Wii Shop Channel Error! Help

Discussion in 'Wii - Hacking' started by waffle1995, Mar 6, 2011.

Mar 6, 2011
  1. waffle1995
    OP

    Member waffle1995 GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 18, 2009
    Messages:
    259
    Location:
    Illinois
    Country:
    United States
    I just modded my friend's Wii.
    It was orginally 4.2U, after modding it was 4.3U.
    The HBC was IOS 61 first, and I got it to IOS 58.

    When I load the Wii shop channel, it say there no Wii Shop for this region. ("The Wii Shop channel is not currently available in your region." )

    What should I do to fix it?
     
  2. Lacius

    Member Lacius GBAtemp Psycho!

    Joined:
    May 11, 2008
    Messages:
    3,911
    Location:
    St. Louis, Missouri
    Country:
    United States
    Run the latest version of sysCheck and paste the results here. It's possible the latest Wii Shop Channel isn't installed or the latest IOS56 isn't installed. To fix it, just run ModMii and tell it to reinstall the latest IOS files and Wii Shop Channel for that Wii's region.
     
  3. waffle1995
    OP

    Member waffle1995 GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 18, 2009
    Messages:
    259
    Location:
    Illinois
    Country:
    United States
    I also try this and it didn't work.
    http://answers.yahoo.com/question/index?qi...14202430AASzDtR

    Once I click on the country thing, it takes me to a white page with error!!?!?

    Posts merged

    ok, i try, brb
     
  4. waffle1995
    OP

    Member waffle1995 GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 18, 2009
    Messages:
    259
    Location:
    Illinois
    Country:
    United States
     
  5. Hells Guardian

    Member Hells Guardian GBAtemp Maniac

    Joined:
    Dec 25, 2008
    Messages:
    1,113
    Country:
    United States
    Try reinstalling the latest version of the shop channel for the region.
     
  6. waffle1995
    OP

    Member waffle1995 GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 18, 2009
    Messages:
    259
    Location:
    Illinois
    Country:
    United States
    i try that, same error. "The Wii Shop Channel is not currently avaiable in your region."
    also install all lastest ios
     
  7. Lacius

    Member Lacius GBAtemp Psycho!

    Joined:
    May 11, 2008
    Messages:
    3,911
    Location:
    St. Louis, Missouri
    Country:
    United States
    Download and install ModMii, go into Downloads Page 1, download the latest shopping channel, and install it.
     
  8. mauifrog

    Member mauifrog DA KINE WiiHacker

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    1,585
    Country:
    United States
    Did you ever change the wii's region? If so you must change the region back and delete your shop account, then region change and make a new account. Load up any region changer mod6 and see what the current region settings are.
     
  9. waffle1995
    OP

    Member waffle1995 GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 18, 2009
    Messages:
    259
    Location:
    Illinois
    Country:
    United States
    sorry for not responding earlier. my computer wasn't working. keep getting 502 bad gateway.

    yeah I download and install it twice, still doesn't work.
     
  10. waffle1995
    OP

    Member waffle1995 GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 18, 2009
    Messages:
    259
    Location:
    Illinois
    Country:
    United States
    nope, never change the region. was orginally a "U" and still "U".
     
  11. waffle1995
    OP

    Member waffle1995 GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 18, 2009
    Messages:
    259
    Location:
    Illinois
    Country:
    United States
    Does anyone know what is wrong with the Wii?
    I download and install all lastest ios twice.
    I download and install the lastest Shopping Channel x3 times.
    Never change the Wii Region.

    -I also figure out Black Ops can't go online without connecting to the Wii Shop Channel first.-
    Getting same error:
     
  12. mauifrog

    Member mauifrog DA KINE WiiHacker

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    1,585
    Country:
    United States
    Check the region settings in any region changer mod6.
     
  13. waffle1995
    OP

    Member waffle1995 GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 18, 2009
    Messages:
    259
    Location:
    Illinois
    Country:
    United States
  14. techboy

    Member techboy GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    1,720
    Location:
    Pennsylvania
    Country:
    United States
    Like mauifrog said, check the region settings.

    I have a wii that mysteriously changed its game region once, so it's a good idea to check them anyway even if the wii has never been RC'd.
     
  15. waffle1995
    OP

    Member waffle1995 GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 18, 2009
    Messages:
    259
    Location:
    Illinois
    Country:
    United States
    okay, i use any region changer mod6,
    I use IOS 249, and get a, " cant identify error, reselect another ios."
    which IOS am I suppose to use?
     
  16. mauifrog

    Member mauifrog DA KINE WiiHacker

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    1,585
    Country:
    United States
  17. waffle1995
    OP

    Member waffle1995 GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 18, 2009
    Messages:
    259
    Location:
    Illinois
    Country:
    United States
    Lang. : English
    Console Area: USA
    Game Region USA
    Video: NSTC
    Shop Code: 8
    EULA: Read


    the shop country code was on 8, should i change it to 49 for USA, and save.
    anything else needed (scare of brick)
     
  18. techboy

    Member techboy GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    1,720
    Location:
    Pennsylvania
    Country:
    United States
    Change the shop to 49. All the others are fine.

    8 isn't a valid shop region.
     
  19. waffle1995
    OP

    Member waffle1995 GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 18, 2009
    Messages:
    259
    Location:
    Illinois
    Country:
    United States
    Ok, I did it. Wii Shop Channel Works.
    THANK YOU! MAUIFROG~ (+ techboy)
    Your Awesome!!! [​IMG]
     

Share This Page