Black Screen Bricked Wii

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Kratozero, Sep 7, 2009.

Sep 7, 2009

Black Screen Bricked Wii by Kratozero at 4:45 AM (1,613 Views / 0 Likes) 10 replies

  1. Kratozero
    OP

    Newcomer Kratozero Advanced Member

    Joined:
    Nov 1, 2008
    Messages:
    90
    Country:
    Mexico
    My wii was on 3.2U.
    Bricked after Updating using Wii Sports Resort Retail Disc.
    Only Black Screen Shows.
    My Wii had previously Preloader, Cioscorp V1.1 and Starfall, but nothing works right now.
    Haven't tried the GCN controller method of Savemiifrii.
    Any Suggestions?
    Wii Savemiifrii help me at all?
     
  2. nabster92

    Member nabster92 GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Messages:
    1,631
    Country:
    United States
    Did you downgrade your system from 4.0 to 3.2 before doing this at any point? If so your brick is unrecoverable without a boot2 install of bootmii.
     
  3. Kratozero
    OP

    Newcomer Kratozero Advanced Member

    Joined:
    Nov 1, 2008
    Messages:
    90
    Country:
    Mexico
    Nope, no Downgrade ever
     
  4. Slowking

    Member Slowking GBAtemp Maniac

    Joined:
    Dec 31, 2006
    Messages:
    1,396
    Country:
    Germany
    Sure sounds like you did a downgrade once.

    Well you can try if an utoboot disc boots. since you have cIOScrop you should be able to boot a omebrew disc then. But if you are really running 3.4 on a stub IOS now there is nothing you can do.
     
  5. Kratozero
    OP

    Newcomer Kratozero Advanced Member

    Joined:
    Nov 1, 2008
    Messages:
    90
    Country:
    Mexico
    Oh yeah, you mean starfall...
    But I really installed 3.2U Using starfall from 3.0U
    That was a long time ago.
    You think autoboot games will load?
    I am thinking about using a wadmanager autoboot disc to revert back to 3.2 Using System menu v289.wad(or so i believe the number is, i already have it, but don't remember the correct number right now).
    Taking into account that I used a Retail WiiSports Resort Disc to update, could that solve the problem?
     
  6. xzxero

    Member xzxero ♥bong milk does good for the brain♥

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    3,831
    Location:
    SB
    Country:
    United States
    if you update via wii sports resort, your on 3.4
    which has no trucha bug, which means you cant autoboot any unofficial disc like the wadmanager one
     
  7. Slowking

    Member Slowking GBAtemp Maniac

    Joined:
    Dec 31, 2006
    Messages:
    1,396
    Country:
    Germany
    Since he had CIOScorp isntalled and the IOSs aren't overwritten by a Nintendo update, sicne they are the newest version, the trucha bug should still be present in them...
     
  8. xzxero

    Member xzxero ♥bong milk does good for the brain♥

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    3,831
    Location:
    SB
    Country:
    United States
    who knows
    he needs a modchip to find out
    i have an extra drivekey by the way which i can let go for cheap.
     
  9. Bloodlust

    Member Bloodlust GBAtemp Maniac

    Joined:
    May 25, 2006
    Messages:
    1,054
    Country:
    Hong Kong
    ios50 stub brick?
     
  10. nabster92

    Member nabster92 GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Messages:
    1,631
    Country:
    United States
    He had cioscorp 1.1 not 3.3. The old cioscorp IOS's have a really low version numbers while the new one has a maxed out version number.

    Anyways, if you are able to get into a wad manager at all and you want to reinstall a system menu, make sure you install the IOS that goes with it that isn't a stub IOS as well just to make sure. IOS60 with 4.0/4.1, IOS50 with 3.4, IOS30 with 3.2.
     
  11. Kratozero
    OP

    Newcomer Kratozero Advanced Member

    Joined:
    Nov 1, 2008
    Messages:
    90
    Country:
    Mexico
    Thanks a lot everyone, i'll try to give it a shot and i will post back My results.
    Or i might get a solderless modchip only to unbrick it.
     

Share This Page