And another WBFS GUI

Discussion in 'Wii - Hacking' started by nIxx, Apr 2, 2009.

Apr 2, 2009

And another WBFS GUI by nIxx at 1:42 AM (61,644 Views / 0 Likes) 193 replies

  1. nIxx
    OP

    Member nIxx GBAtemp Maniac

    Joined:
    Sep 30, 2007
    Messages:
    1,459
    Location:
    Germany
    Country:
    Germany
    Hi made a GUI too.
    If anyone wants to try it out here is the link:
    v20
    -uses sorg´s wbfs mod (Thanks to sorg [​IMG] )

    Edit v20:
    -fixed some bugs
    -adding multiple files
    -choose directory to extract
    -fixed downloading (no more freezing) and added progressbar
    (this downloads almost every cover available but you will still need to rename them)
    -"ERROR selectionchanged" should be fixed

    [​IMG]
    [​IMG] [​IMG]
     


  2. MrFlooD

    Newcomer MrFlooD Advanced Member

    Joined:
    Sep 28, 2008
    Messages:
    50
    Country:
    Canada
    Nice work,

    I just wish someone would now work on fixing WBFS so it has better support with drives with multiple partitions.
     
  3. jservs7

    Member jservs7 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    May 14, 2008
    Messages:
    891
    Country:
    Puerto Rico
    Ding! I am still using the first and more manual method through Knoppix. It ain't pretty, but its dependable and I can use multiple partitions. And IMO, I have run into 0 problems, but nice work anyway on the GUI. [​IMG]
     
  4. Bladexdsl

    Member Bladexdsl ZOMG my posts...it's over 9000!!!

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    14,347
    Location:
    Queensland
    Country:
    Australia
    damn stop making these i've downloaded and switched between 3 now!
     
  5. FenrirWolf

    Member FenrirWolf GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    4,343
    Location:
    Beaverton, OR
    Country:
    United States
    Looks good. All that's missing is the ability to copy a game from the WBFS partition to an ISO file.
     
  6. spiritofcat

    Member spiritofcat GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Dec 20, 2007
    Messages:
    577
    Country:
    Australia
    Just use the cygwin version compiled by_JL_.
    It works well with multiple partitions because you specify the drive and partition number instead of a drive letter.
     
  7. TeenTin

    Member TeenTin GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jun 20, 2007
    Messages:
    1,217
    Country:
    Hong Kong
    NOT working.
     
  8. nIxx
    OP

    Member nIxx GBAtemp Maniac

    Joined:
    Sep 30, 2007
    Messages:
    1,459
    Location:
    Germany
    Country:
    Germany
    What is not working ?
     
  9. teddystacker

    Newcomer teddystacker Member

    Joined:
    Mar 11, 2008
    Messages:
    34
    Country:
    United States
    @NixxGreat work , love the box art..

    As posted above, I also would love to see a "backup" option where iso's on the hard drive could be copied (inc batch mode for multiple iso's) , back to the PC for backup purposes..

    Keep up the great work....
     
  10. shtonkalot

    Member shtonkalot Can't hold on much longer, But I'll never let go!

    Joined:
    May 28, 2006
    Messages:
    954
    Location:
    Gosford, Australia
    Country:
    Australia
    Thats not all that's missing.
    I'd like to see a formatting option for the GUI. There are some other options with the tool too, maybe they are left for those that can do them without GUI assistance though [​IMG]

    **edit**
    Forgot to say, Nice Work! [​IMG]
    Nicest looking GUI so far I'd say. Love the picture support too.

    **more edit**
    They look at lot like the PNG files used here on GBAtemp in the release list.
    [hint] It would be amazing if your app could just grab the image from the web and display it, I expect it would require some sort of list to do the translation from release number to game ID. [/hint]
     
  11. troa11

    Member troa11 Older Than You

    Joined:
    Apr 11, 2006
    Messages:
    248
    Country:
    United States
    I wonder if any of these apps could come up with a way to change the ISO name so they appear and sort correctly in the USB loader. Or maybe we could make a separate tutorial on how to change an ISO's internal name before we copy it over...or even a separate tool that automates that process. I know with trucha and iso editing software it's possible...but it would be nice to be able to change the name after it's been installed, and doing it through one of these windows apps would be far easier than trying to do it in the actual loader on the Wii
     
  12. vettacossx

    Member vettacossx Wii Theme Team Founder

    Joined:
    Sep 19, 2008
    Messages:
    1,329
    Location:
    Right Behind You! Uh Oh!
    Country:
    Ireland
    wow nice work and thanks so much
     
  13. Diablo1123

    Member Diablo1123 Newcomer

    Joined:
    Mar 9, 2008
    Messages:
    1,432
    Location:
    Underground
    Country:
    United States
    Doesn't work for me, giving me an error:
     
  14. nIxx
    OP

    Member nIxx GBAtemp Maniac

    Joined:
    Sep 30, 2007
    Messages:
    1,459
    Location:
    Germany
    Country:
    Germany
    Hmm looks like there something wrong with an array.
    Strange is that it works for me and some other peoples.
    Have you installed the latest .Net Framework ?

    Anyway i changed the program a bit the download link is in the first post.
     
  15. Diablo1123

    Member Diablo1123 Newcomer

    Joined:
    Mar 9, 2008
    Messages:
    1,432
    Location:
    Underground
    Country:
    United States
    I would think I have the latest .net Frameworks, I've got Visual C# Express Edition set up and everything.

    Got 1.1, 2.0, 3.0, and 3.5. There's no other ones are therE?
     
  16. shtonkalot

    Member shtonkalot Can't hold on much longer, But I'll never let go!

    Joined:
    May 28, 2006
    Messages:
    954
    Location:
    Gosford, Australia
    Country:
    Australia
    I get the same. My earlier praise was based on the screenshot and looking through the downloaded files without running it.
    I have all my .nets in order too.

    **edit**
    I should add this happens with both V4 and V5. I can run the app still though, I just have to push "continue" on the error message screen.
     
  17. maduin

    Member maduin GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 13, 2006
    Messages:
    417
    Country:
    United States
    would it be possible to make the program so you can select the partition too, I can select my I: drive, but not the 0 partition, that is formated to WBFS.
     
  18. nIxx
    OP

    Member nIxx GBAtemp Maniac

    Joined:
    Sep 30, 2007
    Messages:
    1,459
    Location:
    Germany
    Country:
    Germany
    As long as the wbfs_win.exe doesn´t support it nope.

    PS: Added another version in the first post.

    [​IMG]
     
  19. Master Mo

    Member Master Mo F.R.E.E.

    Joined:
    Nov 22, 2005
    Messages:
    2,176
    Location:
    Man Mo Temple
    Country:
    Germany
    Can you show me, where I can find this? I searched for it but with no success...

    I already tried several of these wbfs-tools for Windows but all with the same error: "could not open drive: no error". So I assumed, that the error had something to do with the formation on the Wii and I`ve decided to reformat it to ntsf and use the wbfs_win to formate it on Windows but I still get the same error. So it has to be a problem with the recognition of the partition.

    Would be really great. if you could direct me to that tool, so I could try it [​IMG]
     
  20. nIxx
    OP

    Member nIxx GBAtemp Maniac

    Joined:
    Sep 30, 2007
    Messages:
    1,459
    Location:
    Germany
    Country:
    Germany
    Can you see a drive letter for your wbfs partition ?
     

Share This Page