Black screen on configuring Luma3ds...Help?

Discussion in '3DS - ROM Hacking, Translations and Utilities' started by Nando2k2, Jan 12, 2017.

  1. Nando2k2
    OP

    Nando2k2 Newbie

    Newcomer
    4
    0
    Jan 12, 2017
    United States
    Everything worked correctly, up until the point to where I have to configure Luma. I hold select while powering on to try to load it but it doesn't do anything, it's just a black screen. Although, once I remove the SD card and power it up, it boots to 2.1 fine. What am I doing wrong?

    Thanks in advance!
     
  2. Posghetti

    Posghetti Greninja Master

    Member
    GBAtemp Patron
    Posghetti is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    1,061
    357
    Mar 15, 2016
    United States
    Michigan
    Doesn't sound like the installation of A9LH went correctly?
    OR
    You could be missing Luma3DS' "arm9loaderhax.bin" on the root of the SD Card as well.
     
  3. Renmaru

    Renmaru Newbie

    Newcomer
    5
    0
    Jan 12, 2017
    Brazil
    Delete Home Menu's extdata a.k.a /Nintendo 3DS/(32 Character ID)/(32 Character ID)/extdata/00000000/0000008f.
     
    Last edited by Renmaru, Jan 12, 2017
  4. Nando2k2
    OP

    Nando2k2 Newbie

    Newcomer
    4
    0
    Jan 12, 2017
    United States
    Do I just delete the a9lh files and start that step over?

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    I don't even see the 0000008f folder inside of the character ID folder. It's odd bc I followed the guide with my other 3DS and it worked flawlessly.
     
  5. Posghetti

    Posghetti Greninja Master

    Member
    GBAtemp Patron
    Posghetti is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    1,061
    357
    Mar 15, 2016
    United States
    Michigan
    Either the install of A9LH didn't go correctly or your missing the .bin file on your SD Card root (arm9loaderhax)

    Check for the second one first.
     
  6. Nando2k2
    OP

    Nando2k2 Newbie

    Newcomer
    4
    0
    Jan 12, 2017
    United States
    Nope, it's in there. :(
     
  7. Nando2k2
    OP

    Nando2k2 Newbie

    Newcomer
    4
    0
    Jan 12, 2017
    United States
    So I deleted the files and re-installed a9lh and it worked fine this time. Must have been a hiccup or something, but thank you for the help!