USBLoading got messed up after some cIOS updates

Discussion in 'Wii - Hacking' started by leoszt, Jun 26, 2012.

Jun 26, 2012
  1. leoszt
    OP

    Newcomer leoszt Member

    Joined:
    Jan 14, 2010
    Messages:
    34
    Country:
    Brazil
    Dear friends from gbatemp,

    I used to load my games from my partitioned 1tb HD through USB port flawlessly in the past, which I did using Modify Any Wii 4.2 (yes it was 4.2 back then).

    then, after doing some updates to some cIOS using ModMii, usb loading got pretty buggy and even those easy-to-load games, like mario kart, started to give me a really hard time to load, as I have to test each cIOS to each game I want to load. IOS249, for instance wont work with no game, which is pretty weird for me.

    It all got worse after later d2x updates.

    Checking my latest syscheck, is it possible to figure out what needs updating?

    Oh, and is there something similar do ModMii for mac?

    I`m usiing Configurable usb loader v70 ios222mload

    Thanks a lot
     
  2. Hielkenator

    Member Hielkenator GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Feb 7, 2010
    Messages:
    4,176
    Country:
    Netherlands
    Well, you are not up to date.

    Update cfg loader or use usb loader gx.
    Use the cios 249 version of cfg loader and not the 222mload version if you want to use d2x cios.
    The name allready says this....

    222 is the cios slot for hermes cios, cfg will boot using that slot/ cios.
    If you want to use the benifits of d2x get the 249 version of cfg loader.
    No wonder you are experiencing trouble.

    Get the latest files using latest version of modmii.

    What kind of bugs are you experiencing?
     
  3. leoszt
    OP

    Newcomer leoszt Member

    Joined:
    Jan 14, 2010
    Messages:
    34
    Country:
    Brazil
    seriously? I think I used to use 249 and it didnt even boot to cfg (but I`m goin to try again)

    Well. every game intro (where the cover is magnified) lags for a 2 secs or 3 before playing the game sound, but thats no big deal.

    The problem is, when i hit 'A' button, to load the game, most games wont go and everything freezes. I have then, to restart, change IOS and try again, untill it works. SOmetimes even the correct IOS (that have worked before) for that game wont work.

    Do you think I have to take those guides which update my SM to 4.3? Does something have to do with it?
     

Share This Page