3ds not turning on

Discussion in '3DS - Console, Accessories and Hardware' started by Thaulos, Aug 31, 2016.

  1. Thaulos
    OP

    Thaulos GBAtemp Regular

    Member
    172
    24
    Aug 24, 2016
    Bedfordshire
    Hey, after a few hours with my 3ds (after installing luma3ds + a9lh), i turned it off then went back on it again only to find that the 3ds blue light just turns on and off (with nothing else happening)
     
    Kvnrdrguez likes this.
  2. fikatr

    fikatr GBAtemp Advanced Fan

    Member
    880
    332
    Mar 29, 2016
    Turkey
    next to smea
    make sure your sd card is inserted and you have arm9loaderhax in sd card
     
    Kvnrdrguez likes this.
  3. Thaulos
    OP

    Thaulos GBAtemp Regular

    Member
    172
    24
    Aug 24, 2016
    Bedfordshire
    Checked that, nothing
     
    Kvnrdrguez likes this.
  4. fikatr

    fikatr GBAtemp Advanced Fan

    Member
    880
    332
    Mar 29, 2016
    Turkey
    next to smea
    make sure your sd card slot is clean clean it with some q tip and alchol
     
    Kvnrdrguez likes this.
  5. retrofan_k

    retrofan_k GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,810
    1,103
    May 31, 2013
    Belarus
    Caves
    Also is the battery flat?
     
    Kvnrdrguez likes this.
  6. Thaulos
    OP

    Thaulos GBAtemp Regular

    Member
    172
    24
    Aug 24, 2016
    Bedfordshire
    Cleaned and still nothing

    Fully charged
     
  7. fikatr

    fikatr GBAtemp Advanced Fan

    Member
    880
    332
    Mar 29, 2016
    Turkey
    next to smea
    try renaming arm9loaderhax.bin to arm9loaderhax_si.bin and make sure sd card is working try another sd card
     
    ProfiSuchti likes this.
  8. Thaulos
    OP

    Thaulos GBAtemp Regular

    Member
    172
    24
    Aug 24, 2016
    Bedfordshire
    I just found out.... I deleted the bin file while removing arm9 and arm11 file as to clean up..

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Now it just keeps rebooting to install / unstaill a9lh

    EDIT: Used the luma3ds's one not the a9lh and it fixed it
     
    Last edited by Thaulos, Aug 31, 2016
  9. ProfiSuchti

    ProfiSuchti GBAtemp Regular

    Member
    207
    27
    Aug 20, 2015
    Gambia, The
    I dont think if only arm9loaderhax is enough....

    I hope you have maked a Backup of your COMPLETLY SD CARD ? if yes, just copy and paste your Backup into your SD Card.
     
  10. Thaulos
    OP

    Thaulos GBAtemp Regular

    Member
    172
    24
    Aug 24, 2016
    Bedfordshire
    Thats what i did already during the recovering my emuand
     
    ProfiSuchti likes this.
  11. ProfiSuchti

    ProfiSuchti GBAtemp Regular

    Member
    207
    27
    Aug 20, 2015
    Gambia, The
    If the 3Ds turns off automatically directly at Boot, without showing any Screen before Shutting Down, its a sight that the CFW is installed Successfully (in my Eyes).

    You just need to find a way to Boot your 3Ds, and it works only with a SD Card where you have still all Contents inside the SD Card. I cant Imagine that your 3Ds wont work even if you have really still all Contents on your SD Card. Maybe a SD Card Problem ?

    You can try to find a SD Card or buy a cheap one with 2GB or something (Just for Testing) and Copying and Pasting again all of your Stuffs,Contents,Backups of the CFW Installation Progess on your new bought SD Card, and trying then Boot your 3Ds.

    ps. I used earlier a normal 2GB SD Card (This was not the ORIGINAL SD Card of my O3DS XL, but i doed it anyway) and i remember the SD Card was very Old and a little bit "Dirty". I know that sometimes my 3Ds wont boot while the SD Card was inside my 3Ds. Then i reinserted it, and it still wont work, and i reinserted it AGAIN, and AGAIN, over 5 Times and then it Bootet. After i had to put my SD Card on the PC, same Problem started on my PC, so i had to reinsert all the time until my PC finds it.
    And after i was done with Copying etc. i had to put Back the SD Card (XD) and again same Problem on my 3Ds -> Reinserting until it boots. I figure out it was a SD Card Problem (Your SD Card is maybe not Old, but a new SD Card for Testing, cant hurt^^).

    I have no matter anymore, i hope you find a way.
     
  12. Thaulos
    OP

    Thaulos GBAtemp Regular

    Member
    172
    24
    Aug 24, 2016
    Bedfordshire
    ... I fixed it already...
     
    ProfiSuchti likes this.
  13. Olmectron

    Olmectron GBAtemp Addict

    Member
    2,095
    1,300
    Dec 31, 2012
    Mexico
    A game
    Kvnrdrguez and Thaulos like this.