Xenoblade Chronicles freezing in Configurable USB loader

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by Chaobreaker, Oct 16, 2011.

  1. Chaobreaker
    OP

    Newcomer Chaobreaker Member

    Joined:
    Dec 12, 2008
    Messages:
    31
    Country:
    Canada
    So I loaded Xenoblade Chronicles on my NTSC Wii from a external hard drive. For some reason at the cutscene during the time the Mechons invaded colony 9 and Shulk and co have to get the artillery to clear out some rubble but are ambushed by mechons the game freezes in a moment during that cutscene. I can recreate this problem but I'm not sure how to fix it. What should I do? P.S. I'm using waninkoko's CIOS rev21 by default.
     
  2. PsyBlade

    Member PsyBlade Snake Charmer

    Joined:
    Jul 30, 2009
    Messages:
    2,204
    Location:
    Sol III
    Country:
    Germany
    could be a bad rip
    try ripping it again or verify with wiims wit first

    you could also try a newer cios (d2x) but I don't think that's the problem
     
  3. OriginalHamster

    Member OriginalHamster UStealthy

    Joined:
    Nov 2, 2008
    Messages:
    3,291
    Country:
    Chile
    Hi, I have the exact same problem, maybe it's the rip I download, my Wii lens doesn't read dual layered games so I couldn't backup it.
     
  4. wyattz

    Newcomer wyattz Member

    Joined:
    Jan 9, 2012
    Messages:
    12
    Country:
    United States
    This is a known issue. As far as I know the only reliable fix is playing the game as an ISO from an NTFS partition, while others have success in ways that definitely do not work for some.

    Make a partition on your HDD, format it NTFS. I like Paragon Partition Manager myself, EASEUS Partition Master also works.
    Make a folder on the partition called "wbfs" (without quotes of course).
    Make a folder in wbfs called Xenoblade Chronicles [SX4P01]". Put the ISO in that folder, rename it "SX4P01".

    I got this fix from this post.
     

Share This Page