Acekard 2 and iTouch with same SD card

Discussion in 'NDS - Flashcarts and Accessories' started by nloding, Sep 12, 2008.

Sep 12, 2008
  1. nloding
    OP

    Member nloding GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 22, 2006
    Messages:
    400
    Location:
    Grand Rapids, MI, USA
    Country:
    United States
    Kind of a n00bish question, but I don't know the answer and I'm not in a place to check at the moment:

    If I get an 8GB SDHC card, can I use it on both my Acekard 2 and my iTouchDS without changing files (ie, not formatting between)? Or do I need one card per cart? And no, I don't mean run the AK2 and iTouch SIMULTANEOUSLY with the same card. Can I take the card out of the AK2 and put it in the iTouchDS and it will work?
     
  2. DeMoN

    Member DeMoN GBAtemp Guru

    Joined:
    May 12, 2004
    Messages:
    7,647
    Country:
    United States
    It should work, but make sure you have firmware files for both flash cards on the MicroSD.

    I assume the save types are the same for both cards.
     
  3. ENDscape

    Member ENDscape REBORN! I will post with my Dying Will!!!

    Joined:
    Dec 14, 2007
    Messages:
    1,488
    Location:
    ``orz
    Country:
    Philippines
    I think it will work since the folder for iTouch is called iTouch, and system folder. As long as they are named differently, they will both run. And as DeMoN said, same sav file type = no problem.
     
  4. Bri

    Member Bri GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Dec 25, 2007
    Messages:
    3,413
    Country:
    United States
    It should work, but they might not share save files or cheats.

    If the iTouch and Acekard 2 use the same save file format (and I'm not sure they do) then you could use AIO for the Acekard 2 and set it to name the save files with the standard ".sav" extension rather than ".nds.sav" (the default on the AK2) and you might get the saves to work with the iTouch.

    -Bri
     
  5. ozzymud

    Member ozzymud GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 31, 2008
    Messages:
    198
    Location:
    Oregon
    Country:
    United States
    As long as the iTouch names them .sav and not .SAV, cause case matters to the Acekard for sure. Haven't tried renaming them to .sav on my clone R4-III but it saves as .SAV
     

Share This Page