Backup loader or Starfall?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by fozzieb, Jan 17, 2009.

Jan 17, 2009

Backup loader or Starfall? by fozzieb at 10:20 PM (1,348 Views / 0 Likes) 12 replies

  1. fozzieb
    OP

    Member fozzieb GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 17, 2009
    Messages:
    123
    Location:
    East Kilbride
    Country:
    United Kingdom
    Hi all, I have system menu 3.3E and i use backup loader 0.3 gamma. I s this my best option?

    I have seen a lot of people on here use menu 3.2x with starfall, is this a better option? if so is there any guides on changing to it?

    Cheers.
     
  2. Mrkinator

    Member Mrkinator Neil Peart Wannabe

    Joined:
    Sep 28, 2008
    Messages:
    890
    Location:
    Great White North, Eh!
    Country:
    Canada
    You could get a modchip, but that requires opening your wii and voiding the warrenty. There is also Soft-Chip, which is another type of Backup loader

    Starfall only 3.2 so you would need to downgrade. Starfall isn't a backup loader (I'm not sure what you mean by "is this a better option"...), it helps you protect against a brick (this makes you system unusable).

    Search here or google, there are lots of guides for this stuff [​IMG]
     
  3. djdynamite123

    Banned djdynamite123 Master Of Hardcore!

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    3,791
    Location:
    Redcar, England UK
    Country:
    United Kingdom
    yeah look at the stickied guide on downgrading.... yeah it is the best option for you [​IMG]
    what firmware you on now?

    That would be my answer lol, apart from warranty to me means Bugger all...i have more warranty on my daughters cotbed [​IMG] no need fr warranty when you can pick a wii up for £150 a pop brand spanking new [​IMG]
     
  4. Hells Guardian

    Member Hells Guardian GBAtemp Maniac

    Joined:
    Dec 25, 2008
    Messages:
    1,113
    Country:
    United States
    Well if you are using only games from your region you should be ok but if you are using backups from other regions than starfall is More than recomended for brick prevention purposes.........
     
  5. fozzieb
    OP

    Member fozzieb GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 17, 2009
    Messages:
    123
    Location:
    East Kilbride
    Country:
    United Kingdom
    Ok cool, I downgraded from 3.4 to 3.3.

    so starfall is just a region free patcher? you would still load games with the backup loader?

    Cheers for the advice.
     
  6. djdynamite123

    Banned djdynamite123 Master Of Hardcore!

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    3,791
    Location:
    Redcar, England UK
    Country:
    United Kingdom
    yeah, and other really good patches......also you need to downgrade again [​IMG] to 3.2 [​IMG]
     
  7. 20clarky08

    Member 20clarky08 Official Wii Freak

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    844
    Location:
    ScouseLand
    Country:
    United Kingdom
    dude you need to go down to 3.2 and starfall is a recovery system so to speak..

    you need this because if you install bad homebrew, or a update or wad from the wrong region you can fuck you Wii..

    Starfall helps you get out of this pickle..

    EDIT - beat me to it DJ lol
     
  8. fozzieb
    OP

    Member fozzieb GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 17, 2009
    Messages:
    123
    Location:
    East Kilbride
    Country:
    United Kingdom
    Is it worth doing? most of my games are dumps i have made from friends discs.

    this is the coolest forum on the net, most places you have to wait about an hour for an answer.

    Cheers.

    Posts merged

    ok i think i will give it a go, is there a guide anywhere? what about CORPCIOS ?

    Cheers
     
  9. BIG MOE

    Member BIG MOE ๔*๖ LORD BIG MOE ™

    Joined:
    Oct 19, 2008
    Messages:
    1,253
    Location:
    Wiiland Hills
    Country:
    Syria
    read my signature links [​IMG] enjoy
     
  10. afif95

    Member afif95 I own a bungalow on Mars, and booked 4 corner lots

    Joined:
    Nov 24, 2008
    Messages:
    1,805
    Location:
    Malaysia!
    Country:
    Malaysia
    CIOSCORP, unless they've an official installer, I recommend staying away.

    For downgrading, I recommend following EmperorofCanada's All-In-One Guide.
     
  11. ether2802

    Former Staff ether2802 we have the techno...!!

    Joined:
    Oct 14, 2007
    Messages:
    4,350
    Location:
    Pto. Vallarta
    Country:
    Mexico
    To downgrade just use cIOS Downgrader1.2 + IOS Downgrader 1.0 ABC

    A)Load the aplication in the HBC
    B)Select desired version and run the aplication
    C)Wait for the aplication to end the process


    ...!!! [​IMG]
     
  12. fozzieb
    OP

    Member fozzieb GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 17, 2009
    Messages:
    123
    Location:
    East Kilbride
    Country:
    United Kingdom
    Thanks to everyone for the advice, especially Clarky, top bloke

    Will embark on this today, will let you know how I get on.

    Cheers.
     
  13. fozzieb
    OP

    Member fozzieb GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 17, 2009
    Messages:
    123
    Location:
    East Kilbride
    Country:
    United Kingdom
    Ok downgraded to 3.2 and installed starfall. All is well, so far.
     

Share This Page