Acekard 2i Dragon Quest 9 sav problems

Discussion in 'Acekard' started by Kodax, Aug 17, 2010.

Aug 17, 2010
  1. Kodax
    OP

    Newcomer Kodax Newbie

    Joined:
    Aug 17, 2010
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    For some reason my Acekard 2i is not working with me. There is a particular Japanese sav on the internet that has many of the 'famous' DQ9 treasure maps saved onto it. So I found a Japanese DQ9 rom and saved it as well as the sav to my micro sd. I boot up the game and it the only option the game gives me is to start a new file. For whatever reason it is not recognizing the sav.

    I am merely trying to send the maps from the Japanese rom to my legit NA copy of the game using the tag mode feature.

    For the record both the rom and the sav are named 'dq9.nds' So a naming error is not the problem. And my Japanese pokemon soul silver rom and sav work just fine, so the problem seems to just be with this game specifically.

    I can provide more information if needed. Aside from that if anybody can help me out I would greatly appreciate it.

    Thanks for reading.
     
  2. Dr.Aqua

    Member Dr.Aqua GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    250
    Country:
    United States
    If you are using Akaio

    Change the name to

    Game.nds

    and

    Game.sav


    Warning not .SAV

    i ran into the same problem when migrating my r4 to ak2i
    it worked perfectly after changing the capitilization
     
  3. Kodax
    OP

    Newcomer Kodax Newbie

    Joined:
    Aug 17, 2010
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    I am using acekard rpg. Is that a bit outdated?
     
  4. Dr.Aqua

    Member Dr.Aqua GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    250
    Country:
    United States
    Are you using the Akaio firmware?
     
  5. tk_saturn

    Member tk_saturn GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Jan 26, 2010
    Messages:
    3,327
    Country:
    United Kingdom
    If you have an RPG, see if your save works with Wood RPG. Wood requires the save to be dq9.nds.sav and not dq9.sav. You could also try running it through the shunyweb save converter, RPG is meant to use the RAW format which is different from what the AK2i etc uses.
     
  6. Kodax
    OP

    Newcomer Kodax Newbie

    Joined:
    Aug 17, 2010
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    Its an Acekard 2i with the Acekard rpg firmware I believe.

    All the saves on my card are sav files so I don't see why I would need to convert anything. I also checked the sav in the dragon quest 9 save editor and it reads it, so I know the save isn't messed up or anything.


    Edit: I am not super knowledgeable when it comes to flashcards and all the different firmware and what not so please forgive me for my noobishness.
     
  7. Masked Ranger

    Member Masked Ranger GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 24, 2009
    Messages:
    502
    Country:
    Antarctica
    Why are you using RPG firmware with a 2i card?
     
  8. Kodax
    OP

    Newcomer Kodax Newbie

    Joined:
    Aug 17, 2010
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    If you didnt see my edit. I am a bit of a noob when it comes to any of this. So if you can help me out of my confusion it would be great.
     
  9. Dr.Aqua

    Member Dr.Aqua GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    250
    Country:
    United States
    Akaio = xxx.sav

    RPG = xxx.nds.sav

    since yout a noob juist try both -_-
     
  10. Kodax
    OP

    Newcomer Kodax Newbie

    Joined:
    Aug 17, 2010
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    Neither works. Thanks though.
     
  11. Dr.Aqua

    Member Dr.Aqua GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    250
    Country:
    United States
    update to akaio
     
  12. Kodax
    OP

    Newcomer Kodax Newbie

    Joined:
    Aug 17, 2010
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    Ok I'll try that.
     
  13. Kodax
    OP

    Newcomer Kodax Newbie

    Joined:
    Aug 17, 2010
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    Okay I installed AKAIO using the directions found in the wiki. All of my old roms and their saves work, but the dragon quest sav/rom still wont comply with each other. The rom boots and I can start a new file, and the save works in the save editor. So I know they are both functioning, but they just don't want to work together.
     
  14. dsrules

    Member dsrules GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Sep 20, 2005
    Messages:
    3,302
    Country:
    google save converter , and try to convert the sav file again to Acekard format
     
  15. Kodax
    OP

    Newcomer Kodax Newbie

    Joined:
    Aug 17, 2010
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    Well I found another rom and it worked with that one. All that trouble lol. At least I am all up todate with the latest and greatest firmware now. Thanks all for your help.
     

Share This Page