Accidentally upgrade to System Menu 4.0

Discussion in 'Wii - Hacking' started by jasonring, Apr 12, 2009.

Apr 12, 2009
  1. jasonring
    OP

    Newcomer jasonring Member

    Joined:
    Apr 12, 2009
    Messages:
    16
    Country:
    United States
    Hi all,

    I installed cios rev9 on my wii (3.3U) yesterday and I accidentally upgrade wii to system menu 4.0 from Nintendo.

    I can still play backup game. However, I was not able to install new wad nor connect to Internet.

    I would like to fix this problem by 1) apply necessary patches to make system 4 work. or 2) downgrade to 3.3U.

    Any idea?
     
  2. cyrex

    Member cyrex GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 3, 2009
    Messages:
    251
    Country:
    Germany
    there are several downgrade tutorials from 4.0 to 3.3/3.2/etc. on the internet... look for it. As long as you have the HBC and the cIOS installed you are ready to downgrade. If not you are pretty much stuck with 4.0 (without HBC). Patching 4.0 isn't necessary if you want to go down to 3.3 again. Anyway i read about all the 4.0 patches are still kinda... "risky".

    EDIT: i didn't see that you can't connect to the internet ... that's not good but anyway there are offline downgrade tutorials on the net.
     
  3. kongsnutz

    Member kongsnutz QuickTimeEvent

    Joined:
    Jul 19, 2008
    Messages:
    1,447
    Country:
    Australia
    I don't see how you can't install wads or connect to the internet.......


    You have cIOS and HBC........sooo all should be working.

    4.0 can't effect internet connection either so i would check your settings and try again
     
  4. tj_cool

    Supervisor tj_cool Stuff

    Joined:
    Jan 7, 2009
    Messages:
    9,942
    Location:
    This planet
    Country:
    Belgium
    The problem is maybe he did an Official update
    Anyway, run the IOS downgrader and the try again
     
  5. piratesmack

    Member piratesmack GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 28, 2009
    Messages:
    787
    Location:
    $(pwd)
    Country:
    United States
    I updated to 4.0 with the official update.
    I can install wads fine.

    Even downgraded and did it again when I messed up my Wii a couple days ago
     
  6. kongsnutz

    Member kongsnutz QuickTimeEvent

    Joined:
    Jul 19, 2008
    Messages:
    1,447
    Country:
    Australia
    official update blocks nothing aslong as HBC and CIOS are installed before hand which he said he did so i see no reason for the issues
     
  7. jasonring
    OP

    Newcomer jasonring Member

    Joined:
    Apr 12, 2009
    Messages:
    16
    Country:
    United States
    Thanks for the tips.

    I found out that my internet access was down because the MTU of my LAN was set to 0 after the system update. After i reset MTU to 1500, it works now.

    For the WAD installation, the problem is related to Custom WM. I use WAD manager 1.3 to overcome the problem.

    So far, I was able to run downloaded wii channel from SD card. But I was not able to run wiiware (from Wad installation) from SD card. Any idea to get this working?
     
  8. fsubassoon

    Newcomer fsubassoon Newbie

    Joined:
    Nov 26, 2008
    Messages:
    9
    Country:
    United States
    Sorry for the possibly very nOOb question, but I'm in the same situation, as I have accidentally updated to 4.0 through Nintendo. I had HBC preloaded, and can still access it, but am unsure if I have CIOS? Is there a way to check it, so that I can downgrade?
     
  9. koji2009

    Member koji2009 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Mar 13, 2009
    Messages:
    1,193
    Country:
    United States
    Did you use any backup loading software?
    If yes, you did.

    If not, chances are no you did not.

    To be absolutely sure, you can use any title deleter and look up what IOS you have installed. If you have IOS 249 you have a custom IOS installed.
     
  10. Hells Guardian

    Member Hells Guardian GBAtemp Maniac

    Joined:
    Dec 25, 2008
    Messages:
    1,113
    Country:
    United States
    you don't need it to downgrade. look for davi's post.it will tell you how without it.
     
  11. jasonring
    OP

    Newcomer jasonring Member

    Joined:
    Apr 12, 2009
    Messages:
    16
    Country:
    United States
    What is the URL of davi's post?
     

Share This Page