Wii Stopped Working

Discussion in 'Wii - Hardware, Devices and Utilities' started by XRacer101, Aug 16, 2009.

Aug 16, 2009

Wii Stopped Working by XRacer101 at 8:35 PM (2,076 Views / 0 Likes) 19 replies

  1. XRacer101
    OP

    Newcomer XRacer101 Advanced Member

    Joined:
    Feb 6, 2009
    Messages:
    80
    Location:
    Ontario
    Country:
    Canada
    Just when I was about to play Wii Sports Resort, my Wii isn't working!!!!!!! Here is what happened. First, I got Wii Sports Resort. Then, I put the disc in. It told me to update my system, so I did. After that, the screen just went blank and it stayed like that. So, after a couple minutes, I turned my Wii back on. Then the screen was still blank, and my Wii was making no noise. I checked everything, over and over again, and turned it off and on multiple times, but nothing happened.

    Please help!

    I had 3.2 before, and I don't have any brick protection for my Wii. I have the retail version of WSR(American), and I have hbc for my wii. Any help?
     
  2. Deviyl

    Member Deviyl GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 2, 2008
    Messages:
    418
    Country:
    United States
    What did you have before you upgraded?

    Any brick protection?

    More info would get you a lot more help =)
     
  3. HaniKazmi

    Member HaniKazmi GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    1,657
    Location:
    Manchester
    Country:
    United Kingdom
    retail or backup wsr?
     
  4. XRacer101
    OP

    Newcomer XRacer101 Advanced Member

    Joined:
    Feb 6, 2009
    Messages:
    80
    Location:
    Ontario
    Country:
    Canada
    Retail.
     
  5. HaniKazmi

    Member HaniKazmi GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    1,657
    Location:
    Manchester
    Country:
    United Kingdom
    was it a different region game by any chance?
     
  6. XRacer101
    OP

    Newcomer XRacer101 Advanced Member

    Joined:
    Feb 6, 2009
    Messages:
    80
    Location:
    Ontario
    Country:
    Canada
    Nope, I have an american Wii, and I bought the American version.
     
  7. Lion640

    Newcomer Lion640 Member

    Joined:
    Aug 14, 2009
    Messages:
    39
    Country:
    United States
  8. XRacer101
    OP

    Newcomer XRacer101 Advanced Member

    Joined:
    Feb 6, 2009
    Messages:
    80
    Location:
    Ontario
    Country:
    Canada
    Do you HAVE to unscrew the controller? And there is no other way of fixing it? (I don't have BootMii)
     
  9. XRacer101
    OP

    Newcomer XRacer101 Advanced Member

    Joined:
    Feb 6, 2009
    Messages:
    80
    Location:
    Ontario
    Country:
    Canada
    Updates: My TV shows a blank screen, but there are some moving lines in the black screen. Do you have any solutions? I'm going to try to move it, to see if it is my TV. But first, I might leave it overnight to see if it works tommorrow. If it doesn't, I'll move it. I can turn the Wii on with the Wii Remote, but I can't turn it off with the Wii Remote. When there is no disc inserted in the Wii, the DVD drive makes a noise for around a second, then stops. And when I put a Wii game inside when it is off, it makes the normal sound. But when I put the disc inside when it is on, it does nothing. And I have to restart my Wii.

    My TV is an Insignia 26 inch HDTV, if anyone wants to know that. And I have third-party component cables. So, hopefully, it can work. In the meantime, please suggest solutions to this problem, and please HELP!!!!!
     
  10. KaiWren

    Newcomer KaiWren Advanced Member

    Joined:
    Apr 25, 2009
    Messages:
    51
    Country:
    United States
    Did you by chance downgrade to 3.2? does the Wii power light turn on, and then try to spin up a disc and nothing else happens? sounds similar to my brick a week or so ago...
     
  11. XRacer101
    OP

    Newcomer XRacer101 Advanced Member

    Joined:
    Feb 6, 2009
    Messages:
    80
    Location:
    Ontario
    Country:
    Canada
    Yeah, that's it. I really hope there is a solution to this brick. But when I put a disc in when it is off, it turns on, spins the disc, but there is still a blank screen.
     
  12. GHBAimen

    Member GHBAimen GBAtemp Regular

    Joined:
    May 26, 2009
    Messages:
    177
    Country:
    Sweden
    You don't need to unscrew the controller. Well, it's harder if you don't unscrew the controller but it works. But it can hurt. xD Press Up, Down, Left and Right on the D-Pad VERY HARD! If it works, then you should see your Wii version in the right side. And maybe you can fix your Wii! [​IMG]
     
  13. XRacer101
    OP

    Newcomer XRacer101 Advanced Member

    Joined:
    Feb 6, 2009
    Messages:
    80
    Location:
    Ontario
    Country:
    Canada
    Ok, I'll try to do that. But if that won't work, then I would have to send it in to Nintendo, right?
     
  14. KaiWren

    Newcomer KaiWren Advanced Member

    Joined:
    Apr 25, 2009
    Messages:
    51
    Country:
    United States
    That's the brutal, honest truth of the thing. Is your wii still under warranty? I sent mine in, and they sent me a refurbished wii under warranty. takes about a week and a half in the states. it sucks, but at least you'll have a working wii. also, i'm not sure if the savemiifrii works in this scenario, i tried it to no avail. i've heard the dongle may work, but again, i'm not sure as i didn't have one to test it with.
     
  15. XRacer101
    OP

    Newcomer XRacer101 Advanced Member

    Joined:
    Feb 6, 2009
    Messages:
    80
    Location:
    Ontario
    Country:
    Canada
    I'm guessing no, since I bought it around March-April 2007. But will they find out I had homebrew on it?
     
  16. Monster Hunter

    Newcomer Monster Hunter Member

    Joined:
    Aug 13, 2009
    Messages:
    29
    Country:
    United States
    Well yeah they might. But who cares? unless you have your sd card in and it has backups on it,or a partion with games on it, then your in big trouble. So make sure ya take your SD or USB out of course.

    Im just saying..that modifieing your wii is NOT illegal unless you have backups on it and you don;t have the original disc.
     
  17. GHBAimen

    Member GHBAimen GBAtemp Regular

    Joined:
    May 26, 2009
    Messages:
    177
    Country:
    Sweden
    Yes, but maybe you can not repair your Wii. But you can always lie to Nintendo! xD Just tell Nintendo that an update went wrong on your Wii and can not start your Wii anymore. And it is true! xD So I do not think you have to lie! xD

    I hope you can fix it! [​IMG]
     
  18. XRacer101
    OP

    Newcomer XRacer101 Advanced Member

    Joined:
    Feb 6, 2009
    Messages:
    80
    Location:
    Ontario
    Country:
    Canada
    Thanks. I sent it in to Nintendo. But will they find out I had homebrew on it?

    Does somebody have a yes or no answer to this question?
     
  19. afnuke

    Member afnuke GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 27, 2009
    Messages:
    211
    Location:
    Tornado Alley
    Country:
    United States
    I deleted the HBC off the menu and sent mine in for an artifact problem and they sent me a new one. They never mentioned anything about it being on there. they even saved my settings for the shop channel to the new one. Nintendo support was awesome....it wasnt even under warranty anymore and they did it for free!
     
  20. XRacer101
    OP

    Newcomer XRacer101 Advanced Member

    Joined:
    Feb 6, 2009
    Messages:
    80
    Location:
    Ontario
    Country:
    Canada
    Oh cool, thanks for the info!
     

Share This Page