3DS chip names and models

Discussion in 'User Submitted News' started by heartgold, Mar 3, 2011.

Mar 3, 2011

3DS chip names and models by heartgold at 8:55 PM (8,060 Views / 0 Likes) 24 replies

  1. heartgold
    OP

    Member heartgold GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Sep 11, 2009
    Messages:
    4,276
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom
    Although not released in the United States until the 27th of March, Nintendo's 3DS was released in Japan on the 26th of February. We pulled some strings to acquire this Japanese model, and cannot wait to see what makes the 3DS tick. Join us today as we tear down Nintendo's newest and most radical handheld device yet.[/p]

    Have an interesting read [​IMG]
    Source


    [​IMG]


    Chips and components
    -Nintendo 1048 0H ARM CPU
    -Fujitsu MB82M8080-07L
    -Toshiba THGBM2G3P1FBAI8 NAND Flash Memory
    -Texas Instruments PAIC3010B 0AA37DW
    -Texas Instruments 93045A4 OAAH86W
    -UC CTR 041KM73 KG10
    -2048 33DH X1MAQ
    -Invensense ITG-3270 MEMS Gyroscope
    -Atheros AR6014 WiFi Chip[/p]
     


  2. Eerpow

    Member Eerpow *swoosh*

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    2,069
    Location:
    ERROR!
    Country:
    Sweden
    Wow, that's some ribbon cable madness.
    I won't be opening up this one like with the DS lite, that's for sure, good thing that the battery is easily replaceable.
     
  3. GH0ST

    Member GH0ST Your Hero is a Ghost

    Joined:
    Dec 17, 2006
    Messages:
    924
    Location:
    I was here... before...
    Country:
    France
  4. hova1

    Member hova1 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 26, 2007
    Messages:
    690
    Country:
    Germany
    That's unfortunate. This will make changing cases difficult.
     
  5. Omega_2

    Member Omega_2 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    677
    Country:
    Antarctica
    Ahh, I love the smell of SCIENCE in the afternoon. [​IMG]
     
  6. aiRWaLKRe

    Member aiRWaLKRe GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    260
    Location:
    Orlando
    Country:
    United States
    Ouch that poor 3ds, I shall shed a single tear for seeing its guts
     
  7. Omega_2

    Member Omega_2 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    677
    Country:
    Antarctica
    Save the rest of them for when you get your unit [​IMG]
     
  8. Presto99

    Member Presto99 You slammin, bro?

    Joined:
    Feb 24, 2010
    Messages:
    910
    Location:
    Skyworld
    Country:
    United States
    Cool to look at, and I learned some things I can do without even taking it apart! (Blow at the microphone[s?] to give the top screen a spin)

    The one thing I'm wondering has to do with this:
    If you've read some of the "Iwata Asks" interviews, it's been mentioned that while the top screen's outer-facing cameras allow 3D pictures, it was tough to make the system rigid enough to that even if dropped, they wouldn't become unalligned. If they are unalligned, 3D pictures wouldn't work. So I bet their 3DS can't take 3D pictures as it should after being taken apart and put back together.
     
  9. shakirmoledina

    Member shakirmoledina Legend

    Joined:
    Oct 23, 2004
    Messages:
    6,611
    Location:
    Dar es Salaam
    Country:
    Tanzania
    the ribbon cable is smaller, hopefully it wont break easily this time if closed (dont even dare open it if u wanna check it out... there's atleast 6 ribbon cable connections). The hinge still seems weak to me, man!
    crazy, absolutely crazy packaging although looks sturdier for those who will not open the 3ds but for those who wanna mess around with it (cover change), forget doing it yourself for quite some time

    I really hope this will help the development of homebrew/hacking
     
  10. Slasher Zero

    Newcomer Slasher Zero Advanced Member

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    71
    Location:
    Saudi Arabia
    Country:
    Saudi Arabia
    XD I shall shed a tear two for THEE 3DS , whom didn't cross the bridge (of life) ,
    I shall although sob and cry that one day all handhelds shall not be tampered ,
    Then again I just can't remember what I never knew and that is ,
    is that disassembled Console either black or neither blue ,
    which do i request so I may on my . Dragon Quest (VI realms of Revelation ) !!! [​IMG] I got you good .
    But wait there's more how will airWaLKRe feel after dozens of 3DSes are dissembled i must say i fell sorry for him . [​IMG]
     
  11. SmokeFox

    Member SmokeFox Jesus Christ is the Lord

    Joined:
    Dec 27, 2010
    Messages:
    537
    Location:
    Brazil
    Country:
    Brazil
    Great job, does it mean that is harder to dissassembly then Dsi.
     
  12. Cartmanuk

    Member Cartmanuk GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 20, 2010
    Messages:
    706
    Country:
    United Kingdom
    I can't seem to see if this unit has an F1 or F2 fuse most of the codes are different.

    SMD fuses are important as they protect the main elements. I have had a quick look at the circuit boards but can't find where the might be?

    The 3DS with have these fuses.
     
  13. WiKiLEAK

    Newcomer WiKiLEAK Advanced Member

    Joined:
    Dec 25, 2010
    Messages:
    70
    Country:
    United States
    So yeah, it does supports .mp3 files this time, wonder why not AC3 ???
     
  14. ars25

    Member ars25 I like tacos and pie

    Joined:
    Oct 21, 2010
    Messages:
    800
    Location:
    the world that never was
    Country:
    United States
    lol the 3ds has many parts so better choice the right system color
     
  15. WiKiLEAK

    Newcomer WiKiLEAK Advanced Member

    Joined:
    Dec 25, 2010
    Messages:
    70
    Country:
    United States
    CTR system color LOL
    hhi
    oeg
    o h
    s t
    e
     
  16. KingVamp

    Member KingVamp Great... AETHER!

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    9,602
    Country:
    United States
    Wait... what is this?
     
  17. WiKiLEAK

    Newcomer WiKiLEAK Advanced Member

    Joined:
    Dec 25, 2010
    Messages:
    70
    Country:
    United States



    same as :


    C h o o s e

    T h e

    R i g h t

    Just the other way around : vertical instead of horizontal




    and it was n reference at his comment about Choosing The Right system color if changing cases.
     
  18. Omega_2

    Member Omega_2 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    677
    Country:
    Antarctica
    AC3 shows up as a Dolby Digital Stream, used for 5.1 surround sound, commonly found in Digital Video Disc movies.
    I don't think the 3DS has a subwoofer built in [​IMG]

    http://www.fileinfo.com/extension/ac3
     
  19. tigris

    Member tigris Sentient Existential Anthropomorphic Sweet Potato

    Joined:
    Jun 19, 2010
    Messages:
    2,689
    Location:
    The Tibetan Himalayas
    Country:
    United Kingdom
    I WILL EAT IT
     
  20. WiKiLEAK

    Newcomer WiKiLEAK Advanced Member

    Joined:
    Dec 25, 2010
    Messages:
    70
    Country:
    United States
    Yet, so does AAC too which has support for 5.1 and 7.1. , so the argument about AC3 being multi-channel is not valid ... and i have seen AC3 files encoded to just 2.1 format
     

Share This Page