Black screen on Pasta and Devmode

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by crinz, Apr 19, 2016.

  1. crinz
    OP

    crinz Member

    Newcomer
    44
    0
    Feb 23, 2008
    Hi, I am at my wits end with this. cant find a solution anywhere.

    I have an o3ds on 5.1 FW.

    I have been trying to upgrade this to 9.2 following various guides but every time i try to go in to Devmode or Pasta in rxTools 2.5.2 and 3.0 I get a black screen and have to turn off the 3ds

    I have tried different SD cards, different readers.

    I have emunand set up and that is fully upgraded and stuff i just want to be on 9.2 so I can complete the process

    Any ideas?
     
  2. Kiesel

    Kiesel Member

    Newcomer
    20
    0
    Apr 7, 2016
    Gambia, The
    I am having the same issue, but on a european console (N3DS). Any help would be greatly appreciated!
     
  3. TheKawaiiDesu

    TheKawaiiDesu Ball of Kawaiiness

    Member
    1,432
    1,506
    Aug 23, 2015
    Korea, North
    Lowee
    I also had this problem, tried something really stupid, and bricked. Oh well.
    Though after a lot of reasearch, I think I finally found what to do: If you updated with a cartridge, install the right browser for your version (so it should be 5.1.0-11, the browser should be v3075), then launch gateway, make a NAND backup, downgrade to 4.5 using Gateway, and then you should be able to launch devmode without problems.
     
  4. Kiesel

    Kiesel Member

    Newcomer
    20
    0
    Apr 7, 2016
    Gambia, The
    According to this, it is also possible to do a cartridge update to a 6.x version. Might be easier then upgrading and then downgrading if you maybe have to buy a cartridge anyway.

    Here is a cartridge list with firmware versions.