backup loader 2 or 2+ players

Discussion in 'Wii - Emulation and Homebrew' started by gajeut, Nov 25, 2008.

Nov 25, 2008

backup loader 2 or 2+ players by gajeut at 3:57 PM (906 Views / 0 Likes) 5 replies

  1. gajeut
    OP

    Newcomer gajeut Member

    Joined:
    Oct 19, 2008
    Messages:
    18
    Country:
    Germany
    hi,

    Am i the only one that cant play with 2 using the backup loader.
    all the games i've tested (top spin 3, mario party 8, need for speed pro street...) do the same.
    i want to go in the 2 player mode, the wii askes to connect the second remote,.... i push some random buttons on the second remote,....
    nothing happens... the lights blink for a while, but after that the lights go out and the remote has not been found.


    Is there a solution?? is a a common fact????

    ps: i don't own a chipped wii (just the backup loader)
     
  2. Det1re

    Member Det1re det1re.de

    Joined:
    Oct 28, 2008
    Messages:
    1,272
    Location:
    Germany
    Country:
    Germany
    Should work with pressing the Home button and then choose the connect Wii Remotes option (which is right in the WiiMote settings menu).
     
  3. GameDragon

    Member GameDragon Mugiwara RAWR!

    Joined:
    Dec 4, 2005
    Messages:
    1,355
    Location:
    New York
    Country:
    United States
    Though I've haven't tried the games you've listed, I've played 4 players in a bunch of games already. Have you tried Multiplayer using an actual game? It could be the Wii Remote thats giving syncing problems.
     
  4. gajeut
    OP

    Newcomer gajeut Member

    Joined:
    Oct 19, 2008
    Messages:
    18
    Country:
    Germany
    yes i've tried with original games.
    it all works then....
     
  5. SchuchWun

    Member SchuchWun GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 9, 2008
    Messages:
    223
    Location:
    The Burbs
    Country:
    Canada
    all you gots to do is open the memory card slot on the front of the wii and take the back off the wii remote that isn't working. push the red button on the wii followed by the red button on the remote. it should blink a few times and stay solid on #2...
     
  6. gajeut
    OP

    Newcomer gajeut Member

    Joined:
    Oct 19, 2008
    Messages:
    18
    Country:
    Germany
    solved.
    it worked when i added the second remote using the wii menu.

    thx
     

Share This Page