1. Gus122000

    OP Gus122000 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jun 15, 2007
    Messages:
    594
    Country:
    Can I somehow utilize my computer to record my wii u gameplay instead of needing to buy a capture card ? It's a desktop, could I somehow connect my wii u's hdmi to my gtx 580 graphics card and have it connect to some sort of program on my pc to be able to record it ?
     
  2. Elusivo

    Elusivo Shinobu Molester
    Member

    Joined:
    Jun 21, 2013
    Messages:
    480
    Country:
    Portugal
  3. Foxi4

    Foxi4 Endless Trash
    Global Moderator

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    28,148
    Country:
    Poland
    Provided you have any form of Video In, sure. You probably don't though because it's just not standard equipment. What you could do is use a DVR if you have one.
     
  4. Carnivean

    Carnivean STARMAN
    Member

    Joined:
    Jul 11, 2006
    Messages:
    427
    Country:
    Most likely not. Invest in a capture card if you want to record stuff on your pc.
     
  5. LegendAssassinF

    LegendAssassinF GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Dec 12, 2012
    Messages:
    879
    Country:
    United States
    You could invest in a cheap Dazzle and use Composite cables for it then record the gameplay from there since Dazzle I believe comes with a game mode
     
  6. DinohScene

    DinohScene Gay boy
    Moderator

    Joined:
    Oct 11, 2011
    Messages:
    21,378
    Country:
    Antarctica
    Unfortunately not.

    Dazzle DVC 100's are really cheap so why not pick up one of those.
     
  7. EvilMakiPR

    EvilMakiPR GBATemp Maniac
    Member

    Joined:
    Apr 9, 2013
    Messages:
    2,356
    Country:
    Puerto Rico
    Dazzle?????!! FUCK don't buy that shit. Hes talking about the Wii U with HDMI(1080p) HELLOOO!

    If you have HDMI-In I guess there could be some software that let you see the Wii U screen on your desktop and you could record with some soft of capture software like FRAPS.

    If you wanna buy a Capture Card I suggest you buy 'ElGato' or AverMedia Live Portable.
     
  8. DinohScene

    DinohScene Gay boy
    Moderator

    Joined:
    Oct 11, 2011
    Messages:
    21,378
    Country:
    Antarctica
    Ofcourse HDMI is better, but also more expensive.
    And seeing that 95% of this forum is even to cheap to invest in proper flashkits, a Dazzle would be the next logical choice.
     
    Deleted-236924 and Sicklyboy like this.
  9. EvilMakiPR

    EvilMakiPR GBATemp Maniac
    Member

    Joined:
    Apr 9, 2013
    Messages:
    2,356
    Country:
    Puerto Rico
    Its not. This is not CheapAssGamer. The Logical Choice would be a HDMI Capture Card. And the Wii U doesnt even accept Composite.
     
  10. the_randomizer

    the_randomizer The Temp's official fox whisperer
    Member

    Joined:
    Apr 29, 2011
    Messages:
    30,541
    Country:
    United States

    That's because no one cares about composite ;) In all seriousness, it will still be tricky getting good quality video from a capture card.
     
  11. LegendAssassinF

    LegendAssassinF GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Dec 12, 2012
    Messages:
    879
    Country:
    United States

    Yes it does... I play on an old TV in my room all the time with it using the Wii cables and just plug it into the back of the WiiU

    Considering the fact that he is running just a GTX 580 I doubt he has the specs to be able to render and upload video at 1080p in a reasonable time so 480p would be the best choice for him. The Elgato products don't have game mode that would allow recording and playing on the same screen unless you can deal with 5 second lag between them. Their products are made to passthrough to a TV and using the computer just to record.

    http://techforums.nintendo.com/thread/17846
     
  12. EvilMakiPR

    EvilMakiPR GBATemp Maniac
    Member

    Joined:
    Apr 9, 2013
    Messages:
    2,356
    Country:
    Puerto Rico


    Really man?! in 2013?! EEWWWW

    In 480p Everything looks so ugly. And thats how everyone do it. My Monitor has 2 HDMI Input and thats enough. I just have 1 monitor and my Wii U and PC are connected to that monitor and I can record and Play without a single problem.

    Playing in 480i/480p in 2013??....EEEWWW!!
     
  13. Zeliga

    Zeliga One step closer.
    Member

    Joined:
    Sep 28, 2013
    Messages:
    191
    Country:
    I dont think so.
     
  14. DinohScene

    DinohScene Gay boy
    Moderator

    Joined:
    Oct 11, 2011
    Messages:
    21,378
    Country:
    Antarctica
    I still play on a 480p telly ._.

    Still plays perfectly well if you ask me.
     
    kp_centi, Terenigma and Arras like this.
  15. LegendAssassinF

    LegendAssassinF GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Dec 12, 2012
    Messages:
    879
    Country:
    United States

    He is likely not using a monitor with 2 hdmi ports and will need to have a TV nearby to record and play. Hence why he is asking. Most games don't push out 1080p so I don't know why you are complaining about it lol even the Xbox One and PS4 aren't pushing 1080p they already stated that games will be at 720p and upscaled to 1080p. I only have that TV in my room and it looks loads better with classic games than any cutting edge TV made today.
     
    Sicklyboy and DinohScene like this.
  16. EvilMakiPR

    EvilMakiPR GBATemp Maniac
    Member

    Joined:
    Apr 9, 2013
    Messages:
    2,356
    Country:
    Puerto Rico
    When you change to HD you'll see the difference. I can't nevergo back to 480p and will never do.

    @LA Every TV/Monitor now have more than one HDMI Input, where have you been?, He don't need an extra TV/Monitor to record and play he just need one. All he need to do is to change the Input Signal on the TV/Monitor and thats it!
     
  17. LegendAssassinF

    LegendAssassinF GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Dec 12, 2012
    Messages:
    879
    Country:
    United States
    Not that many Monitors have more than one HDMI cable.... that is more a recent thing but since it he using a GTX 580 he might be using a TV or Monitor made almost 4 years ago... is it me or do you like to make assumptions about everything rather than taking in the details that are present. If anything he could be using a standard dell desktop that doesn't even have HDMi and only uses DVI

    Going by newegg: http://www.newegg.com/LCD-LED-Monitors/SubCategory/ID-20#

    There is over 100 Monitors that use only 1 HDMI while only less than 50 use 2 HDMI ports.
     
  18. DinohScene

    DinohScene Gay boy
    Moderator

    Joined:
    Oct 11, 2011
    Messages:
    21,378
    Country:
    Antarctica
    Me mates got 1080p telly's
    Everytime I go back home and boot up me N64 or NES or whatever, I realize how good the picture is.
    On the SD telly.
     
    Sicklyboy likes this.
  19. LegendAssassinF

    LegendAssassinF GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Dec 12, 2012
    Messages:
    879
    Country:
    United States

    There is a great article on Scanlines: http://www.tested.com/tech/gaming/456719-best-crt-retro-games/ This is why I have an older TV in my room
     
    DinohScene likes this.
  20. Arras

    Arras GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Sep 14, 2010
    Messages:
    6,305
    Country:
    Netherlands
    Same. Well, it might be 576p or something weird like that, I think that's what's set in the PS3 settings. It's not HD and doesn't have HDMI though.
     
    DinohScene likes this.
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - gameplay, record,