Buying a new DSi, Firmware?

Discussion in 'NDS - Flashcarts and Accessories' started by Buster24, Sep 27, 2009.

Sep 27, 2009

Buying a new DSi, Firmware? by Buster24 at 7:06 AM (2,556 Views / 0 Likes) 22 replies

  1. Buster24
    OP

    Newcomer Buster24 Newbie

    Joined:
    Sep 27, 2009
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    Hello, i plan on picking up a new DSi in the next week or so and was just wondering if there is a chance that it could have 1.4 on it, i noticed the new ones coming out in EU soon will be using 1.4 out of the box so i was just wondering if anyone has come across a DSi from the US with 1.4 already on it. i plan on getting a AK2i with it and i don't really know anyone around me with a DSL i could use to patch it if i ended up with a 1.4.
     


  2. zuron7

    Member zuron7 RBYG

    Joined:
    Apr 6, 2009
    Messages:
    1,369
    Location:
    GPS not available in this area
    Country:
    India
    Some flashcarts don't need a dsl to update.
     
  3. Chris_Skylock

    Member Chris_Skylock GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Dec 26, 2008
    Messages:
    1,501
    Location:
    Philippines
    Country:
    Philippines
    it's been rumored that new DSi has updated firmware. this case, expect the new colors to have 1.4. as for the current colors, you may have luck specially with the stickers
     
  4. Buster24
    OP

    Newcomer Buster24 Newbie

    Joined:
    Sep 27, 2009
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    Good to know, what do you mean with the stickers though?
     
  5. iFish

    Member iFish Slower than a 90s modem

    Joined:
    Jul 11, 2009
    Messages:
    4,222
    Location:
    Montreal, QC
    Country:
    Canada
    the pink and white new us one comes with the 1.4 my sister got pink with 1.4 so yeah if you need a dsl just find somebody in a restuarant their everywhere
     
  6. omgpwn666

    Member omgpwn666 Guy gamer and proud!

    Joined:
    Jun 14, 2008
    Messages:
    2,535
    Location:
    Florida
    Country:
    United States
    There on 1.4j which cant be passed by flash carts from what I hear.
     
  7. iFish

    Member iFish Slower than a 90s modem

    Joined:
    Jul 11, 2009
    Messages:
    4,222
    Location:
    Montreal, QC
    Country:
    Canada
    usa nintendo dsi wouldnt come with a japanese firmware
     
  8. omgpwn666

    Member omgpwn666 Guy gamer and proud!

    Joined:
    Jun 14, 2008
    Messages:
    2,535
    Location:
    Florida
    Country:
    United States
    Is that what that is? Ive heard a update was blocking on newer DSi... That is a good point thats why we have U and they have J [​IMG]
     
  9. iFish

    Member iFish Slower than a 90s modem

    Joined:
    Jul 11, 2009
    Messages:
    4,222
    Location:
    Montreal, QC
    Country:
    Canada
    if there was not letters then maybe but there is a j lol but hey at least you know your stuff they put letters so the dsi know what shop to connect to
     
  10. KingVamp

    Member KingVamp Great... AETHER!

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    9,590
    Country:
    United States
    Did u already get it? Maybe a m3i zero u should get it doesn't use a ds/dsi to upgrade.
     
  11. DeltaBurnt

    Member DeltaBurnt I'm bored

    Joined:
    Feb 21, 2009
    Messages:
    3,353
    Location:
    Where intellect matters
    Country:
    United States
    Currently only the unreleased new colored DSis (this only applys in Europe, the US already got new colors and they have 1.3) are planned to have 1.4 already on them.
     
  12. Buster24
    OP

    Newcomer Buster24 Newbie

    Joined:
    Sep 27, 2009
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    Haven't bought anything yet planning on ordering everything in the next few days. One of my friends was telling me M3 had very slow updates which leaned me in favor of AK, but assuming i change my mind any recommendations on where to get a M3i Zero thats not fake for a decent price?
     
  13. iFish

    Member iFish Slower than a 90s modem

    Joined:
    Jul 11, 2009
    Messages:
    4,222
    Location:
    Montreal, QC
    Country:
    Canada

    maybe its both because my sister got hers with 1.4
     
  14. DeltaBurnt

    Member DeltaBurnt I'm bored

    Joined:
    Feb 21, 2009
    Messages:
    3,353
    Location:
    Where intellect matters
    Country:
    United States
    Well there's a couple people here who have already said they come with 1.3 :\
     
  15. iFish

    Member iFish Slower than a 90s modem

    Joined:
    Jul 11, 2009
    Messages:
    4,222
    Location:
    Montreal, QC
    Country:
    Canada
    maybe nintendo made some with 1.4 and some with 1.e new batches?
     
  16. Christopher8827

    Member Christopher8827 GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    104
    Country:
    Australia
    Nintendo is confirmed to be preloading 1.4 into new DSi consoles. They also come with Flipnote Studio. [​IMG]
     
  17. rockstar99

    Member rockstar99 Hi

    Joined:
    Dec 3, 2008
    Messages:
    7,375
    Location:
    Toronto
    Country:
    Canada
    Today im going and exchanging my dsi (black) with pokemon diamond and pearl for a white one even if it ahs 1.4 my acekard already has the fix
     
  18. spitfire7001

    Newcomer spitfire7001 Member

    Joined:
    Dec 11, 2005
    Messages:
    17
    Country:
    United States
    I just got a White DSi at target last week and it came with 1.3u for anyone's information. Don't think they are pre-loading quite yet.
     
  19. step29

    Newcomer step29 Member

    Joined:
    Jul 6, 2009
    Messages:
    47
    Country:
    United States
    Do you think there are ways to tell if the DSi is 1.3 or 1.4? Just like a PSP you look in a letter in the sticker of the PSP box and that letter equals what firmware is it, Do you think it's the same for the DSi? Is there any way to tell?
     
  20. ParMa

    Newcomer ParMa Advanced Member

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    64
    Country:
    United States
    This helps me too. I've already ordered my Ak2i from GamebyGame, and I'm getting a light blue DSi soon.

    I have a DSL to patch it with if it come preloaded.. but it seems like its not, which is a relief [​IMG]

    Nintendo is powerless. There will always be a way. Somebody in the world will make it happen. I base this on statistics.
     

Share This Page