    Well, I don't have access to the router since I don't know the password but it's never been a problem before.

    I just tried without security and it didn't work. I might try and uninstall the drivers/software and do it all again since that's what I did last time and it worked.

    Nope, still doesn't work and for some reason, when it's trying to connect, my computer disconnects from the Internet as well.
     
  4. Jamstruth

    Member Jamstruth Secondary Feline Anthropomorph

    Joined:
    Apr 23, 2009
    Messages:
    3,456
    Location:
    North East Scotland
    Country:
    United Kingdom
    You tried re-entering the WEP key settings I presume?
    Could be your router got borked in the lightning Britain had recently?
    Password has probably never been changed and is printed on the underside of your router.
     
  5. prowler
    OP

    Member prowler Sony

    Joined:
    Jul 14, 2009
    Messages:
    9,473
    Location:
    Ragol
    Country:
    United Kingdom
    This is the GW-USMini2N I'm using soft AP mode to try and connect.
     
  6. prowler
    OP

    Member prowler Sony

    Joined:
    Jul 14, 2009
    Messages:
    9,473
    Location:
    Ragol
    Country:
    United Kingdom
    Bump :/
    I wanna get this sorted for Wi-Fi night
     

Share This Page