Anybody tried it?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Mrkinator, Sep 29, 2008.

Sep 29, 2008

Anybody tried it? by Mrkinator at 1:24 AM (1,291 Views / 0 Likes) 9 replies

  1. Mrkinator
    OP

    Member Mrkinator Neil Peart Wannabe

    Joined:
    Sep 28, 2008
    Messages:
    890
    Location:
    Great White North, Eh!
    Country:
    Canada
    Just out of curiosity, Has anybody actually tried playing Backup GC Games with any of the backup loaders?
     
  2. sess

    Member sess GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 20, 2008
    Messages:
    311
    Location:
    Sao Paulo
    Country:
    Brazil
    You can't patch those, so I guess they don't work, lol.
     
  3. Mrkinator
    OP

    Member Mrkinator Neil Peart Wannabe

    Joined:
    Sep 28, 2008
    Messages:
    890
    Location:
    Great White North, Eh!
    Country:
    Canada
    You can't patch the gc iso's?
     
  4. sampson

    Newcomer sampson Advanced Member

    Joined:
    Jul 25, 2008
    Messages:
    90
    Country:
    United States
    they won't work because the games are encrypted and there's no tools to decrypt the isos as well as the special trick used has no access to the gamecube portion of the wii. it will take some work on the dip module for it to be possible if it's even doable.
     
  5. Miles

    Member Miles GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 28, 2008
    Messages:
    367
    Country:
    United States
    This is my understanding.

    1) The ISO Loaders work in Wii mode, that means we'd have to emulate the gamecube as most of the gamecube stuff is locked away.
    2) The Softmods we have only patch Wii system files, they don't mess with the gamecube system files (the MIOS) and there fore won't allow us the run unsigned DVDs.
    3) I'm almost certain that the structures of the the Wii and GC discs are different.
     
  6. Screemer

    Member Screemer GBAtemp Maniac

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    1,248
    Country:
    Germany
  7. Miles

    Member Miles GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 28, 2008
    Messages:
    367
    Country:
    United States
    My understanding is that is only for region free GC gaming without the need for Menuloader or Starfall.
    Not for loading backed up GC games.

    If you really want to play GC backups you can do 3 things.

    1) Get a gamecube and use SD Media Launcher/SD Gecko to load ISOs/GCMs
    2) Install Gamecube homebrew launcher and run SD Boot to load ISOs/GCMs using an SD Gecko.
    3) Get a modchip for either your Gamecube or Wii and burn the ISOs/GCMs to DVD.

    Edit: Anymone brave enough to open their Wii could try swapping discs just before the loader starts the game.
    It's worth a try, even though it's VERY hard to get the disc out of there without casing long-term damage.
    You'd just need a real GC game.
     
  8. micahkanchan

    Member micahkanchan GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    116
    Country:
    Canada
    lmao. swap the discs before it loads...lol..thats so ghetto [​IMG]
     
  9. sampson

    Newcomer sampson Advanced Member

    Joined:
    Jul 25, 2008
    Messages:
    90
    Country:
    United States
    haha swapping discs won't work
     
  10. Miles

    Member Miles GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 28, 2008
    Messages:
    367
    Country:
    United States
    You've tried?
    I might try later, but I'd rather not open my Wii up again just to play some Gamecube games.
     

Share This Page