1. Nashan67

    Nashan67 Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 11, 2020
    Messages:
    24
    Country:
    France
    Yes, it's working again after a fresh install, altohugh I had to delete my hekate_ipl.ini.

    But what did I do wrong exactly ?

    I'm 10.0.2 AMS 16.2 with Hekate 5.5.1 and sigpatches now....can I download firmware 11.0.1 ?
     
    Last edited by Nashan67, Jan 3, 2021
  2. Homlet

    OP Homlet GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Feb 28, 2020
    Messages:
    293
    Country:
    France
    Not sure what you did wrong, maybe something related to your .ini files? If you don't have anything specific for your setup in there, you might as well overwrite them when prompted. Could also be a combination of outdated sysmodule + hekate autoboot
    And yeah, you should be able to download the latest FW just fine. Also about update.bin, it's just a renamed hekate payload.
     
    Last edited by Homlet, Jan 3, 2021
  3. Nashan67

    Nashan67 Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 11, 2020
    Messages:
    24
    Country:
    France
    I downloaded and installed the 11.0.1 update just fine, thank you very much.
     
  4. Homlet

    OP Homlet GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Feb 28, 2020
    Messages:
    293
    Country:
    France
    De rien kop1, sorry it went wrong the first time, but I believe the same would have happened if you did it manually. Hope everything goes well next time if you decide to use it again
     
    Last edited by Homlet, Jan 3, 2021
    Nashan67 likes this.
  5. baileyscream

    baileyscream GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Feb 22, 2015
    Messages:
    199
    Country:
    I had a similar issue to you.
    I updated hekate and fusee primary and atmosphere also allowed overwrite when it asked followed by firmware update.
    It wouldn't reboot.
    I had to manually put hekate , fusee primary bin with atmosphere and files onto the sd card to fix it.
    I have another switch to do next weekend thats set up the same so will back up the sd card at each step tosee if I can narrow down what folder / file caused this.
     
    Last edited by baileyscream, Jan 3, 2021
    Nashan67 likes this.
  6. Nashan67

    Nashan67 Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 11, 2020
    Messages:
    24
    Country:
    France
    I definitely will, I have a second switch to update.

    My hekate_ipl.ini file had "atmosphere=1" which doesn't seem to be present anymore in new ini's files. Might it be the reason ?

    It's the only difference I can find or think of.
     
  7. Bachato

    Bachato Member
    Newcomer

    Joined:
    Aug 6, 2020
    Messages:
    23
    Country:
    United States
    So, how do I use the "Edit Internet Settings"? Are they there for reference so I can change them manually or is there a way to automatically apply them to my switch?
     
  8. Homlet

    OP Homlet GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Feb 28, 2020
    Messages:
    293
    Country:
    France
    No, if you click on it, it changes it!
    You can also do customs pre-sets if you put internet.json (add what you want) at config/aio-switch-updater/internet.json https://github.com/HamletDuFromage/aio-switch-updater/blob/master/internet.json
     
    Last edited by Homlet, Jan 4, 2021
    Bachato and Nashan67 like this.
  9. Bachato

    Bachato Member
    Newcomer

    Joined:
    Aug 6, 2020
    Messages:
    23
    Country:
    United States
    Great! Thank you!

    This is a really useful app, thank you for creating it.
     
  10. Nashan67

    Nashan67 Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 11, 2020
    Messages:
    24
    Country:
    France
    Another question: about cheats: how does it work exactly ?

    I did download them and I had the bad surprise to discover cheats enabled on my super mario odyssey save, which makes the game pretty buggy and unplayable.

    I tried disabling cheats with Checkpoint but it looks like they're always back and can't be removed.

    Have I turned all my saves cheated and ruined without any way to return them without cheat ?
     
  11. Homlet

    OP Homlet GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Feb 28, 2020
    Messages:
    293
    Country:
    France
    https://www.cfwaifu.com/edizon-cheats/#disable-auto-cheats
    You need to disable them being active by default in AMS
     
  12. kidkat210

    kidkat210 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Nov 9, 2016
    Messages:
    314
    Country:
    United States
    As what homlet said. But to turn them off Md on, use edizon if you're on atmosphere. Use the cheat menu if you're on sx os
     
    Bachato likes this.
  13. linkinworm

    linkinworm GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    May 30, 2008
    Messages:
    1,516
    Country:
    so i was under the assumption you couldnt update atmosphere anymore with tools like this? how does this get around it? I dont want to update if it might break stuff
     
  14. Homlet

    OP Homlet GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Feb 28, 2020
    Messages:
    293
    Country:
    France
    "sept/payload.bin" and "atmosphere/fusee-secondary.bin" cannot be overwritten while HOS is running. The app extracts everything else, extracts those two files elsewhere, then reboots to a payload that moves those files where they should be and finally reboots to fusee-primary (or hekate)
    I just updated to ams 0.17 yesterday without any hiccup
     
    Last edited by Homlet, Jan 6, 2021
    Tokiwa, Tyvar1, [Truth] and 2 others like this.
  15. RobbieTheELK

    RobbieTheELK Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 6, 2019
    Messages:
    26
    Country:
    Australia
    So once I transfer the NRO to the /Switch file, do I just run this like Tinfoil and it updates both AMS and Sigs??
    Any need for a new Payload or Hardboot?
     
  16. Homlet

    OP Homlet GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Feb 28, 2020
    Messages:
    293
    Country:
    France
    Once you run it, you'll have the ability to update atmosphere, hekate and sigpatches. You don't need to hardboot, but if you want to inject a payload at later time, you should make sure to inject the correct (latest) one
     
    RobbieTheELK likes this.
  17. Zaiphon

    Zaiphon GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Feb 5, 2017
    Messages:
    129
    Country:
    Gambia, The
    I got a way different issues.
    I downloaded the current cheat files and now nearly all my games are fucked up with cheats like flying around in zelda and mario.
    Anyway to fix this fiesta?
     
  18. Homlet

    OP Homlet GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Feb 28, 2020
    Messages:
    293
    Country:
    France
    https://www.cfwaifu.com/edizon-cheats/#disable-auto-cheats
    You need to disable them being active by default in AMS
     
    Nashan67 likes this.
  19. Zaiphon

    Zaiphon GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Feb 5, 2017
    Messages:
    129
    Country:
    Gambia, The
  20. alba93

    alba93 Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Feb 2, 2019
    Messages:
    53
    Country:
    France
    Hello Homlet
    thanks a lot for this very useful app.
    Is it possible to delete the archive files (in config folder) once extracted?
    In addition is it possible to delete the previous version of hekate in the root folder?
     
    Bachato likes this.
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Sigpatches, directly, Updater