Xenoblade Chronicles not working (Syscheck included)

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by ..::MaxWell::.., Dec 24, 2013.

  1. ..::MaxWell::..
    OP

    ..::MaxWell::.. GBAtemp Regular

    Member
    133
    0
    Sep 13, 2008
    United States
    Hi, I've been trying for two days to get Xenoblade Chronicles working on my wii. I've tried multiple dumps of it, I've found one that works perfect on my friends Wii but just not mine. In any loader I try, it hangs on "booting game". I mainly use CFG to play games so this is my main basis. I have a syscheck report if anyone can tell me what is wrong. Thanks in advance!

    My hard drive is a WD 500GB hard drive, and the partition I'm using is FAT32, Xenoblade Chronicles was added successfully using Wii Backup Manager.

    sysCheck GX v1.0.0 by Erik Spyder

    sysCheck GX is running under IOS58 (rev 6176).

    Console ID: 69711000.
    Region: NTSC-U.
    Hollywood v0x11.
    Boot2 v2.
    System Menu v449 (4.1U).
    BC v4.
    MIOS v10.


    Found 151 titles.
    Found 48 IOS on this console.
    No IOS Stub on this console!

    Priiloader is installed.


    IOS 4 (rev 3): Trucha Bug, ES_Identify, FLASH Access, NAND Access
    IOS 9 (rev 1034)
    IOS 11 (rev 16174): Trucha Bug, ES_Identify, NAND Access
    IOS 12 (rev 526)
    IOS 13 (rev 1032)
    IOS 14 (rev 1032)
    IOS 15 (rev 1032)
    IOS 17 (rev 1032)
    IOS 20 (rev 16174): Trucha Bug, ES_Identify, NAND Access
    IOS 21 (rev 1039)
    IOS 22 (rev 1294)
    IOS 28 (rev 1807)
    IOS 30 (rev 16174): Trucha Bug, ES_Identify, NAND Access
    IOS 31 (rev 3608)
    IOS 33 (rev 3608)
    IOS 34 (rev 3608)
    IOS 35 (rev 3608)
    IOS 36 (rev 3608)
    IOS 37 (rev 5663)
    IOS 38 (rev 4124)
    IOS 40 (rev 16174): Trucha Bug, ES_Identify, NAND Access
    IOS 41 (rev 3607)
    IOS 43 (rev 3607)
    IOS 45 (rev 3607)
    IOS 46 (rev 3607)
    IOS 48 (rev 4124)
    IOS 50 (rev 16174): Trucha Bug, ES_Identify, NAND Access
    IOS 51 (rev 4633)
    IOS 52 (rev 16174): Trucha Bug, ES_Identify, NAND Access
    IOS 53 (rev 5663)
    IOS 55 (rev 5663)
    IOS 56 (rev 5662)
    IOS 57 (rev 5919)
    IOS 58 (rev 6176): USB 2.0
    IOS 60 (rev 16174): Trucha Bug, ES_Identify, NAND Access
    IOS 61 (rev 5662)
    IOS 62 (rev 6430)
    IOS 70 (rev 16174): Trucha Bug, ES_Identify, NAND Access
    IOS 80 (rev 16174): Trucha Bug, ES_Identify, NAND Access
    IOS202 (rev 65535): Trucha Bug, ES_Identify, NAND Access, USB 2.0
    IOS222 (rev 4): Trucha Bug, ES_Identify, NAND Access, USB 2.0
    IOS223 (rev 4): Trucha Bug, ES_Identify, NAND Access, USB 2.0
    IOS224 (rev 65535): Trucha Bug, ES_Identify, NAND Access, USB 2.0
    IOS236 (rev 65535): Trucha Bug, ES_Identify, NAND Access
    IOS247 (rev 21006): Trucha Bug, ES_Identify, NAND Access
    IOS248 (rev 21006): Trucha Bug, ES_Identify, NAND Access
    IOS249 (rev 21010): Trucha Bug, ES_Identify, NAND Access
    IOS250 (rev 21008): Trucha Bug, ES_Identify, NAND Access
     
  2. brausm08

    brausm08 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    721
    17
    Nov 15, 2009
    United States
    USA - Midwest
    your syscheck isn't giving all the needed info...make sure the cIOS you are loading the game on is base 56 and you should be good.

    there are syscheck versions out there that identify the cIOS bases if you are unsure....modmii's does IIRC.

    you might try d2x-v8[56] as well assuming the loaders you use are loading on 249.
     
  3. ..::MaxWell::..
    OP

    ..::MaxWell::.. GBAtemp Regular

    Member
    133
    0
    Sep 13, 2008
    United States
    Sorry it's been a super long time that I've hacked my wii, before this week. How do I know if I'm launching CFG with base 56? I installed a cIOS using d2x cios installer with the base as 56, cios v10 I believe and cios slot 249
     
  4. brausm08

    brausm08 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    721
    17
    Nov 15, 2009
    United States
    USA - Midwest
    i'm pretty sure the loaders default to IOS249 unless you specifically changed it (i know wiiflow does at least; i'm not too familiar with CFG). CFG probably tells you what IOS and base it's running on somewhere in the settings. you can also specify the launch IOS for each game in the setting for that game. ...make sure the game is loading on base [56] as well.... try all your cIOS (22x, 24x, or 250) if 249 isn't working.....one of them should work

    XenoBlade isn't really a finicky game, the fact that you've tried different dumps and have at least one working on a wii is a bit baffling to me. it's an IOS53 game and doesn't reload any IOS during booting or gameplay IIRC.... any [56] should load it no problems...[57] should too. ...it doesn't even need d2x to load it.... i'd play around with a few configurations for you on my system, but i just set my friend up with my wii HDD and have yet to buy another....
     
  5. ..::MaxWell::..
    OP

    ..::MaxWell::.. GBAtemp Regular

    Member
    133
    0
    Sep 13, 2008
    United States
    Ya it's really odd because like it hangs on booting game on anything. I'll try other configurations, I'll also try using the ModMii syscheck updater to update outdated things on my wii. Thanks for the help!