Acekard 2i question

Discussion in 'Acekard' started by casbo, May 31, 2009.

May 31, 2009

Acekard 2i question by casbo at 8:29 AM (4,710 Views / 0 Likes) 6 replies

  1. casbo
    OP

    Newcomer casbo Newbie

    Joined:
    May 31, 2009
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    I recently purchased a acekard 2i and have tried installing some SNES roms to it. I was hoping ya'll might have an answer as to why it hasn't worked.


    The DS games i have installed to it work fine. Is there some patch that I need, or is there something i need to do?
     
  2. jackdanielchan

    Member jackdanielchan GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    539
    Country:
    Japan
    Well for Super Nintendo roms to work you need a Super Nintendo emulator, not just the cartridge alone. I'm not to sure which emulators are the best, personally I just use my Wii Snes9x GX on othe big screen.
     
  3. PettingZoo

    Member PettingZoo yesss

    Joined:
    Oct 5, 2008
    Messages:
    1,707
    Location:
    in the trap
    Country:
    Australia
    Download snemulDS just google it, it's a great SNES emulator. Just place all your SNES ROMs in a folder named SNES on the root of the card and just run snemulDS to play the ROMs.
     
  4. casbo
    OP

    Newcomer casbo Newbie

    Joined:
    May 31, 2009
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    Sweet thanks for the speedy response and ideas appreciate it guys.
     
  5. casbo
    OP

    Newcomer casbo Newbie

    Joined:
    May 31, 2009
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    Where do I download the SNES emulator to? the Root of the sd card?
     
  6. MUDjoe2

    Newcomer MUDjoe2 Advanced Member

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    98
    Country:
    United States
    It should be something like SNEmulDS.nds, that goes in your root, along with a folder you create called "SNES" which goes into the root (This folder will contain your SNES roms). You boot up SNEmulDS.nds from your (hopefully) AKAIO menu, and it automatically displays any roms you have in the SNES folder. Then you run, and that's it.
     
  7. Didu50

    Member Didu50 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 31, 2010
    Messages:
    277
    Location:
    Onett
    Country:
    United States
    Do you put SnemulDS inside the SNES folder too? Or is that just for roms?
     

Share This Page