a9lh help

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by Johnal Khow, May 17, 2016.

  1. Johnal Khow
    OP

    Johnal Khow Advanced Member

    Newcomer
    96
    6
    Jan 12, 2016
    Manila
    Hey I recently installed a9lh with luma3ds. Problem is, when I turn on my N3DS it sometimes boots to emunand instead of sysnand. You see I bought a Japanese n3ds which I region changed sysnand but kept an emunand of the japanese ver. incase I want to buy something from the eshop. Autoboot sysnand is currently ticked in the luma3ds options
     
    Last edited by Johnal Khow, May 17, 2016
  2. Akira

    Akira I'm not a SHRIMP!!!!

    Member
    987
    330
    Apr 28, 2013
    What is your Luma3DS settings?
     
  3. Platinum2183

    Platinum2183 GBAtemp Regular

    Member
    102
    12
    Feb 6, 2016
    what options in the config do you have enabled?
     
  4. Johnal Khow
    OP

    Johnal Khow Advanced Member

    Newcomer
    96
    6
    Jan 12, 2016
    Manila
    autoboot sysnand
    Sysnand is updated
    Force a9lh detection
    Enable region/language emulation
    Show current nand in system settings
    Show gba boot screenin patched agb_firm
     
  5. a9lh-1user

    a9lh-1user GBAtemp Fan

    Member
    325
    129
    Apr 1, 2016
    Gambia, The
    Did you unlink the NAND's?
    And how did you know you are on EmuNAND or SysNAND?
    P.S. what version of Luma3DS do you use?
     
    Last edited by a9lh-1user, May 17, 2016
  6. Johnal Khow
    OP

    Johnal Khow Advanced Member

    Newcomer
    96
    6
    Jan 12, 2016
    Manila
    Like I said my emunand is jap ver. and my sysnand is running US ver.

    luma3ds 5.4
     
    Last edited by Johnal Khow, May 17, 2016
  7. a9lh-1user

    a9lh-1user GBAtemp Fan

    Member
    325
    129
    Apr 1, 2016
    Gambia, The
    Okay some questions that need an answer!
    How did you install A9LH (what guide did you use for it)?
    Are you an Gateway user and used the NAND from a Gateway installation?
    What is your Luma3DS version you use?

    Please answer this questions because i coulnd't help you if you not!
    (It's a "long distance" help so i (we) need as much informations as possible to help;))
     
  8. Johnal Khow
    OP

    Johnal Khow Advanced Member

    Newcomer
    96
    6
    Jan 12, 2016
    Manila
    -I used Plailects guide
    -Nope. I completely followed Plailects guide
    -5.4
     
  9. a9lh-1user

    a9lh-1user GBAtemp Fan

    Member
    325
    129
    Apr 1, 2016
    Gambia, The
    Okay thanks a lot !
    Did you delete the emuNAND partition on the SD card after you finished Plailect's guide?
     
  10. Johnal Khow
    OP

    Johnal Khow Advanced Member

    Newcomer
    96
    6
    Jan 12, 2016
    Manila
    Nope. I kept it purposedly so that I can access eshop if I ever wanted to
     
  11. Akira

    Akira I'm not a SHRIMP!!!!

    Member
    987
    330
    Apr 28, 2013
    He didn't since he said he wanted to retain a Japanese emunand to buy japanese games etc.

    Edit: And sorry I can't help you since I don't really know what's happening too :tpi:

    How about using a latter version of Luma and see if it still occurs? If it doesn't then it might be a bug on the newest version.
     
    Last edited by Akira, May 17, 2016
  12. a9lh-1user

    a9lh-1user GBAtemp Fan

    Member
    325
    129
    Apr 1, 2016
    Gambia, The
    The emuNAND will only be used if you hold the L shoulder button during the start with Luma3DS.
    I would delete the extra partition (AFTER YOU MADE BACKUPS OF THE jap emuNAND!!!!) and only use it when you need it.
    (Emunand9 has some nice SD Format tools!)
    I think something went wrong with you a9lh installation......but i'am not sure what.

    Could you tell me how you know that you are on emuNAND?
     
  13. Johnal Khow
    OP

    Johnal Khow Advanced Member

    Newcomer
    96
    6
    Jan 12, 2016
    Manila
    It's in japanese ver.
     
    samiam144 likes this.
  14. a9lh-1user

    a9lh-1user GBAtemp Fan

    Member
    325
    129
    Apr 1, 2016
    Gambia, The
    and if you open the "system - settings" when you on the japanese version what did it show there sys or emu before the 11.0.0.33?
    could you check that for me please.
     
    Last edited by a9lh-1user, May 17, 2016
  15. Johnal Khow
    OP

    Johnal Khow Advanced Member

    Newcomer
    96
    6
    Jan 12, 2016
    Manila
    EmuS
     
  16. a9lh-1user

    a9lh-1user GBAtemp Fan

    Member
    325
    129
    Apr 1, 2016
    Gambia, The
    Thanks for the information.
    You can try the newest build from here : http://astronautlevel2.github.io/Luma3DS/ of Luma3DS.
    But i dont think it has something to do with Luma3DS.
    IMHO ther went something wrong during your a9lh setup......but i dont know what!
    Or something went wrong with the region change in your sysNAND!

    Sorry but i cant help you at the moment.
     
    Last edited by a9lh-1user, May 17, 2016