ANTI-PIRACY SAVE FIX?

Discussion in 'R4 DS' started by nezkeys79, Apr 1, 2009.

Apr 1, 2009

ANTI-PIRACY SAVE FIX? by nezkeys79 at 3:34 PM (1,450 Views / 0 Likes) 10 replies

  1. nezkeys79
    OP

    Newcomer nezkeys79 Advanced Member

    Joined:
    May 21, 2008
    Messages:
    93
    Country:
    United Kingdom
    I'm trying to gt FFCC: Echoes of time to work on my R4. I was told that it should work with just cheat.dat(UE) but that didnt work for me because the cheat option did not appear on the Y button for this game.

    It does appear for other games (DQ5 and Chrono Trigger for example) but not this one.

    So what am I to do?
     
  2. xbones090

    Newcomer xbones090 Advanced Member

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    50
    Location:
    netherlands
    Country:
    Netherlands
    check the game-id.

    does it match your roms game-id
     
  3. nezkeys79
    OP

    Newcomer nezkeys79 Advanced Member

    Joined:
    May 21, 2008
    Messages:
    93
    Country:
    United Kingdom
    how do I do that? where do i find th game id?
     
  4. Law

    Member Law rip ninjacat that zarcon made me

    Joined:
    Aug 14, 2007
    Messages:
    4,132
    Location:
    ‭jerkland
    Country:
    United Kingdom
    The old Cheat(UE) doesn't contain new cheats, and as far as I know the new cheat database (maintaned by Curley) has no UE option.

    Best thing to do is just do what I did, download the new Cheat database from Curleys thread, download R4CEE then just delete all the japan codes and most of the stupid EU language codes that nobody needs.

    Hell I think I've seen a few cheats for Imagine games in the database.

    Also, stop making multiple threads and multiple posts.
     
  5. nezkeys79
    OP

    Newcomer nezkeys79 Advanced Member

    Joined:
    May 21, 2008
    Messages:
    93
    Country:
    United Kingdom
    okay I cant find curleys thread so can you just post the link to it and where to get R4CCE please.

    So all I have to do is delete some japanese codes and language codes to get this to work? Sounds too easy arent you missing something out?
     
  6. skwipe

    Newcomer skwipe Member

    Joined:
    Apr 2, 2009
    Messages:
    26
    Country:
    Canada
  7. nezkeys79
    OP

    Newcomer nezkeys79 Advanced Member

    Joined:
    May 21, 2008
    Messages:
    93
    Country:
    United Kingdom
    someone said it was an arm7.bin problem and then someone else said it was game ID so which is it lol?

    and which rom am I better off using, usa or europe?
     
  8. Laintsurge

    Member Laintsurge GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 21, 2005
    Messages:
    133
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom
    Remember, R4 has problems displaying cheats too. So remember to delete all your unneeded codes and put all your codes you want at the top.
     
  9. nezkeys79
    OP

    Newcomer nezkeys79 Advanced Member

    Joined:
    May 21, 2008
    Messages:
    93
    Country:
    United Kingdom
    Is there nowhere I can just download a pre-patched rom? I dont really know how to use this r4cce and every time I try to do something I mess up other roms on my R4 lol.

    My GTA:CW is a pre pacthed rom and works fine
     
  10. nicky041192

    Member nicky041192 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Mar 9, 2008
    Messages:
    1,433
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    dont ask for ROMS even if they may be prepatched.
     
  11. sweenish

    Member sweenish GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Messages:
    704
    Location:
    WA
    Country:
    United States
    is the third thread you've started with this issue?

    [ignore]
    and how dumb are you that you can't go into the game hints section, and see the unofficial cheat compilation stickied right at the top?
    [/ignore]

    and now you're asking for rom's on this site?

    EDIT: cheats.gbatemp.net has actually been back since at least yesterday, so that's even less of an excuse for you to not know where to go.
     

Share This Page