Backing Up Savedata...

Discussion in 'Wii - Hacking' started by darksun45230, Apr 19, 2010.

Apr 19, 2010

Backing Up Savedata... by darksun45230 at 8:48 PM (2,136 Views / 0 Likes) 18 replies

  1. darksun45230
    OP

    Newcomer darksun45230 Advanced Member

    Joined:
    Jan 31, 2008
    Messages:
    57
    Country:
    United States
    Edit: I was attempting to back it up into Save Data not pack it into a Wad. The problem now is I get an Exception (DSI) Occurred message followed by a code dump. Different problem, same crap. Anyone help? Please?

    Edit: Additional specs, Wii Ver. 4.1U, using 8 GB USB for data (Comp won't acknowledge SD)
     
  2. W hat

    Member W hat Rhythm Heaven Fan

    Joined:
    Feb 28, 2007
    Messages:
    606
    Country:
    United States
    Savegamemanager GX / Gecko OS rebooter?
     
  3. darksun45230
    OP

    Newcomer darksun45230 Advanced Member

    Joined:
    Jan 31, 2008
    Messages:
    57
    Country:
    United States
    Not sure what that means.
     
  4. XFlak

    Member XFlak Wiitired but still kicking

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    9,122
    Location:
    Ontario
    Country:
    Canada
    once u've navigated to the file u want in blue dump, hit 1, then hit left and right until u see the option u want, then hit A
     
  5. darksun45230
    OP

    Newcomer darksun45230 Advanced Member

    Joined:
    Jan 31, 2008
    Messages:
    57
    Country:
    United States
    That's what I did. I get a Code Dump error every time. Do I need to have System Menu 4.2 for this to work?
     
  6. bula

    Member bula GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Feb 4, 2009
    Messages:
    814
    Country:
    United States
    Nope. What cIOS are you using?
     
  7. darksun45230
    OP

    Newcomer darksun45230 Advanced Member

    Joined:
    Jan 31, 2008
    Messages:
    57
    Country:
    United States
    Not sure, it's been awhile since I did this.

    Homebrew Channel says IOS61 when I press Home. While Neogamma says IOS249. And Preloader says IOS v60... If those aren't right cIOS, then how do I check?

    EDIT: After installing Title Lister it says I have IOS60.
     
  8. XFlak

    Member XFlak Wiitired but still kicking

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    9,122
    Location:
    Ontario
    Country:
    Canada
    lol, what version of cIOS249 do u have installed? It should work as long as its not a stub IOS... and since u r on 4.1 and not 4.2, i'm assuming u dont have stubs... so not sure whats going on... maybe its the rev of cIOS249 u have installed, but bluedump should work with any rev... but who knows...
     
  9. darksun45230
    OP

    Newcomer darksun45230 Advanced Member

    Joined:
    Jan 31, 2008
    Messages:
    57
    Country:
    United States
    I installed the Waninkoko cIOS249 as per the instructions. Should I delete them with AnyTitleDeleter then reininstall? Or would that potentially brick my console?
     
  10. XFlak

    Member XFlak Wiitired but still kicking

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    9,122
    Location:
    Ontario
    Country:
    Canada
    U should be able to reinstall it (it should overwrite whatever u have now)

    if the install fails, then it is safe to delete IOS249 using any title deleter (or even dop-mii) then retry installing it.

    IOS249 is not used in any normal function of the wii. So it doesn't matter if u delete 249, or install a fucked version of 249, u cannot brick from anything u do to IOS slot 249
     
  11. darksun45230
    OP

    Newcomer darksun45230 Advanced Member

    Joined:
    Jan 31, 2008
    Messages:
    57
    Country:
    United States
    I've reinstalled it.
    Went over to BlueDump Alpha3.
    Scrolled over to IOS249 v19
    Hit "1"
    Went over to "Backup to WAD"
    Pressed A

    Instanta Code Dump!
     
  12. XFlak

    Member XFlak Wiitired but still kicking

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    9,122
    Location:
    Ontario
    Country:
    Canada
    r u using the fakesigning version?

    Be sure to use the non-fakesigning version... in theory it shouldn't make a difference what version u use, but I've always used the non-fakesigning version to pack cIOS wads (since they're already fakesigned) and its always worked fine.
     
  13. techboy

    Member techboy GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    1,720
    Location:
    Pennsylvania
    Country:
    United States
    EDIT: Read the post completely wrong...
     
  14. XFlak

    Member XFlak Wiitired but still kicking

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    9,122
    Location:
    Ontario
    Country:
    Canada
    I will be shocked if that is the issue... I used blue dump to dump a wad of cios249v19 with base 57... so obviously to do that I had to have it installed and working on bluedump (I can't remember if I used version 2 or 3 at the time though)

    edit: u edited your post, and now mine doesn't make sense! jeez! [​IMG]
     
  15. darksun45230
    OP

    Newcomer darksun45230 Advanced Member

    Joined:
    Jan 31, 2008
    Messages:
    57
    Country:
    United States
    I used both, same result.
     
  16. XFlak

    Member XFlak Wiitired but still kicking

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    9,122
    Location:
    Ontario
    Country:
    Canada
    I was under the impression only cIOS249 was required to use bluedump... if u can confirm your cios249 is working in other apps (maybe test a usb loader using cIOS249), then maybe you should bring this bug to nicksassa's attention as I can't think of any other reason why its not working for you.

    in the meantime, if u MUST pack a wad, just dump your nand, and pack whatever u want into a wad using showmiiwads... I know its not a solution to ur problem... but its the best I can do.

    good luck!

    edit: have u been trying to pack the same wad each time? Try packing a different wad/cIOS to see if that makes a difference.
     
  17. darksun45230
    OP

    Newcomer darksun45230 Advanced Member

    Joined:
    Jan 31, 2008
    Messages:
    57
    Country:
    United States
    I tried two different cIOS and I get the same thing.
     
  18. XFlak

    Member XFlak Wiitired but still kicking

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    9,122
    Location:
    Ontario
    Country:
    Canada
    can u also confirm your cIOS249 is working properly in other apps (try using Neogamma or launch a game from a usb loader with cIOS249)

    if this works, then the problem for sure is not a bad cios249
     
  19. brollyssj82000

    Newcomer brollyssj82000 Member

    Joined:
    Oct 31, 2009
    Messages:
    29
    Country:
    Romania
    I have a problem with BlueDump Alpha 3 too. I hit 1 at sistem titles, then select backup to wad and hit A and then is sais This is not a title. Please use the savedata function. I tried that to but it gives me the same message.
    Anyone know why? I just want to install ciosx rev19 with 2 bases.
     

Share This Page