BootMiiSwitch

Discussion in 'Wii - Emulation and Homebrew' started by cwstjdenobs, Jul 31, 2009.

Jul 31, 2009

BootMiiSwitch by cwstjdenobs at 3:08 PM (12,981 Views / 0 Likes) 43 replies

  1. cwstjdenobs
    OP

    Member cwstjdenobs Sodomy non sapiens

    Joined:
    Mar 10, 2009
    Messages:
    1,757
    Location:
    Ankh-Morpork
    Country:
    United Kingdom
    This little app will let you switch bootmii on or off by renaming the bootmii folder ~bootmii or vice versa. If both a bootmii and ~bootmii folder is found it will switch them around. This is perfect for switching between Ceiling Cat and MiKe or cBoot2 or hopefuly something else soon.

    It will also switch between a private and ~private folder.

    New: HBC pack with icon by markehmus.

    http://www.mediafire.com/file/dujinof3jet/BootMiiSwitch.zip

    The source is also included if you must have a laugh at my expense.
     


  2. lostdwarf

    Member lostdwarf GBAtemp Maniac

    Joined:
    Nov 2, 2008
    Messages:
    1,071
    Location:
    ENGLAND
    Country:
    United Kingdom
    Ceiling Cat and MiKe or cBoot? i dont know what they mean.... clue me up please!


    is this a wad or dol file? ...nevermind

    i will test it for you *makes copy of nand and pastes to PC
     
  3. cwstjdenobs
    OP

    Member cwstjdenobs Sodomy non sapiens

    Joined:
    Mar 10, 2009
    Messages:
    1,757
    Location:
    Ankh-Morpork
    Country:
    United Kingdom
    Ceiling Cat is the frontend you get with BootMii. Mike is a linux kernel that runs on mini. It's a dol that doesn't touch nand, just renames folders on the SD. Very very simple but I find it usefull none the less.
     
  4. FenrirWolf

    Member FenrirWolf GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    4,343
    Location:
    Beaverton, OR
    Country:
    United States
    Interesting idea. I'll give this thing a shot.
     
  5. illinialex24

    Member illinialex24 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    May 26, 2009
    Messages:
    968
    Location:
    The Midwest
    Country:
    United States
    Oh my god, YES! I have been doing this manually and with Ftpii but I would like to do this solely on my Wii. Very basic but useful.
     
  6. prince_fable

    Newcomer prince_fable Member

    Joined:
    Aug 1, 2009
    Messages:
    12
    Country:
    Iran
    hello...icant use wii-mote when i run hbc from bootmii plz help(i think my wii is bricked)
     
  7. cwstjdenobs
    OP

    Member cwstjdenobs Sodomy non sapiens

    Joined:
    Mar 10, 2009
    Messages:
    1,757
    Location:
    Ankh-Morpork
    Country:
    United Kingdom
    Boot into the system menu by either taking the SD out of the Wii, or press reset in the hbc, wait for the system menu to load up, then sync the Wii-Mote.
     
  8. illinialex24

    Member illinialex24 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    May 26, 2009
    Messages:
    968
    Location:
    The Midwest
    Country:
    United States
    Or you can do this:

    Get Bootmii configuration editor or manually edit it on your computer and edit it so it boots to the System Menu and has a boot delay of 0.

    Then you can keep your SD card in.

    Or rename the folder and undo it if you Wii is bricked or you wanna make a dump.

    Get a gamecube controller for bootmii.
     
  9. chrisf

    Banned chrisf Banned

    Joined:
    Jun 7, 2009
    Messages:
    112
    Country:
    United States
    you said make a dump [​IMG]
     
  10. ddp127

    Member ddp127 GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 14, 2009
    Messages:
    449
    Country:
    Netherlands
    good idea, very usefull
     
  11. luke_c

    Member luke_c Big Boss

    Joined:
    Jun 16, 2008
    Messages:
    3,587
    Location:
    Land of England
    Country:
    United Kingdom
    Just leave the SD out upon booting of the Wii...
     
  12. Berilac

    Newcomer Berilac Newbie

    Joined:
    Apr 5, 2009
    Messages:
    5
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    Have got a similar problem. Dont mean to hijack someone else's post but..............
    If I leave SD card out it still comes up with the homebrew screen with an SD icon displyed and goes no further.
    If I select exit, to go to the boring system menu, it just reloads Homebrew?
    I just can not get the Wii start up screen any more.
    Very strange, for the life of me cant see what i've done, any ideas?
     
  13. pembo

    Member pembo GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 1, 2009
    Messages:
    105
    Country:
    United Kingdom
    have you installed preloader? - check the options in there.
     
  14. longtom1

    Member longtom1 Keep an eye on my posts cause I quick edit frequen

    Joined:
    Jan 12, 2009
    Messages:
    2,641
    Location:
    Honey Oils inc.
    Country:
    Antarctica
    I just rename the Bootmii folder to Bootmii1 with sdexplorer or WiiXplorer in the HBC after i backup my nand and if i want to make another backup I just reverse the process if my wii is bricked for some reason and can't boot HBC I just rename the folder on my PC or Laptop
     
  15. Berilac

    Newcomer Berilac Newbie

    Joined:
    Apr 5, 2009
    Messages:
    5
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    pembo, yes I think I have. But when I try and access it from Homebrew it hangs for a bit says something about ios60 preloader already installed skipping sysmenu and goes straight back to homebrew?
    Could I uninstall preloader to be able to get back to getting sysmenu up?
     
  16. pembo

    Member pembo GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 1, 2009
    Messages:
    105
    Country:
    United Kingdom
    turn off wii, turn on and press and hold the reset button on the front to enter the preloader config screen.... then you'll see the options you're looking for.
     
  17. Berilac

    Newcomer Berilac Newbie

    Joined:
    Apr 5, 2009
    Messages:
    5
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    Hey thanks pembo, what a dumb arse I was pressing the wrong button [​IMG]
     
  18. FenrirWolf

    Member FenrirWolf GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    4,343
    Location:
    Beaverton, OR
    Country:
    United States
    This should be more well known. It's a useful little thing.
     
  19. Yakomo

    Newcomer Yakomo Member

    Joined:
    Jul 15, 2009
    Messages:
    24
    Country:
    United States
    I always deleted the bootmii folder after usage and put it back on when needed, so this is way better, thanks a lot!
     
  20. Yakomo

    Newcomer Yakomo Member

    Joined:
    Jul 15, 2009
    Messages:
    24
    Country:
    United States
    Can't download, Mediafire says "Invalid File. This error has been forwarded to MediaFire's development team.". Can this be reuploaded?
     

Share This Page