Acekard 2i - loading message

Discussion in 'Acekard' started by brosmi, Dec 15, 2010.

Dec 15, 2010

Acekard 2i - loading message by brosmi at 1:23 PM (984 Views / 0 Likes) 4 replies

  1. brosmi
    OP

    Newcomer brosmi Newbie

    Joined:
    Dec 17, 2009
    Messages:
    4
    Country:
    Ireland
    I recently bought 2 acekard2i's from shoptemp.

    I have 1 memory stick which contains

    AKAIO 1.8.1
    moonshell
    ak2ifw_update_141_DSi.nds
    various games
    various mp3'3

    I was able to put the memory card in each Acekard and run 141 firmware update

    Now on the First acecard I can do everything

    If I put the memory card into my second acecard then I can run moonshell & play music but if I select
    any game its displays 'Loading' message and does nothing.

    Any ideas ?
    Any help much appreciated .
     
  2. The Pi

    Member The Pi Lurker

    Joined:
    Mar 18, 2010
    Messages:
    1,638
    Location:
    Scotland
    Country:
    United Kingdom
    That seems...odd.

    Have you definitely played the games that don't work on the second AK2i on the first one?

    If yes since you're using the same mircoSD on both carts then obviously it's something with the second AK2i.
     
  3. brosmi
    OP

    Newcomer brosmi Newbie

    Joined:
    Dec 17, 2009
    Messages:
    4
    Country:
    Ireland
    Yes I only have have 2 games on the memory card and both play on first one and neither will play if I switch memory card to second one. I would have thought second acekard was faulty but o/s loads as does moonshell and I can play music or watch videos but hangs with either game.
     
  4. Another World

    Former Staff Another World Emulate the Planet!

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    10,476
    Location:
    From Where???
    Country:
    Colombia
    "loading" after the acekard has launched into AKAIO (or the native firmware) is the "loading" you see when you click on a .NDS file. if it is stuck at this point it is *usually* a contact issue between the acekard and the micro sd card. try re-seating the micro sd card a few times, as in take it in/out/in/out/etc. If this doesn't fix it, it might be a contact issue between the acekard and the nds unit. one of my ak2i cards looks fine in the nds firmware, after booting i often lose contact and games freeze. once i am able to get it seated just right in the nds it works just fine.

    the problem here is that the acekard 2i has contact issues, well documented contact issues i'm afraid.

    if its not a contact issue, make sure you have "loaders" in the loaders folder in akaio.

    good luck!
    -another world
     
  5. Shinigami357

    Member Shinigami357 Current "give a fuck" level: Honey Badger

    Joined:
    Jul 29, 2010
    Messages:
    1,648
    Country:
    Philippines
    This happened to me a week or so ago. Just do what Another World says. Also, I found that lightly cleaning the contacts on the mSD card and the AK2i seems to fix it (certainly worked for me). I just used the shirt I was wearing, light rub, put it back in, and I'm back in business.

    Best of luck on fixing the problem, and enjoy.
     

Share This Page