3DS Nintendo Eshop Error 007-2100

Discussion in '3DS - Nintendo Network' started by xxxwanderxxx, Jan 23, 2012.

Jan 23, 2012
  1. xxxwanderxxx
    OP

    Newcomer xxxwanderxxx Advanced Member

    Joined:
    Jul 28, 2010
    Messages:
    50
    Country:
    Iran
    Hi
    I'm trying to reach eShop to get the RER demo but it gives me error 007-2100.I tried several times in different period of a day but the problem still exists. What should I do?
     
  2. jimmyemunoz

    Member jimmyemunoz GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Feb 23, 2009
    Messages:
    1,958
    Location:
    Louisiana
    Country:
    United States
    It's probably your
    router firewall that is causing the problem. You need to dial into your router like you would a webpage and open the port that is needed. I don't know the port but Google does.​


    **update**
    I just read that the server is busy when it throws up that error. So it isn't a closed port. The problem is on Nintendo's servers. All you could really do is email them, or wait til it does work.
     
    1 person likes this.
  3. Zerosuit connor

    Member Zerosuit connor Baby I'm Back ♥

    Joined:
    Sep 17, 2010
    Messages:
    1,847
    Location:
    Eorzea
    Country:
    Australia
    Might be your region? Or your age, considering its an MA15+ Title.
     
    1 person likes this.
  4. Pong20302000

    Member Pong20302000 making notes on everything

    Joined:
    Sep 8, 2009
    Messages:
    8,076
    Location:
    One's inner self
    Country:
    Japan
    its a server busy error
     
    1 person likes this.
  5. jimmyemunoz

    Member jimmyemunoz GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Feb 23, 2009
    Messages:
    1,958
    Location:
    Louisiana
    Country:
    United States
    I also just read that some people called Nintendo and their tech support solved the problem. Unfortunately, these people who made the phone call did NOT leave details on what tech support advised. :(
     
    1 person likes this.
  6. xxxwanderxxx
    OP

    Newcomer xxxwanderxxx Advanced Member

    Joined:
    Jul 28, 2010
    Messages:
    50
    Country:
    Iran
    I think this is the solution.I can go to shop from my work but at home I get this error
    Can you explain how to do this?


     
  7. jimmyemunoz

    Member jimmyemunoz GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Feb 23, 2009
    Messages:
    1,958
    Location:
    Louisiana
    Country:
    United States
    If you want to eliminate this variable (the firewall is the problem) do this:
    Use Google to search for your model of router and then find the default IP address it uses, or use any method you know to get your router's IP address. Then find which port needs to be open (use Nintendo website for this info) Now that you have all the information, forward the port (example 443) It's kind of a pain with some routers but at least you get educated on networking, a little. :)
     
    1 person likes this.
  8. xxxwanderxxx
    OP

    Newcomer xxxwanderxxx Advanced Member

    Joined:
    Jul 28, 2010
    Messages:
    50
    Country:
    Iran
    Thanks
    I will work on it tomorrow( it's 2 AM here) but will appreciate if someone give some advices to speed up the process :P
     

Share This Page