3DS Homebrew running slowly

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by c4655362, Nov 28, 2014.

  1. c4655362
    OP

    c4655362 Advanced Member

    Newcomer
    68
    18
    Jan 19, 2014
    United States
    I just got my copy of Cubic Ninja that I won in a giveaway and decided to mess around with homebrew today
    I noticed that after running 3DScraft the homebrew launcher, and any homebrew installed would run really slowly.
    Gameboy emulation went from damn good to really slow with bad sound
    Is this just me?
    Also trying to run blargSNES made my console freeze
    EDIT: After downloading blargSnes from a different place it now runs but after quitting a game it leaves a clicking sound which will lead to a black "an error has occurred" 3DS screen after doing anything
     
  2. jamieyello

    jamieyello Professional Dumbass

    Member
    369
    254
    Mar 11, 2013
    United States
    Is your sd card slow? Try a different one.
     
  3. c4655362
    OP

    c4655362 Advanced Member

    Newcomer
    68
    18
    Jan 19, 2014
    United States
    It's a class 10
    Speed has nothing to do with it since it only happens AFTER i play 3DScraft
     
  4. gamesquest1

    gamesquest1 Nabnut

    Member
    14,119
    9,454
    Sep 23, 2013
    tbh i think there's some issues with the exploit/launcher, if you open blargsnes, then close it and open it again it crashes........idk maybe it doesn't clear the ram properly or something so the more you do the more it gets bogged down.....suppose its not too bad, just make sure you reset after more intensive apps, hopefully its something that can be fixed/improved on
     
  5. c4655362
    OP

    c4655362 Advanced Member

    Newcomer
    68
    18
    Jan 19, 2014
    United States
    Okay good I thought that was just me
     
  6. mygbatempaccount

    mygbatempaccount Newbie

    Newcomer
    3
    1
    Nov 29, 2014
    United States
    I had the exact same thing happen yesterday. I was fucking around on 3dscraft, exited to the homebrew menu, and the menu's framerate was noticeably slower. Restarting fixed the problem for me.