Acekard wont be detected

Discussion in 'Acekard' started by wumbasa, Dec 25, 2010.

Dec 25, 2010

Acekard wont be detected by wumbasa at 10:46 PM (788 Views / 0 Likes) 6 replies

  1. wumbasa
    OP

    Newcomer wumbasa Newbie

    Joined:
    Dec 25, 2010
    Messages:
    3
    Country:
    Germany
    Hello everyone

    Yesterday i received my Acekard 2i and a DSi with a 1.3 firmware. So i tried to set everything up. I formated the Sandisk mircoSd card with the Panasonic tool and put Akaoi 1.8 on it. Then i put the Aceakard in my DSi but it wont be detected.
    I put it out and in for some time but nothing happend. I found out that there exists a contact issue. So i took some paper and prepared the card but even then it doesnt worked.

    Maybe my DSi slot could be damaged but the original games worked fine.

    Is there something else i could try to get my card to work? Or is it already fucked.

    Merry Christmas
     
  2. ShadowSoldier

    Member ShadowSoldier GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 8, 2009
    Messages:
    9,383
    Country:
    Canada
    It's your Acekard. The best I would say is try thicker paper, try it in a different DSi or anything. Your DSi slot isn't damaged, you just got a card that doesn't connect with the contacts.
     
  3. rave420

    Member rave420 GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 21, 2010
    Messages:
    246
    Country:
    Canada
    or, you got a card that is blocked.
    Then, it won't show up in the menu too.

    does your AK2i have a hole under the sticker? It shouldn't.

    Can you put it in another DSi to see if it works?
     
  4. wumbasa
    OP

    Newcomer wumbasa Newbie

    Joined:
    Dec 25, 2010
    Messages:
    3
    Country:
    Germany
    @ShadowSoldier I put some plastic underneath the pcb which is as thick as a bank car.

    I also tried it with a DS fat but it wont be detected not in my DSi and not in the fat ds.

    My acekard dont have a hole under the sticker.



    Why should my card be blocked? I have the 1.3 firmware.
     
  5. rave420

    Member rave420 GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 21, 2010
    Messages:
    246
    Country:
    Canada
    if the acekard doesn't work in either DS or DSi then you must assume that your card is broken, and never worked to begin with. That, or the contacts don't connect.

    are you positive that the contacts have good connectivity? Is there a way you can post a picture of your actual acekard that you own (so i can have a look at how the contacts sit on the card)?

    cheers.
     
  6. ShadowSoldier

    Member ShadowSoldier GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 8, 2009
    Messages:
    9,383
    Country:
    Canada
    If it hasn't worked for you at all, and doesn't work in any DS systems, request a refund.
     
  7. wumbasa
    OP

    Newcomer wumbasa Newbie

    Joined:
    Dec 25, 2010
    Messages:
    3
    Country:
    Germany

Share This Page